Şimdi Ara

Gözde Papilla ödemi teşhisi kondu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
17.789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bir kaç gün önce gözlük numaramı kontrol amaçlı doktora gitmiştim. Kontrol sırasında her iki gözde 1.25 olan miyop numaramın sol gözde 0 sağ gözde 0.5 düştüğü gözlemlendi. Göz arkası taraması yapıldığında ise her iki gözün sinir bölgesinde ödem gözlemlendi. Her olasılığa karşı Göz Emarı ve Beyin Emarı çekildi. (MS ve Tümür gibi hastalıklarda buna yol açabilir diye) Emar sonuçları temiz çıktı. Bir kaç başka test daha yapıldı ve sonuç olarak ödem kesin olarak tespit edildi. Ancak başka herhangi bir belirti ve bulgu tespit edilemediği için bu konuda uzmanlaşmış bir doktora görünmem önerildi.

    Bu konuda uzmanlaşmış bir doktordan randevu aldım. Dün kontrol için gittim ve kesin olarak Papilla ödemi teşhisi kondu. Sebebi ve neden olduğu tespit edilemeyen bir tür Papilla ödemi sınıfına girdiğini öğrendim. Bir sebep ile kafa içi basıncı artmış ve buda Papilla ödemine sebep olmuş. Ama başlangıç evresi olduğu ve erken tespit edildiğinden ilaç tedavisi verildi. Bir de kilolu olduğum için diyet yapıp zayıflamam söylendi. Aslında 3 hafta öncesine kadar yaklaşık 2 aydır diyet yapıyordum bir takım sebeplerle diyet bozuldu. Bu gün yeniden diyete başladım. Hayırlısı ile hem zayıflayacağım hem de ödemden kurtulacağım.

    Yalnız işin garibi Papilla ödemi ben de şu an eskisine göre daha iyi görmeme sebep oldu neden öyle oldu anlamış değilim. Şu an bir camı 0 bir camı da 0.5 olan geçici gözlük kullanıyorum. Ödem geçince bakalım numara böyle mi kalacak yoksa eski haline mi gelecek merak ediyorum.







  • Merhabalar. Anlattiklarinizin aynisi bana da oldu. Zayiflama sonucu iyilestiniz mi? Beni haberdar ederseniz cok mutlu olurum. Cok huzursuzum.
  • Papilla ödemi tam anlamıyla iyileşiyor mu acaba bu konuda hakkında konuşabileceğim biri var mı acaba?
  • naide N kullanıcısına yanıt
    Siz neler yaşadınız acaba?? Bilgi verir misiniz?
  • Merhaba,
    10 Yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğim için belki size yardımcı olabilirim. Aslında bu formu görme nedenim tekrar gözümde kararma başladığı için bi bakayım internetten hastalıkla ilgili bir gelişme olmuş mu , nedeni , çaresi bulunmuş mu ? Ama maalesef bıraktığım yerde kalmış. Benim hikayem çok uzun ama ben n özet hali ile anlatmaya çalışacağım. 2010 yılında başladı . Yataktan kalktığım da sol gözümde kararma oluyordu. Başta önemsemedim ama kararma artık 30 sn kadar görme kaybına başlayınca hastene maceram başladı. Bakırköy sadi konuk hastanesinde bana yapılmayan test kalmadı ama hiç bir şekilde neden kaynaklandığı bulunamadı. Aklınıza gelebilecek tüm testler yapıldı ama sonuç YOK. Benim ileri boyutta olduğu için hemen lomber ponksiyon ( belden su alma ) işlemi yapıldı. Yani beynimde ki fazla suyu aldılar 😂 daha sonra alınan su yeterli olmadı 4 gün sonra tekrar aldılar . ( LP işlemi çok zor oldu benim için hemde çok) daha sonra ilaç tedavisine başladım. Günde 4 kez bir hap verdiler onu kullandım. Bu arada İstanbul da gitmediğim Prof kalmadı ama sonuç kocaman sıfır. Yani tedavi yok . Kör olacam korkusu benim psikolojimi fazlasıyla bozmuştu. Her yıl kontrol oluyorum. 2015 yılında tekrar hastalık arttı ve yine o nefret ettiğim LP işlemi yapıldı ve ilaç tedavisine tekrar başlandı. Dediğim gibi her yıl kontrole giderim . Göz gerimde ödem kalmış . Gitmiyor ödem.sanırım ilk hastalık zamanında hasar bırakmış. Günümüze gelecek olursam 2 gündür yine hafiften gözümde kararma var yine (ben hastalığın geldiğini bu şekilde anlıyorum . Ağrı vs pek olmuyor bende ) corono virüsünden dolayı hastaneye gitmeye tedirginim. Önceden kullandığım ilacı şimdi tekrar içmeye başladım . Kendim tedavimi şimdilik bu şekilde yapacağım. 10 yıldır bu hastalıkla mücadele eden biri olarak ve gitmediğim Prof hastane kalmayan ben öğrendiğim tek şey bu hastalıkla yaşamak. Benim ileri safhada olduğu için belki bilmiyorum ama tedavi olmuyor ara ara çıkıyor sonra bi süre duruyor 3 -4 sene sonra hoppp birdaha başlıyor. Sormak istediğin bir şey olursa elimden geldiğince yardımı olurum.




