Şimdi Ara

Google, yapay zeka tarafından yapılan siyası reklamlar için adım atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Google, çok yakında siyası reklamverenler özelinde yapay zeka tarafından oluşturulan reklamlar için önemli bir adım atacak. Google, artık siyasi reklamverenlerin reklamlarını yapay zeka ile yaptıklarında bunu "belirgin bir şekilde açıklamalarını" zorunlu kılmaya başlayacak. Google’ın ilgili zorunluluğu Kasım ayından itibaren geçerli olacak.



    Reklamlarda yapay zeka kullanımına düzenleme



    Kasım ayı itibariyle Google, reklamverenlerin bir seçim reklamlarında "gerçekçi görünen insanları veya olayları" tasvir eden sentetik içerikler bulunduğunda bir açıklama eklemesi gerektiğini söylüyor. Bu, bir kişiyi hiç yapmadığı bir şeyi söylüyormuş ya da yapıyormuş gibi göstermek için yapay zeka kullanan siyasi reklamların yanı sıra gerçek bir olayın görüntülerini değiştirerek (ya da gerçekçi görünen bir görüntü uydurarak) hiç yaşanmamış bir sahne yaratan reklamları da kapsıyor.



    Ayrıca Bkz.Tarihi an: Yapay zekalı pop şarkıcısı ile albüm anlaşması imzalandı



    Google, bu tür reklamların açık ve göze çarpan bir yerinde sorumluluk reddi içermesi gerektiğini söylüyor. Düzenleme resimler, videolar ve ses içerikleri için de geçerli olacak. Etiketlerde "Bu ses bilgisayarda üretilmiştir" ya da "Bu görüntü gerçek olayları yansıtmamaktadır" gibi ifadelerin yer alması gerekecek. Bir görüntünün parlaklaştırılması, arka planının düzenlenmesi veya yapay zeka ile kırmızı gözün giderilmesi gibi "önemsiz" değişiklikler için etiket gerekmeyecek.



    Google sözcüsü Allie Bodack, yaptığı açıklamada, "Sentetik içerik üreten araçların giderek yaygınlaştığı göz önüne alındığında, politikalarımızı bir adım daha ileri götürerek, reklamverenlerin seçim reklamlarında dijital olarak değiştirilmiş veya oluşturulmuş materyallere yer verdiklerinde bunu açıklamalarını zorunlu kılıyoruz" dedi.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/9/6/23862172/google-disclaimers-ai-generated-political-ads
    Kaynak:https://support.google.com/adspolicy/answer/13755910?hl=en&ref_topic=29265







  • Bizim burda görsele gerek yok, biri ortaya bir yalan atıyor, işine gelen yiyo, işine gelmeyen yemiyor. Kanıt istemeyen milletiz. Herkes işine geldiği şekilde inanıyor.

  • İki üç bir şey araştırınca hemen önüme düşen reklamlar da sıktı.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.