Şimdi Ara

Gözünüz Gibi Baktığınız Arabayla Uzun Yola-Memlekete-Gitmek (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
1
Favori
5.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben olsam gazete kağıdına sarıp streç filmle kaplarım. hem bayatlamamış olur seneye de gidersiniz.
  • Aradığım yorumu buldum :) +1
  • Aga yola çıkmadan hırdavatçıdan pat pat poşet al 10 metre. Bütün kaporta aksamını bir güzel sarıp sarmala hiçbir şey olmaz Allah'ın izniyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın başına bişey gelecek oldumu kapalı garajda bile geliyor emin olun. Fazla kasmaya gerek yok. Arabanın kullanım amacı bu zaten. Binip istediğimiz yere gidemedikten sonra ne anlamı kaldı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin gibi insanlar sürekli baskalarını memnun etmek icin calisir. daha kendine bile Saygın yok. götü boklu arabayı bile kendinden daha değerli görüyorsun o kadar diyorum yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni arabalar köy yoluna vs çok dayanıksız oluyor hafif olsun yakıtı iyi olsun maliyeti az olsun elektroniği olsun derken o arabayı dağa taşa sürdüğün anda eline birşeyleri alman muhtemel üstelik öyle yerlerde çekici servis bulmak işkence. bence en mantıklısı otobüsle vs gidip araba kiralamak muhtemelen arabanın bozuk yolda çıkaracağı arızalardan daha masrafsız olur. ha eğer böyle jip mip gibi bir arabaysa bin git boşver zaten dağı taşı için yapıyorlar jipleri.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KafzieL

    Diyelim ki 60000 tlye çok temiz güzel bir 2.el araç aldınız. Gözünüz gibi bakıyorsunuz, temizliyorsunuz, dikkat ediyorsunuz. Boya koruması var, kaput koruması var, var oğlu var...Var ki aracın başına aman bişey gelmesin...

    Babanız diyor ki bu kurban bayramına gel kurbanı memlekette keselim, ki memleket İstanbula 600-650 km uzaklıkta, 400-450 km'den sonra otobandan çıkıp nispeten daha bozuk şehirler arası yollara, 50-100 km kadar bozuk köy yollarından gideceksiniz. Ayrıca tam bir doğal yaşam alanı olduğundan ineği, öküzü, tavuğu, keçisi hepsinin bir arada olduğu otoparkı olamayan köy içine aracı park edeceksiniz...

    Yani aracın başına gelmesi muhtemel, çakıl taşları, zift izleri, boynuz darbesi, araba sürtmesi, taş deymesi, toz, toprak vs. vs. bir sürü korktuğunuz etken var.

    Ama 5 günlüğüne memlekete gidip hem bayramı geçirmek hem kafa dinlemek hem de uzun yol tecrübesi yaşayıp gezmek de istiyorsunuz...Ne yapardınız?

    Arabayla gitme Otobüsle git 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Adamın tek amacı arabası olması ve ona bir şey olmaması yani böyle ne biliyim kitap okumak çevreye yararlı olmak veya zaten 60 yıllık olan ömründe en azından 3-4 farklı kültür görmek değil. Acıyorum ya diyorum ki o kadar tanıdıığım ve ölen iyi insan ve gerçekten iyiler bu adam yaşamasa onun yerine o adamlar yaşasa ne olurdu?
  • Arabaya gözü gibi bakmak nedir anlamıyorum ben. Dikkatli kullanırsın bakımını temizliğini yaptırırsın tamam fazlasına ne gerek var? İstediğin yere gidemeyeceksen ne anlamı var arabanın?
  • Dostum sen arabana binemiyorsun. Maalesef araban sana biniyor. Sat daha ucuz biseyler al, daga yola vur. Hayattan çok daha fazla zevk alıcaksın emin ol

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar parayi cizilsin diye mi veriyoruz?
    Ne bineceksin, sahibi olmak yeter!
  • Siz aracı yolda da sürmeyin, mazallah taş maş değer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracını gece eve de çıkarıyorsunuzdur.

    Yahu tamam çok paralar verip araba alıyorsunuz,para kolay kazanılmıyor aşikar ama,araca bu kadar da bağlanılmaz.

    O zaman hiç araca para vermeyin,otobüsle gidin.
  • Allah senin gibilerle trafik kazası yasatmasin (: babasına yol bozuk diye gitmeyen arabasına carpsak bizi keser herhalde (:

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm yorumları okudum noktası virgülüne...Allah aşkına abartmayın

    Nikahıma aldım arabayı hatta evliyim mutluyum

    Tövbe estağfurullah
  • Konunun en sıradışı yorumu.İyidi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sonraki sahibine hizmet eden bir otomobil sahibi daha... Biz ikinci elciler sizin varlığınıza duacıyız yemin ederim.

    Araba kullanmak içindir. "Kullanmayacaksan neden aldın?" , "Şehir dışına çıkmak gibi bir derdin yoktuysa 15 kağıda da yeteri kadar güvenli, az yakan ve otomatik arabalar var. O kadar parayı neden verdin?" benzeri onlarca soru gelir aklıma.