  • Serapvar hanım bu konuda bir kactane sorum olacak
    Gecen hafta doktorum papil odemi teshisi koydu ve ankarada tedaviye gitmemi istedi.
    Bu konuda sizler nasil bir yol izlediniz
    Tedavi sureci nasıldır
    Odem atici bitkisel tedavo yapiyorum suan.

    Size ulasabilecegim bir mail adresi varmidir.

    ozgurkicirdar@gmail
  • serapvar S kullanıcısına yanıt
    Merhabalar serap hanım bende de papilla ödemi var başta kortizol tedavi oldum 3 gün serumla sonra ağız yoluyla almaya devam ettim şimdi de 4 haftadır antibiyotik kullanıyorum halada kullanicam 2 haftam var tamamen geçme durumu yok mu merak ediyorum benim sağ gözümde başladı başta ağrı oldu sonra bir uyandım gözüm bulanık görüyor migren sandım ılacimi aldım geçmedi malum direk doktora gittim görme yetimi kaybetmeye başladım sonra doktor papilla ödemi olduğunu soyledi ama nedenini öğrenmek için Mr girdim bisey çıkmadı şükür tabi bunu ogrenene kadar gözüm kötüye giderken kendi kendine toplanmaya başlamıştı sonrada tedavi süreci başladı işte Rabbim hepimizin şifasını versin kolay değil
  • merhaba,

    Aslın da papilla ödemi teşhisini koymak çok kolay değilmiş(doktorların söylediği) ve neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor.Neden olduğu bilinmediği için de tam anlamıyla tedavisi yok maalesef.bu hastalıkla ilgili olarak fazla kilo, bazı kullanılan vitamin ilaçları,doğum kontrol haplarının neden olabileceği söyleniyor ama bunların hiç biri mevcut değil bende ve bu yüzden neden kaynaklı olduğu belli değil halen.
    Ben hiç kortizon tedavisi veya antibiyotik kullanmadım.Ben de ileri derece de olduğu için beyin omirilik sıvını aldılar ve bu işlemi belli aralıklarla 3 kez yaptılar.Daha sonra d...t adında bir ilaç var günde 4 kez bu ilacı içtim.
    Benim edindiğim tecrübe hiç bir özel hastane de doğru düzgün bu hastalığı anlayan bir doktora denk gelmedim.
    1-Tedavi olduğum hastenler Bakırköy sadi konuk ve Bezmi Alem hastenesi.
    2-yukarıda yazdığım fazla kilo vs varsa diyet öneriyorlar veya vitamin kullanıyorsanırz bıraktırıyorlar.
    3-siz de optik sinirler hasar almış mı bilmiyorum bu yüzden bişey söyleyemiyorum.(ben de kalıcı hasar kalmış)
    4-önemli olan bu hastalıta bildiğim kadarıyla beyin de bulunan fazla sıvıyı boşaltmak benimkini direk belimden lp işlemi yapılarak beynimde ki fazla dıvı alındı.Eğer ileri ve daha sonra dediğim gibi d...t isimli ilaçla devam ettim.eğer siz de antibiyotik ve kortizon işe yarmazsa d...t doktorunuza danışıp d...t ilacını kullanabilirsiniz.
    5-bu hastalık göz ve nöroloji ile birlikte takip edilmesi gerekiyor.
    6-NÖRO-OFTALMOLOJİ birimine de gidebilirsiniz.

