Şimdi Ara

Google Nexus One Kullanıcıları Topluluğu (Üye Sayısı: 100+) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.558
Cevap
9
Favori
113.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar listeye beni de ekleyebilirseniz listeye sevinirim.

    Telefonu 2 aydır kullanıyorum fakat devamlı 3G'de tutarak 12-13 saatin üzerinde kalmayı basaramadım, evimin çok yakınında vodafone kulesi olmasına ve -60-70dB aralığında sinyal almama rağmen, bu yüzden normalde 2G'de kullanıyorum, dataya bağlanacaksam anycut kısyaolu üzerinden 3G'ye geçiyorum.

    Bu batarya 1.0 amper ile şarj edilmek için tasarlanmış bir bataryadır, bu limiti geçmediğiniz sürece nerden şarj ederseniz edin batarya aynı süre dayanır, farklı bir tespitler kullanım farklılıklarına dayanıyor olabilir. USB genelde 500mA civarı akım verir, yanında gelen adaptör 1000mA. Li-ion pillerin ömürleri full şarj sayısına bağlıdır diye biliyorum, yani %50 şarj ederseniz full şarj etmiş gibi ömründen yemez, gene de ayda bir şarjı full bitirip kapalıyken sonuna kadar doldurmak bataryanın kalibrasyonunu düzeltir ve daha doğru şarj bilgisi vermesini sağlar. (Yeşil ışık %90 dolduğunda yandığından yeşil ışık yandıktan 30-40 dakka sonra çıkarmak gerekiyor %100 şarja ulaşmak için)

    Batarya sıkıntılarının çoğu şu anda sıkıntılı radyo firmwareinden kaynaklı diye düşünüyorum, google'ın çıkaracağı bir dahaki firmware umarım konuya el atar, aletin 3G radyosu hala baya sorunlu ve inanılmaz batarya yiyor.

    http://code.google.com/p/android/issues/list

    Yukarıdaki linkte Android için özellikler ve buglar için istek yapılabiliyor, eğer Türkiye spesifik istekler yapılacaksa buradan kullanıcıları o ticket'a yönlendirip daha fazla yıldız almasını ve dikkat çekmesini sağlayarak gelecek versiyonlarda daha fazla TR desteği alma ihtimali olabilir.


    Kullandığım uygulamalar
    Dolphin Browser(Gördüğüm en iyi browser), K9 mail, anycut, newsrob, (3g kullanımı için opera browser), kullanımı kolay telefon defteri için spelldial, tek tıkla aramalistesine girmek için dialer one, bluetooth dosya gonderimi icin bluetooth file transfer, wikipedia icin wapedia, dosya yonetimi icin es file explorer, mp3 calar icin mixzing( guzel widgeti var), veri sayaci icin netcounter, futbol skorlari için soccer livescores, office ve pdf dosyların gormek ve office dokumanlarında degisiklik yapmak icin office to go( o kadar iyi ki kendi sayfasından paralı versiyonuna yukselttim), task killer için advanced task killer( bosuna telefon icinde gelen appleri oldurmeyin znk die geri gelp daha fazla batarya yiyorlar bu 3. parti uygulamalar icin ), farklı networklere DHCP olmadan hızlı bağlanmak için wifi static, data bağlantısını kapatmak icin APNdroid( geri acarken airplane moda girip cıkmak daha sonra enable etmek gerekiyor)

    Telefonla ilgili iki sıkıntı var, resim çekerken beyaz fonlu resimlerde ortada pembeye çalan yuvarlak bir bölge çıkıyor, bu daha once HTC telefonlarında gorulmus ve daha sonra firmware ile düzeltilmiş bir problemmiş.

    Dokunmatik ekran arada sapıtıyor bastığınız yerin iki santim altına etki ediyor ekranı kapatıp atınca düzeliyor, ekranın kenarları fazla hassas avuçiçi oraya temas edince sıklığı artabiliyor. Ekran fazla hassas bu sebepten uzun text yazarken baya yanlış harf sıkıntıs oluyor. Ilk iphone'un dokunmatik ekranı bile nexus one'dan iyiydi referans olması açısından.

    Zannediyorum bir iki update e bu mevzuları hallederler, genel olarak güzel insanı kısıtlamayan bir telefon ama alacak arkadaşlara bir iki firmware sonrası beklemelerini öneririm. Zaten 3G ve sapıtan dokunmatik ekran konusu google'in kendi forumunda sticky olmuş durumda.

