Şimdi Ara

görüntü işleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar iyi akşamlar.benim bi sorum olacaktı.okulda bitirme projesi olarak görüntü işleme aldım.hocanın e-mailini direk yazıyorum yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    >>>>Görüntü işleme teknikleri kullanarak bizim yüz veritabanındaki yüz resimlerinde göz ve ağızları bulmaya çalışacaksın. MATLABda yaptırabilirsin. Detection gibi özel hiçbir yöntem kullanılmayacak. Edge detection, erosion-dilation, background elimination gibi basit görüntü işleme teknikleri kullanarak herhangi bir ön bilgi kullanmadan göz ve ağız bölgelerini tespit etmeye çalışacağız.

    banada örnek resimler verdi onlar üzerinde çalışacağız diyor



  • geçtiğimiz yaz openCV kütüphanesini kullanmıştım. facedetection programını biraz incelemiştim.
    bence bir göz at. haartraining ile kendi resimde aramak istediğin şeyin xml ini oluşturuyordun ve onunla başka bir resim üzerinde objeyi aratabiliyordun.

    detayları bilmiyorum. göz atmanı tavsiye ederim.
  • Merhaba;
    benim aklıma şöyle birşey geldi;
    yüz resimlerinin bir çoğunda dudakların rengi ten renginden daha koyudur. (google images tan face die bi arama yaptım, öyle söylüyorum bunu..)
    resimdeki random noktalardan (atiyorum burun, yanaklar, çene, alın) belli piksellerin renk degerlerini alip R,G,B şeklinde ortalamalarını alsan,
    daha sonra bir filtreleme kullanarak bu ortalama olarak aldığın renkten açık olan yerleri silsen geriye sadece yüzün az bir bölümü ve koyu bölümler kalır.
    resmin (yükseklik / 2) - (yukseklik) arasında kalan bölümündeki koyu bölümler zaten dudaklardır.

    Üst tarafında ise yani 0- (yükseklik/2) arasında kalan bölümde ise farklı filtreleri aynı mantıkla uygulayarak gözleri bulabilirsin diye düşünüyorum.
    Kirpikler ve kaşlar koyu renktir mesela, hem koyu rengin hem beyaza yakın renklerin olduğu yerleri göz olarak bulmaya çalişabilirsin diye düşünüyorum.

    görüntü işleme ile hiç uğraşmadım.. fikir yani sadece benim ki :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecivas -- 14 Kasım 2011; 20:19:56 >




  • şu kitabı bir incele istersen

    http://www.seckin.com.tr/urun.aspx?productID=6867
  • Merhaba dün biraz inceleme yaptım. İşin aslında çok zor değil. Alacağın yüz fotoğrafını gri ölçekli bir fotoğrafa dönüştürüp onuda threshold diye bir effect var (gimp yazılımındaki adı o) fotoğrafı belli bir eşiğin altı beyaz olacak şekilde siyah/ beyaz bir hale getiriyor daha sonra dahttp://www.techradar.com/news/software/applications/how-face-detection-works-703173
    sitesindeki dikdörtgenleri fotoğrafta aratacaksın (tabi direk dikdörtgen çıkmayacak dikdörtgenler siyah beyaz yoğunluğunu gösteriyor).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.