Şimdi Ara

Göz ağrısına ne iyi gelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
6.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Göz ağrısına ne iyi gelir, göz ağrısı nasıl geçer, göz ağrısına bitkisel çözüm, göz ağrısına ne iyi gelir evde, it dirseğine ne iyi gelir gibi başlıklarla göz ağrısına ne iyi gelir sizin için paylaşacağız.

    GÖZ AĞRISI NEDİR

    Göz ağrısı gözün çevresinde, göz çukurunda, gözün kendisinde, göz kapaklarında, göz çukurunun derinliklerinde, gözün arkasında oluşan ağrı. Bu ağrı iki gözde görülebileceği gibi tek gözdede görülebilir. Bu ağrı zaman zaman yerini sızlamaya da bırakabilir. Sızlama ve ağrı aynı anda görülebilir. Sızlama ve ağrının yanı sıra yanma hissi de oluşabilir. Göz yanması, göz sızlaması, göz ağrısına ne iyi gelir bu yazımızda ele alacağız.

    GÖZ AĞRISI NEDEN OLUR

    Göz ağrısına ne iyi gelir, göz ağrısı nasıl geçer, göz ağrısına ne iyi gelir bitkisel tedavi nedir öğrenmeden önce göz ağrısı nedenlerini incelemeliyiz. Göz kafa bölgesinde yer alır ve baş ağrısı sinüzit gibi bir çok etmen göz ağrısına neden olabilir. Göz beyine en yakın organlardan biridir, gözün beyin ile bağlantısı kısa olduğu için beyin ile alakalı bir nedende olabilir. Göz ağrısı neden olur sizin için aşağıda listeledik. Bu nedenleri göz önünde bulundurarak bir hekime başvurmanızı tavsiye ederiz.

    Göz korenasında zedelenme,
    Çevresel faktörler sonucu oluşan alerji
    Kullanılan lensler,
    Göz kapakları veya çukurunda iltihaplanma
    Başta oluşan ağrı, sızı (Baş ağrısı),,
    Vücudun su ihtiyacının karşılanmaması sonucu gözde oluşan kuruluk,
    Gözün retinasında oluşan iltihap,
    Göz sinirlerinde iltihap,,
    Göz kapağında şişlik kızrıklık
    Gözde oluşan travma yaralanma yabancı cisim değmesi
    Gözün zar kısmında oluşan iltihap
    Sinüzit
    Migren
    Beyin kanaması sonucu göz sinirlerine baskı oluşması
    Kafaya alına, göze alınan darba
    Göz yorgunluğu
    Aşırı ekrana bakma
    Aşırı bilgisayar, televizyon, telefon kullanımı
    Ultraviole ışınları ile sürekli temas halinde bulunma
    Göz kapağında ödem (it dirseği)
    göz ağrısına ne iyi gelir
    göz ağrısına ne iyi gelir

    GÖZ AĞRISINA NE İYİ GELİR

    Göz ağrısına ne iyi gelir, göz ağrısı nasıl geçer, göz ağrısına bitkisel çözüm, göz ağrısına ne iyi gelir evde,göz ağrısına patates iyi gelir mi ? gibi sorularını bu başlık altında inceleyeceğiz. Göz ağrısının nedenlerini ve göz ağrısının ne olduğu yukarıda incelemiştik aşağıda liste olarak göz ağrısına ne iyi gelir paylaşacağız dikkatle okuyunuz.

    GÖZ AĞRISINA NE İYİ GELİR EVDE


    Soğuk müdahale ; Gözde oluşan ağrı sonucu göze soğuk müdahale uygulamak ağrıyı kısa bir süreliğine alır. Gözede travma, çizik, darbe sonucu oluşan ağrıya kesin çözümdür. Bu soğuk müdahale ilk yardımdır. Soğuk müdahale devam ederken bir sağlık kuruluşuna gitmek gerekir. Soğuk müdahaleyi bir buz yardımı ile yapabilirsiniz. Buz direk olarak göz ve göz çevresine temas etmesinden kaçının. Buzu bir havlu, bez, tülbent gibi bir bez ile sararak gözünüze müdahalede bulunun. Buzun soğukluğu ile gözde bulunan sinirlerin yatışması sonucu göz ağrısına iyi gelir.

    Soğuk Poşet Çay ; Aslında soğuk uygulamanın bir alt çeşidi olan poşet çay tekniği göz ağrısına iyi gelir. Papatya çayını yada siyah çay sallama olarak tükettikten sonra buz dolabında donmaya bırakın. Donduktan sonra on dakika aralıklarla gözünüze uygulayın. Göz ağrısına iyi gelecektir.

