Şimdi Ara

Grande punto kullananlar kıyaslama için bakabilirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar daha önce 2003 1.4 80 bg lik benzinli fiestam vardı, şimdide grande punto veya accent eralara bakıyorum, gp nin benzinlilerine bakıyorum 6 vitesli olan 90 bglik modeli piyasada pek yok olanlarıda bütçemi aşıyor, acaba 77 bg lik olan 5 vitesli model çokmu ağır kalıyor nasıl bir araç yardımınızı bekliyorum, yorum yaparken fiat alınırmı onu alana kadar teneke al gibi yorumlar yerine sizden ricam yol gösterici yorumlarda bulunmanız kullanan arkadaşlar yorumlarsa sevinirim,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veli_03 -- 19 Ağustos 2011; 2:43:16 >



  • Bç önceki aracım 2008 model 1.3 multijet 75bg grande punto idi. Siz benzinli modelimi kastediyorsunuz tam anlamadım. Sonuçta 75bg lik bir araç çok üzt düzey performans beklentisi içinde iseniz sizi tatmin etmeyecektir. İlk 1ve2. vitesler biraz ağır kalıyor ama ondan sonra araç gerçekten yeterli bir performans sergiliyor. Sonuçta bu tarz araçlar daha çok ekonomik yakıt tüketimleri için tercih edilmektedir ve grande punto sizi bu konuda oldukça tatmin edecektir. 3.5 yıl kullandım. Daha büyük bir araba ihtiyacım için sattım. Kullandığım süreçte sadece geri vites ara ara sıkıntı çıkarıyordu. Geçişi sıkıntılı idi sanırım kronik bir sorundu.
  • ben benzinlisini kastediyorum pardon belirtmemişim %80 ş.içi kullanım benimkisi vede yılda en fazla 10 bin km ki o kadar olacağını tahmin etmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veli_03 -- 19 Ağustos 2011; 2:44:35 >
  • 2006 model 1.4 Fire dynamic modelini kullanıyorum. Öncelikle aracın dynamic modelini almaya bak derim. Performans olarak seni fazlasıyla tatmin edecektir çünkü hantal bir araba değil fakat performans olayını era ile kıyasla dersen 1.6 motorlu era elbette daha iyi. Konfor ve yol tutuş açısından G.Puntonun daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Düz yol 165km/s, hafif aşağı eğimli yolda 185km/s hıza ulaşabilirsin, era da ise 200e çıkabiliyorsun (ikisi de bizzat denenmiştir). Performans olayını kafanda canlandırman için söylüyorum bunları ve dip not: güvenli ve boş yolda denenen hızlar bunlar . Ses yalıtımı olarak çok fark olmasa bile G.Punto daha önde. Yüksek hızda erada motor sesi aşırı derecede kabin içinde oluyor. Sorunsuzluk anlamında ikisi de çok iyi

    Fiestadan sonra G.Punto nun olumlu yönde seni şaşırtacağından eminim. Era da güzel araba ama konfor ve yol tutuş eksisi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d_hamen -- 19 Ağustos 2011; 9:44:32 >




