Şimdi Ara

Görücü usülü evlilik daha iyidir. Neden mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Görücü evlilik normal evliliklere göre daha iyidir. Neden mi ? Hemen sırayalayalım.


    Görücü usülü olmayan evliliklerde kişiler partnerlerini eşlerini kendi özgür iradeleri doğrultusunda yada birilerinin vasıtasıyla tanışarak elde ediyorlar. Birbirini tanımayan kişiler zamanlar kaynaşıyor ve iyi anlaşmaya başlıyor ve ilişki içerisinde oldukları için sürekli olarak ödül beklentileri oluyor. Sürekli ödül alan çiftler evlendikleri zaman aynı yastıkta başladını kaldırdığında hayal ettiklerini değil bulduklarını görüyorlar. Yarın öbür gün sıkıntılar baş göstermeye başladığında ödüller değilde bedeller ağır bastığında evlilikler tehlikeye girebiliyor.

    Bunların sebepleri : Anlaşamamazlık , aileler , ekonomik sıkıntılar , iş hayatı ve sosyal baskılar gibi.



    Görücü uslü evliliklerde ise kişiler kendi üstlerine düşen vazifelerini bildiklerinden dolayı ve evlilikle ilgili sorumlulukları daha başlamadan bildikleri için çiftler arasında norm'u yakalamak daha kolay oluyor. Bu sebepler görücü usülü evlilikler daha uzun ömürlü ve daha sağlıklı oluyor ve boşanma oranlarda görücü usülü evliliklerde daha az. Gerçekten bu inanmak istemeyeceğim birşeydir fakat veriler ortada ,

    Görücü usülü evlilikler neden uzun sürüyor : Kişiler evliliği bir kurum olarak gördüğü ve üstlerine düşen vazifelerinin evlenmeden önce ne olduğunu bildiği için norm'u kolay yakalıyorlar buda ahenki kaybetmemelerine sebep oluyor. bkz: aileler arası ilişki. Erkek üstüne düşeni yapıyor ve kadında yapıyor ve kendilerini nerede frenlemesi gerektiğinin bilincindeler ve bu şekilde daha sağlıklı ve daha uzun sürüyor. Hiç bir birey kendisini frenleyen frenin önünü kesmiyor.

    https://t24.com.tr/haber/evliliklerin-yuzde-60i-gorucu-usulu-yapildi,383987https://www.turkiyegazetesi.com.tr/yasam/167104.aspx

    Veriler ortada ve boşanma ve evlilik süreleri ortada bunu psikiyatri ve psikologlarda söylüyor. İnanın inanmak istemeyeceğim birşey ama veriler böyle. Fakat şunu unutmamak gerekiyor. Eğitim seviye arttıkça gerek erkek olsun gerek ise kadın olsun kişi evleneceği kişiyi kendi seçiyor çünkü o hakkı kendinde görüyor işin içinde ailesi olsada :)))))))))))))))))))))))))







  • Yanlış. Cinsellik sadece keyif almak demek değildir. Kişi her zaman mutlu olamaz ve olmamalıdırda insan her türlü duyguyu hissetmeli. Senin düşüncen gerçekte bu ise evlendiğinde cidden büyük sıkıntılar çekiceksindir.
  • Haklısınız. Ünlüler kendine düşen vazifeleri en sonda düşündükleri için zırt bırt boşanıyolar.

    Her şey eğlence, para ve fiziksel güzellik oldu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pilosopo kullanıcısına yanıt
    Ünluler hastalikli insanlar :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rakamlar ortada derken

    Gorucu usulu evlilikler daha kapali daha fakir daha geri kafali insanlarin yaptigi bir sey

    Bu kesimde calisabilen kadin bulamazsiniz

    Bu tarz evliliklerin yuzde 80inde durum budur kadin calisamaz bu yuzden ekonomik ozgurlugu yoktur bu yuzden de bosanmamasi icin hem ekonomik hem de cevresinden toplumsal baski yer (bosanirsan elalem ne der vs) nihayetinde hayatini kocasina katlanarak gecirir beyi sevse de dovse de fark etmez

    Ask yoksa evlilikte yok benim için zira evlenmek ve bunu surdurmek zaten asiri ultra zor bir de tanimadigin asik olmadigin biriyle evlenmek!!?!?!?!?????

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.