    Lafın kısası beyninizde ki sıvı azalıysa sorununuz da azalmıştır.Tavsiyem sakın bu hastalık geçti diyip ihmal etmeyin doktorunuz ön gördüğü şekilde mutlaka ama mutlaka kontrollerinize gidin.Yıllar bile geçse aradan kontrolleriniz ihmal etmeyin.
    Geçmiş olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedaliz2961

    Merhabalar serap hanım bende de papilla ödemi var başta kortizol tedavi oldum 3 gün serumla sonra ağız yoluyla almaya devam ettim şimdi de 4 haftadır antibiyotik kullanıyorum halada kullanicam 2 haftam var tamamen geçme durumu yok mu merak ediyorum benim sağ gözümde başladı başta ağrı oldu sonra bir uyandım gözüm bulanık görüyor migren sandım ılacimi aldım geçmedi malum direk doktora gittim görme yetimi kaybetmeye başladım sonra doktor papilla ödemi olduğunu soyledi ama nedenini öğrenmek için Mr girdim bisey çıkmadı şükür tabi bunu ogrenene kadar gözüm kötüye giderken kendi kendine toplanmaya başlamıştı sonrada tedavi süreci başladı işte Rabbim hepimizin şifasını versin kolay değil
    Aynı sorun ben de var sizin son durumunuz nedir geçmiş olsun.




  • Cok gecmis olsun sizede gözümdeki hala tam geçmedi cok az bir bulanıklık kaldı gözümün rahatsizligi optik nevrim yada optik nörit diye geçiyor ileride ms hastalığına çevirme riski varmis nedeni kesin olarak bilinmemekle birlikte stres odaklı olma ihtimali çok yüksekmiş o nedenle stresten uzak durmaya calisiyor insallah en kısa zamanda bu durumdan kurtuluruz Rabbin sifamizi versin hepimizin
  • birde doktorum surekli gözümün tekini kapatarak kırmızı objelere bakma mi söyledi ilk kayıp kırmızı rengi algilamamayla başlıyormuş sizde arada kontrol edin gozlerinizi
  • serapvar S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler serap hanım bunları bilmiyordum ogrenmis oldum Rabbim sıranızı versin
  • Nisan ayları zamanında baş dönmesi ile doktora gittiğimde öğrendiğim hastalık ama ne öğrenme anlatamam doktor göz arkama baktıgında sende 3.evre papilödemi var beynin yüksek ihtimal tümör var dediğinde başımdan kaynar sular dökülmüştü ulan daha bir şey belli olmadan bu söylenir mi yaşım daha 22 gencecik hayalleri olan öğrenci bir insanım Trakya tıp fakültesine sevk ettiler orda 2 hafta boyunca bir güzel araştırdılar tüm sonuçlarım tertemiz BOStan tutun ena ana testlerine kadar hiçbir sağlık sorunum yok ve yapısal bir ödem deyip 1 senede bir kontrole gelmem şartıyla evimin yolunu tuttum ne bir ilaç tedavisi verildi ne başka bir şey dedikleri tek şey yarın da kör kalabilirsin 40 sene sonra da kör kalabilirsin bu psikolojiyle yaşamak zaten kötü bunu bilmekten ötürü hastalık üstüne bir de gerilim tipi baş agrısını ekledim kafaya basıncım 100 kilo resmen keşke bir hastalıgımdan ötürü bu ödemler cıksaydı da en azından tedavi sonucu kaybolacagını bilirdim şimdi ise doğuştan beri onları taşıdıgımı düşünerek tekrardan yolumuza devam ediyoruz bu ödemin bana eksileri olarak göz önümdeki açık renkli yerlere bakınca uçan siyah cisimler ve ışığa 30 saniyeden fazla maruz kalınca görme alanımın kısa bir süre kısıtlanması oldu umarım bir tedavisi bulunur da kurtuluruz bu illetten