    Soğuk Süt ; Göz ağrısının nedenleri arasında yer verdiğimiz alerjiye iyi gelir. Göz alerji sonrası ağrıya neden olabilir. Bu alerji çevresel faktörler sonucu oluşabilir. Soğuk süt uygulaması ise göz ağrınıza çözüm bulabiliriz. Çok soğuk olmayan bir sütü gözünüze dökün. Sırt üstü yatmış bir pozisyonda damlatarak dökün sütü. Sütü damlatırken bir yandan da ovalayın. Soğuk süt göz ağrısına ne iyi gelir sorunuza cevap olabilir.

    Salatalık ; Salatalık günlük hayatımızda kahvaltıların vazgeçilmezi halini almış bir besindir. Salatalık içerisinde bol miktarda sıvı, mineral bulundurur. Bu sıvı ve mineraller sayesinde gözde bulunan şişliğe, sızıya, kaşıntıya, tahrişe, ağrıya iyi gelir. Salatalığı güzelce yıkadıktan sonra dilimleyin. Dilimleriniz ne çok kalın neden çok ince olamasına dikkat edin. Salatalık dilimlerini buzdolabına koyun ve soğumasını bekleyin. Soğuktan sonra gözünüze on beş dakika olarak koyun ve göz kapaklarınızı kapatın. Göz ağrısına ne iyi gelir, göz ağrısına ne iyi gelir evde, göz ağrısına bitkisel çözüm sorularınıza cevap olabilir.

    Tuzlu Su ; Göz ağrısı nedenleri arasında iltihaplanma nedenini de geçirmiştik. Gözde ve göz kapaklarında oluşan bir iltihaplanma göz ağrısına neden olabilir. Gözü tuzlu su ile yıkamak gözümüzü temizler gözü mikroplardan, kirden uzaklaştırır. Göz kapağında oluşan halk arasında it dirseği adı verilen ödeminde geçmesine çare olabilir. Bir bakıma dirseğine ne iyi gelir sorunuza cevap olabilir. Bir çay bardağı kadar suya bir çay kaşığı tuz ekleyin. Tuzu iyice suda erittikten sonra göz kapağı ve çevresini iyice yıkayın. Oluşan yanma sizi rahatsız edebilir ancak göz ağrısına ne iyi gelir sorunuza cevap olacaktır.

    Sarımsak ; İt dirseği ne iyi gelir yani göz kapağında oluşan ödeme ne iyi gelir sorunuza cevap olarak sarımsak diyebilirim. Sarımsak gözde oluşan iltihaba da iyi gelecektir. Göz ağrısına ne iyi gelir evde tedavi gibi sorulara cevabımız sarımsaktır. Çünkü sarımsak antibakteriyel özeliğe sahiptir. Göz ve göz kapağındaki mikroorganizmaları ortadan kaldırarak göz ağrısını keser. Bir diş sarımsağı ortadan ikiye ayırarak göz kapağına sürünüz. İt dirseğine ne iyi gelir derseniz sarımsak en iyi cevaptır.

    GÖZ AĞRISINA BİTKİSEL ÇÖZÜM


    Göz ağrısına ne iyi gelir, evde göz ağrısına bitkisel çözüm, göz ağrısı nasıl geçer diye araştırma yapıyorsanız doğru yerdesiniz. Yeşil çay göz ağrısına iyi gelir. Yeşil çay içerisinde bulundurduğu bileşenler ile gözü mikroplardan temizler. Bir bardak kaynar suya yeşil çay ekleyin. Demlendikten sonra bu bardağı yavaş yavaş soğutun ve tamamen soğuması için boz dolabına koyun. Tamamen soğuduktan sonra göz kaşıntısı, göz ağrısı geçene kadar günde bir iki kez uygulayın.

    GÖZ AĞRISINA PATATES

    Göz ağrısına patates derler eskiler. Göz ağrısına ne iyi gelir diye sorduğumuzda genel olarak halk tarafından bilinen ve kullanılan bir yöntemdir. Patates gözü dinlendirici etkiye sahiptir. Patatesi göz yorgunlukları için kullana bilirsiniz. Patates gözünüzde oluşan kaşıntıya da iyi gelecektir. Göz ağrısına patates uygulamanız en kesin çözümdür. Patatesi dilimleyin ve buzdolabına koyun. Gece yatmadan önce göz kapaklarınızın üzerine koyarak gözünüzü dinlendirin. Göz ağrısına iyi gelecektir.

    Göz ağrısına ne iyi gelir







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.