Şimdi Ara

Grey marketten araba?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar grey marketteki 5 serisi araçlar inanılmaz dolu. Head up display, internet, navigasyon, konfrlu giriş vs vs. Ve bu kadar donanıma rağmen Borsuan'ın boş araçlarından daha ucuza satılıyor. Greyden araç almayı kafaya koydum ama neye dikkat etmem lazım? KM'si sıfırlanmış veya sonradan donanım ya da dşeme eklenmiş bir araç almak istemiyorum. Tavsiye ettiğiniz güvenilir greyciler var mı?

    2012 model 5.25d xdrive ya da 5.20d almak istiyorum.



  • Bir yamuk çıkarsa başın ağrıyabilir, 10-15 bin euro fazla ver kafan rahat olsun. Satarken borusan çıkışlı olması avantaj, boşuna milet ilana ''borusan çıkışlı'' yazmıyor.
  • Bildiğim kadarıyla Borusan'ın getirdiği araçlarda Türkiye Paketide oluyor kartel koruma vs. Birde süspansiyon farklılıkları oluyor Türkiye ye gönderilen araçlarla Avrupa araçları arasında.
  • Taner Göde

    quote:

    Arkadaşım,

    GREY MARKET (PARALEL İTHALAT) araçlar Yetkili Distribütör kanalı ile değil de otomobil ithalat şirketlerinin bu araçları imal edildikleri ülkelerde vergisiz ve faturası kendisi veya başka bir aracı/komisyoncu şirket üzerine kesilmiş olarak TIR'la yola çıkıp normal ticari emtea gibi vergileri ödenmek koşulu ile ülkemize ithal edilen, Türkiye'de Yetkili Distribütör tarafından Türkiye spesifikasyonlarına genelde uygun ama bazen biraz farklı özellikleri olan otomobillerdir. Garantisi hususunda bir karmaşıklık sözkonusudur. Bazı markaların yetkili servisleri bu araçlara baktıkları gibi (BMW, Mercedes) bazıları da kapının önünden bile geçmesini istememektedir.

    Türkiye spesifikasyonlarından farklı olan araçların yol bilgisayarı mesela Türkçe değildir, sonra Türkiye'de alışık olmadığımız bazı özellikler hasbelkader gelebilmektedir (DAB Digital Audio Broadcast sayısal radyo alıcıları gibi). Alman araçlarının aküleri daha zayıf olabilir, Türkiye'dekiler daha güçlü klima kompresörlerine sahip olabilir. Bazı İskandinav araçların farları sürekli yanar, siz de Türkiye yollarında farları hep açık bir araçla gezersiniz. Türkiye donanım paketinden çok farklı aksesuar, opisyon ve özelliklere, renklere, jantlara, döşeme ve renk kombinasyonlarına sahip, bazen daha güzel, ara sıra daha garip araçlarla karşılaşabiliyorsunuz.

    Fiyatının ne kadar daha ucuz olduğuna bakmak gerek. Ayrıca da grey market genelde Yetkili Distribütörün getiremediği araçları getiren veya Yetkili Distribütörün yüzbünlerce TL ödeyip reklamını yaptığı araçların piyasadaki hızlı sirkülasyonundan istifade etmek isteyen şirketlerdir. Bazen karanlık işler yaptıkları, kara para akladıkları, MASAK müdavimi oldukları ve araçları değerinin üzerinde satmaya çalıştıkları iddialarına maruz kalmışlardır ancak piyasada da her zamankinden daha güçlü durumdadırlar. Her zaman PE-RE-JA 80 derece Limon Kolonyası kokan showroomlarda araçlar gelinlik kız gibi yeni sahibinin emirlerini yerine getirmeyi beklemektedir ancak bu araçlar da D veya E sınıfı, büyük, kalantor ve peynirli pidenin yağsızını yiyen ağır abilerin otomobilleridir.

    Araçları satın almadan önce şasi ve motor numarasını kontrol etmek, donanımların gerçekten varlığını teyit ettirmek ve bu aracın Türkiye piyasasında yaşama şansını tartmak gerek. Ucuz alınan herşeyin pahalı bir bedeli de olabilir.

    Saygılarımla,

    Taner Göde


    yazmış.Peki bu araçlara nerden bakıyorsunuz ilk kez duyuyorumda




  • Grey ile ilgili konu başlığını görünce google takma ismimle beraber grey yazınca ne kadar çok sövdüğüm ortada,
    http://forum.donanimhaber.com/m_46636316/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_50077101/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_46999839/tm.htm

    http://forum.donanimhaber.com/m_51455974/mpage_2/tm.htm

    Tavsiye olarak verebilceğim kişiler var yalnız nitekim kendileri bile önceliğini distribütör çıkışlı araçlara verirler.
    Muhattap olmam, muhattap almam, almam, satmam
    Alavere, Dalavere anlamam.
    Heleki bugunun şartlarında bu kurla 250bin yatıracaksam zor zor zor.
    Hele uçakla 2 gune teslim edenler varya...
    İkinci eldede senden almam ama herşeyin bir alıcısı çıkar.
    Sıkıntı olduğunda uğraş dur.
    Çeken bilir.




  • Valla dolu bir araba istiyorum ben. Borusan'ın en dolu arabada bile navi yok tv yok, konforlu giriş yok. Üstelik fiyatı da aşırı yüksek. Ama Borusan'ın araçlarını avntajı ise Türkiyedkei yol şartlarına karter korumasının standart olması ve süspansiyonlar da değişikik olması.

    Belki greyden çok daha fazla donanımı ucuza alacağım ama karter koruması bile olmayacak sonra arabanın tabanını bir yere vurup bir ton masrafla uğraşacağım. Üstelik karşımda kurumsal bir firma olmayacak. Yalanla dolanla araba satabilirler, KM'si sıfırlanmış ya da hasarlı tamir görmüş bir araç olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.