  • Cianberg C kullanıcısına yanıt

    Optik nevrit hastasiymisim bende ms hastalığına çevirme ihtimali varmış integramda bi sayfa var bakmak istersen beyin gelisimi icin iyi geliyormuş onu kullanıyorum migren hastasıyım ayni zamanda onu geçirdi mesela istersen sende kullanabilirsin ama arastir sizde kullanabilirsiniz lifeelixirglobal sayfanın adı oradaki mavi olan ürünü kullanıyorum sayfa sahibiyle konusun o size ürünü anlatir durumunuzu bahsedin cok gecmis olsun

  • sedaliz2961 S kullanıcısına yanıt

    Migren zaten hayatımın belası oldu o kadar şiddetli ki 16 yaşında doktor direkt Apranax plus önerdi birisi kullanma bagımlılık yapıyor der birisi ara ara iç der hani bu kafadan cektigimi başka bir yerden çekmedim

  • Cianberg C kullanıcısına yanıt

    Dediğim sayfayı takip et ürünü arastir ben şifasını görüyorum şükür ekimde kullanmaya başladım şuana kadar migren geçirmedim beyin gelişimini sağlıklı tutuyormuş hem bize şart çünkü stresten uzak durmaya çalış kolay değil biliyorum ama dene kardeşim Rabbim sifamizi versin insallah

  • Eğer halen üyeyseniz bu hastalığınız şu an ne durumda?

    Ödem geçiyor mu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: serapvar

    Merhaba,
    10 Yıldır bu hastalıkla mücadele ettiğim için belki size yardımcı olabilirim. Aslında bu formu görme nedenim tekrar gözümde kararma başladığı için bi bakayım internetten hastalıkla ilgili bir gelişme olmuş mu , nedeni , çaresi bulunmuş mu ? Ama maalesef bıraktığım yerde kalmış. Benim hikayem çok uzun ama ben n özet hali ile anlatmaya çalışacağım. 2010 yılında başladı . Yataktan kalktığım da sol gözümde kararma oluyordu. Başta önemsemedim ama kararma artık 30 sn kadar görme kaybına başlayınca hastene maceram başladı. Bakırköy sadi konuk hastanesinde bana yapılmayan test kalmadı ama hiç bir şekilde neden kaynaklandığı bulunamadı. Aklınıza gelebilecek tüm testler yapıldı ama sonuç YOK. Benim ileri boyutta olduğu için hemen lomber ponksiyon ( belden su alma ) işlemi yapıldı. Yani beynimde ki fazla suyu aldılar 😂 daha sonra alınan su yeterli olmadı 4 gün sonra tekrar aldılar . ( LP işlemi çok zor oldu benim için hemde çok) daha sonra ilaç tedavisine başladım. Günde 4 kez bir hap verdiler onu kullandım. Bu arada İstanbul da gitmediğim Prof kalmadı ama sonuç kocaman sıfır. Yani tedavi yok . Kör olacam korkusu benim psikolojimi fazlasıyla bozmuştu. Her yıl kontrol oluyorum. 2015 yılında tekrar hastalık arttı ve yine o nefret ettiğim LP işlemi yapıldı ve ilaç tedavisine tekrar başlandı. Dediğim gibi her yıl kontrole giderim . Göz gerimde ödem kalmış . Gitmiyor ödem.sanırım ilk hastalık zamanında hasar bırakmış. Günümüze gelecek olursam 2 gündür yine hafiften gözümde kararma var yine (ben hastalığın geldiğini bu şekilde anlıyorum . Ağrı vs pek olmuyor bende ) corono virüsünden dolayı hastaneye gitmeye tedirginim. Önceden kullandığım ilacı şimdi tekrar içmeye başladım . Kendim tedavimi şimdilik bu şekilde yapacağım. 10 yıldır bu hastalıkla mücadele eden biri olarak ve gitmediğim Prof hastane kalmayan ben öğrendiğim tek şey bu hastalıkla yaşamak. Benim ileri safhada olduğu için belki bilmiyorum ama tedavi olmuyor ara ara çıkıyor sonra bi süre duruyor 3 -4 sene sonra hoppp birdaha başlıyor. Sormak istediğin bir şey olursa elimden geldiğince yardımı olurum.

