Şimdi Ara

Görüntü gidiyor ses geliyor, ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    3-4 gün önce yeni sistemimi kurdum. Düne kadar hiçbir sıkıntı yoktu.Gayet rahat oyun oynayıp işlerimi halledebiliyordum.Dün akşam reset attıktan sonra oyunu açmaya çalıştım, anında ekran gitti.Ses gelmeye devam ediyordu ama görüntü yoktu.Sonra ses de gitti.Reset atınca tekrar açılıyor ama hiçbir oyuna giremiyorum.Sisteme format attım, biosu sıfırladım sonuç yine aynı.(Biosun pilini çıkarıp taktım).Driverlar güncel en güncel sürümdeler.Ekran kartının eski driverını da denedim sonuç aynı.Parçaları çıkarıp taktım yine aynı.

    Oyun açmadığım anlarda da görüntü gitmeye başladı.Problem ne olabilir? Bu arada görüntü gittiğinde fanlar aşırı çalışmaya başlıyor(ısı olmadığı taktirde).


    Sistem bilgileri;

    Msi R9 390
    Msi B350M Mortar
    AMD Ryzen 1600
    DDR4 8GB 3000MHz Ram
    COOLER MASTER RS-650 GX 80PLUS 650W Güç Kaynağı

    Sorun çözüldü, problem PSU ın pinlerinden kaynaklıymış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulghan -- 6 Ocak 2018; 22:37:17 >







  • Selamlar,

    Aynı anakartı kullanıyoruz ve aynı işlemci bu anakarttan çok fazla şikayet vardı bunun sebebi ramleri doğru tanımaması idi bunu bios update ile çözdüler şu an sıkıntı olmadan kullanıyorum. Bios update yapmalısınız basit bir işlem bios dosyalarını flash yükleyin biostan update diyin dosyayı gösterin çok fazla zaman almıyor ama büyük oranda sorunları çözüyor. Eğer buda sorunu çözmezse sıkıntıyı başka yerde aramak lazım. Bana psu da sıkıntı var gibi geldi ama öncelikle yukarıdaki işlem yapılmalı.

    Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Biosu güncelledim hocam, PSU da sıkıntı olduğunu nasıl anlayabilirim bir öneriniz var mı?Dün akşama kadar bir problem yoktu.Özellikle şu Msi Command Center'a girdikten sonra ekran gitmeye başladı.Ama girmeden öncede oyunlarda 1-2 saatte bir ekran gidiyordu.Yine restart atmak zorunda kalıyordum :(
  • Selamlar,

    Cpu yu ve gpu yu stres testi yapacaksınız ayrı ayrı ve birlikte şöyleki tek başına psu yetsede bazı durumlarda hem ekran kartı hemde işlemci %100 olduğunda psu bu gücü veremiyor buda donmalara ve takılmalara sebep olabiliyor. En mantıklı çözüm başka bir psu ile deneyip sorun burda mı elemek ama takabileceğiniz bir psunuz yok anladığım kadarıyla.

    Ayrıca biosu 0 layıp ramleri clocksuz hızlarda deneyebilirsiniz buda acaba ramleri mi tanımıyor un sorusunu yanıtlar.

    Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Cpu yu CPU-Z ile stres testine soktum ve sıkıntı çıkmadı, FurMark ile GPU yu stres testine sokmaya çalıştım başlattığım gibi ekran gitti ama Cinebench r15'de bir problem yaşamadı kart.Şimdi 3DMark ı indiriyorum galiba problem ekran kartında.

    Edit : 3DMark ile de aynı sonucu aldım benchmark ı açtığım gibi ekran görüntüsü kesiliyor.

    Konu hakkında başka bir bilgi sahibi olan varsa bilgilerini esirgemesin lütfen.Sorunu çözemezsem büyük ihtimal garantiye vereceğim kartı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulghan -- 6 Ocak 2018; 21:9:55 >
  • Selamlar,

    Gpu-z indirip öyle gpu testine sokun size enkazından sıcaklık değerleri ve kullanım oranlarını vericek çok ısındığından işlemi iptal ediyor olabilir. Yada tam takılmamış güç bağlantısı yüzünden bunu yapabilir anakart üzerinden çoğu cpu 40w bir akım alır. Diğer gereksinimi 4 pin yada 8 pin güç kablosundan alır sadece anakarttan çekip güç kablosundan çekemiyor olabilir gücü. Kontrol etmekte yarar var.

    Kolay gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözdüm hocam.Karta giren pinlerin yerlerini değiştirdim sorun çözüldü . Sanırsam pinlerin bazı kısımları bükülmekten arıza çıkarmaya başlamış.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.