  • Dizel Grande Punto kullanıyorum benzinli GP'nin motoru hakkında yorum yapamıyacam ama okuduklarım az yaktığı yönünde.
    Fakat şöyle sorunlarıda var bu araçların, mesela benim araç 2006 model 80000km'de ve direksiyon derisi kalkmaya başladı sinir bozucu, teyp tuşları soyuluyor görüntü berbat ama 80TL'ye teyp hallediliyor. Konfor olarak iddia ediyorum Era'dan çok çok üstün ben aracım ile kaza yapınca kasko dizel Era yolladı bana 1 kere 200km lik uzun yok yaptım resmen bel ağrısından ağladım araç çok yoruyor insanı, yükske hızda sağa sola zıplıyor kendisi. GP'nun yol tutuşu Era'dan çok daha iyi ama bende 205-45-17 lastikler var bunlarında etkisi büyüktür :)
    Bulabilirsen FUN modelini almaya çalış derim benzinlide en çok tutulan modeli FUN olanı.
  • eski arabam era dizeldi şimdiki ise punto benzin
    yol tutuş konfor punto daha iyi diyebilirim
    ama perfonmans biri dizel diğeri benzin olduğu için tam bi kıyaslama yapamıyorum ama
    benzinli erayıda test etmiştim sanki era perfonmasta daha iyiydi
  • Önceki aracım 206 hdi xt idi, o aracım beni donanım yönünden oldukça tatmin ediyordu. Ancak şimdi ise 2009 t-jet dynamic aldım. İlk aldığım zamanlarda donanımı eski arabama göre daha az olduğu için acaba dedim; ancak aracıma bindiğim an kalmadı o hissiyat.
    Arkadaşların da dediği gibi alabiliyorsan dynamic al, bende ars, hillholder, esp, tork düzenleyici gibi donanımlar da bulunuyor. Bence pişman olmazsın, fire motor belki zayıf kalabilir gibi bir düşünce oluyor kağıt üstünde ama kullananların hepsi de iyi şeyler söylüyor. birkaç yüz metre benim de kullanmışlığım var öyle hantal bir araba değil kesinlikle.
    Yalıtım konusunda, yol tutuş konusunda, güvenlik konusunda (euro ncap 5 yıldız) bence kesinlikle eradan üstün bir araba. Motor sesini içeri fazla almıyor makul devirlerde, soğuk asfaltta elbette her araba gibi ol sesi alıyor içeri ancak kaymak asfaltta hiçbir sıkıntı yok, alabiliyorsan yeni kasa start-stop lu olanlarından almaya bak. Özellikle şehir içi bineceğim demişsin, ş.içinde bu özellik tüketimini azaltacaktır ve olası bir lpg ihtiyacını minimuma indirecektir diye düşünüyorum.




  • 2007 dynamic gp sahibiyim. genelde hafta sonları bazen de işe gitmek için aracı kullanıyorum. benim şahsi görüşüm b sınıfı araçlar içinde en kötü ihtimalle 2. sırada durur. benim araçtan tek şikayetim amortisörler. baktırmadım ama eğer sağlam hali bu ise çok sert diyebilirim ya da bana öyle geliyor. 5.5 lt/100 ortalama benzin tüketimi var. %40 ş.dışı-%60 ş.içi. ayrıca kemer uyarı sesi sana kemeri mutlaka taktırır. 60.000 bakımını serviste yaptırdım toplam tutar 300 TL idi. eminim dışarda daha ucuza halledilebilir. güzel bir ses sistemi var, ses bence yeterli. yüksek vites düşük devirde bile hızlanabiliyor. city özelliği bence çok kullanışlı ve faydalı. dijital klima gayet güzel ve kullanışlı. radyo üstündeki sağ taraftaki kanal arama tuşu kaplaması soyuluyor biraz can sıkıcı diyebilirim. direksiyonun deri kaplaması daha iyi olabilirdi ama b sınıfı araç için belkide en fazla bu kadar oluyor.




  • arkadaşlar 2008 model 40000 kmde grande punto active buldum sıralı lpg var boya kaza değişen yok araç temiz 19000 tl ye son diyor rakam nasıl sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veli_03 -- 22 Ağustos 2011; 13:29:09 >
  • yokmu arkadaşlar yorumu olan fiyat için?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veli_03

    arkadaşlar 2008 model 40000 kmde grande punto active buldum sıralı lpg var boya kaza değişen yok araç temiz 19000 tl ye son diyor rakam nasıl sizce?

    dynamic almaya çalış.
    - dijital klima
    - perde hava yastığı
    - mp3 calma

    gibi artilari olacaktir
  • fiyat olarak nasıl sizce, bu temizlikte bu fiyata dynamic bulunabilirmi peki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: veli_03

    arkadaşlar 2008 model 40000 kmde grande punto active buldum sıralı lpg var boya kaza değişen yok araç temiz 19000 tl ye son diyor rakam nasıl sizce?


    o fiyat model/km olarak iyi sorunsuz ise alınabilir.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.