    Ne ilacı verdiler





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cianberg

    Nisan ayları zamanında baş dönmesi ile doktora gittiğimde öğrendiğim hastalık ama ne öğrenme anlatamam doktor göz arkama baktıgında sende 3.evre papilödemi var beynin yüksek ihtimal tümör var dediğinde başımdan kaynar sular dökülmüştü ulan daha bir şey belli olmadan bu söylenir mi yaşım daha 22 gencecik hayalleri olan öğrenci bir insanım Trakya tıp fakültesine sevk ettiler orda 2 hafta boyunca bir güzel araştırdılar tüm sonuçlarım tertemiz BOStan tutun ena ana testlerine kadar hiçbir sağlık sorunum yok ve yapısal bir ödem deyip 1 senede bir kontrole gelmem şartıyla evimin yolunu tuttum ne bir ilaç tedavisi verildi ne başka bir şey dedikleri tek şey yarın da kör kalabilirsin 40 sene sonra da kör kalabilirsin bu psikolojiyle yaşamak zaten kötü bunu bilmekten ötürü hastalık üstüne bir de gerilim tipi baş agrısını ekledim kafaya basıncım 100 kilo resmen keşke bir hastalıgımdan ötürü bu ödemler cıksaydı da en azından tedavi sonucu kaybolacagını bilirdim şimdi ise doğuştan beri onları taşıdıgımı düşünerek tekrardan yolumuza devam ediyoruz bu ödemin bana eksileri olarak göz önümdeki açık renkli yerlere bakınca uçan siyah cisimler ve ışığa 30 saniyeden fazla maruz kalınca görme alanımın kısa bir süre kısıtlanması oldu umarım bir tedavisi bulunur da kurtuluruz bu illetten

    Şu an ne durumdasın geçmiş olsun





  • quote:

    Orijinalden alıntı: sedaliz2961

    Merhabalar serap hanım bende de papilla ödemi var başta kortizol tedavi oldum 3 gün serumla sonra ağız yoluyla almaya devam ettim şimdi de 4 haftadır antibiyotik kullanıyorum halada kullanicam 2 haftam var tamamen geçme durumu yok mu merak ediyorum benim sağ gözümde başladı başta ağrı oldu sonra bir uyandım gözüm bulanık görüyor migren sandım ılacimi aldım geçmedi malum direk doktora gittim görme yetimi kaybetmeye başladım sonra doktor papilla ödemi olduğunu soyledi ama nedenini öğrenmek için Mr girdim bisey çıkmadı şükür tabi bunu ogrenene kadar gözüm kötüye giderken kendi kendine toplanmaya başlamıştı sonrada tedavi süreci başladı işte Rabbim hepimizin şifasını versin kolay değil

    Merhaba şu anki durumunuz nasıl ve ne tedavi gördünüz





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.