    Benim kullandığım arabalardan hepsi Isparta/Sütçüler'e her yıl en az bir kere gitti. Bodrum'a en az bir kere, Marmaris'e en az bir kere gitti. Bu arabaların içinde BMW Z4 de var, Volvo S60 da var. Subaru Legacy de var... Neticede kullanmayacaksan, 10 yıl sonra çöp olacak bir belayı neden alasın? Durduğu yerde değeri artmıyor ya? Madem kullanmayacaktın, biraz zevkli davranıp klasik alaydın. Hem zevk alırdın, hem durduğu yerde değeri artardı...

    Geyik yapmadan duramayacağım... "Ay toz toprak değdi... "

    Bu kadar yılda uzun yolda aldığım hasar, şehir içinde aldığım hasardan çok daha az oldu bu arada. Toplam 8 arabada tek arabada bütün hepsini yaşadım. Taş yağmuru sebebi ile kaputum delik teşik oldu ve sis farlarımın camı kırıldı. 8 arabada bir tane. Babam karda kayıp otobüse vurunca kaputtaki delikler sorunum ortadan kalktı. Kaput değişti. Sis farlarına da plastikçide kapak yaptırıp geri taktım.

    Ama şehirde başıma gelenler. Saab'a bir kere tampon kırmalı olmak üzere 5 kere arkadan çarptılar. Genelde çarpan yamuldu. Sadece birinde benim tamponum kırıldı. Ama neticede eski tamponumda da yeni tamponumda da bol bol iz vardı. Dolmuş dolmuşa makas atarken ben yol vermeyince, arka çamurluğumda tamponunu bırakan dolmuş, minik bir göçük yaptı.

    Volvo'da yokuşta geri kaydıran Kamyon kaputu çizdi.

    Ford Focus'un üzerinde top sekti. Kaputun üstünde bir büyük, bir orta, bir küçük göçük oluştu. Anahtarla çizdiler. Geri geri giderken duvara vuran eski çalışanımız tamponu kırdı. Havaalanına giderken fırlayan bir jant kapağı, radyatörümü, klima radyatörünü ve intercoller'ımı patlattı.

    Ford S-max'da vukuat olmadı.

    BMW Z-4'de 5km hızla giderken tam yanından geçtiğim araba kapısını açtı. Frene bastım; ama çarptım. Kapı izi şeklinde farda ve tamponda iz çıktı. far montaj yerinden kırıldı. Farın tanesi 3500 Euro idi. Abim şehir içinde bir höyüğe düşüp iki lastik pert etti. Lütfen 255/40-18 runflat lastik fiyatlarına bakınız.

    Audi A3 Cabrio. Kediler tenteyi seviyor. Hep üzerindeler. Tente topaklanmaya başladı.

    Ancak bütün bunlara karşı, şehir dışında vukuat yaşadığım iki araba var. Biri kaza. Her zaman olabilir.
    1) Saab 900'le otobanda köpeğe çarptık. İki far, bir panjur, tampon tutamakları değişti...
    2) Subaru'nun başına gelen taş yağmuru olayı...

    Nihayetinde kullandığım tüm arabalar km'lerinin %70'ini uzun yolda yapıyor. Ama hasarlarının büyük kısmını şehir içinde alıyorlar. Hesabını siz yapın.

    Ve dediğim gibi: Kullanmayacaksanız, gerek yok, araba almayın.

    Neyse ben susayım. Neticede muhabbet iyi yere gitmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Ağustos 2015; 17:12:20 >




  • Sizdeki durum bence hastalik derecesine ulasmis, allah korusun ufak bir kaza yapsaniz kalpten gidersiniz herhalde :) ne kadar gozden sakinirsaniz o kadar sorun yasarsiniz.

    Elbette buyuk bir bolumumuz canimizi disimize takarak satin aliyoruz arabalarimizi, yillarin emegi birikimi ile ancak dis etkenlerden ne kadar korursaniz koruyun olacagi varsa olur.

    Ayrica babanizin bu istegini geri cevirmeyin sakın, arabanizin minik seviyede yipranmasindan daha onemlidir baba istegi. Gidin guzelce koyunuze beraber vakit gecirin, tatilinizi yapin. Arabanizi dusunmeyin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-network -- 11 Ağustos 2015; 17:07:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda yaşıyorum demeseydi kesin bizim alt komşu derdim. 0 araba almışlar günde 10 kere arabayı kontrol ediyolar çizildi mi bişey oldu mu. Adamın annesi balkonda arabanın başında bekliyo. Asıl ilginç olan kısımsa arabayı 2 haftada 1 kere anca kullanıyorlar. Böyle insanları anlamak çok güç. Bu insanlar ikinci bir şahısla trafik kazasına karışmasın. Çarpacaksa gitsin direğe çarpsın kaldırıma çıksın.

    60000 tl verip arabanı doyasıya süremedikten sonra oraya gitmeyim arabam değerli dedikten sonra ne önemi var?
  • Arabanın turşusunumu kuracaksın?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.