    Yazdıklarım stok rom içindir, diğer modlanmış romları denemedim, okuduklarım diğer romlarda batarya süresinin daha da azaldığı yönünde olduğundan.




  • @Daneel
    bu güzel inceleme için çok teşekkürler, batarya ve şarj konusunda kendimi yenilemiş oldum, bazen düşünüyorum da onca işi bir arada yapan bi telefon için şarj anca bu kadar olabilir herhalde
    bugün şarjımı tamamen bitirdim ve ilk kez ac adaptörle şarj ettim, tamamen dolunca sağ üstteki ışık turuncudan sarıya döndü, eğer ben renk körü değilsem o ışık sarı, bi türlü yeşil olmadı bende, kafayı yemek üzreyim
    şu anda tek isteğim gece eve gelene kadar telefonumun açık kalması başka hiçbir şeyden şikayetim yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexusinfinite -- 5 Nisan 2010; 18:00:03 >




  • @nexusinfinite
    umarım bir çaresini bulursun abi ya..bende bakıyorum bi yabancı sitelerde senin sorunundan olan var mı diye ama elle tutulur bir şeye ulaşamadım.senin sayende kırdım zincirlerimi bugün modacodan bıktım gerçekten aşırı yavaş.hemen girdim recovery e cyanogen mod u flashladım ooh özlemişim bu hızı hemen babama telefon ettim türkçe dili buldum diye istanbuldan gelsin onun nexusada cyanogen mod yüklyecem hatta onu yüklerken unlocked işlemi de dahil videoya çekerek forumda paylaşıcam

    Bayağı bir şey silmişler heralde menü bomboş olmuş cyanogen de.bu arada abi senin dediğin rom da hafıza kartında yarın falanda onu denerim heralde




  • senin adına sevindim burakcım, arada bi modaco takılırsın, hız lazım olunca boşver gitsin, yarın dene enomther'i, insanı bi ferahlık sarıyo yahu, onda da tr menü var cyanogen için bazı hatalar okudum, gelen aramaları kabul ederken ya da reddederken takılıyomuş, ama olur o kadar, zamanla hepsi aşılır

    batarya konusunda xda'da hergün bi olay patlak veriyo, benim bataryamın seri numarasının son harfi M, bu harfe sahip olanlar 1 günden fazla kullandıklarını belirtmişler, F olanlar ise çok kötü demişler, böyle bi anket var, ben şimdilik çok şikayetçi değilim ama şu yeşil rengi görmek istiyorum, sen şarj edince bi foto çekip atarsan sevinirim, bi göreyim yeşilin hangi tonuymuş




  • Arkadaşlar

    Fatursız hattım var ve altta hangisinin çalıştığını bilmediğim proğramlardan dolayı data kullanımı nedeniyle bakiyem azalıyor.

    Nexus'da bi proğram warmı data kullanımını clickleyerek açan ve kapayan?

    Not:Yukarda arkadaş msj'ında yazmış yeni gördüm APDdroid diye proğram

    Şimdi yüklüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdalm -- 6 Nisan 2010; 10:45:11 >
  • Lbe@ verdiğin megaupload linki bitişik yazmama ragmen çalışmıyor
    acaba başka bir link verebilirmisin özelden
  • Benim batarya M ama 3G'de bırakırsan farketmiyor, 12 saatte yer bitirirsin.

    Şu anda 2G'de tutarak az kullanımla 30 saattir açık telefon ve batarya %32de (Battery Indicator guzel uygulama hep yukarda barda duruyor hem bataryanın 100 uzerinden ne kadar kaldığını gösteriyor.)

    Wireless hep açık çok az şarj yiyor ekran kapanınca wirelessida iptal ediyor. Newsrob, gmail sync açık, gps kapalı.

    Baska uygulama tavsiyelerine gelince, yukarıda belirttiğim elzemler dışında

    Appaware ve Appbrain Market, yeni çıkan uygulamalardan haberdar eden iki program

    Ebuddy MSN client

    Flashlight 2. Root etmeden ekranı en parlak beyaz yapıyor

    Gmote, bilgisayarı uzaktan kumanda etmeye yarayan sahane bi program

    Google Sky Map, gece gokyuzundeki yıldızları tanımaya yarayan bir program

    LEd Scroller: Ekranı yana kayan text displayı olarak kullanmaya yarayan program

    Mobile Buzz. Android haberleri widgeti içic kullanıyorum isteyene apple için de haber veriyor

    Ringdroid. kullanılması inanılmaz kolay bir mp3ten rington oluşturma programı

    Shazam. Calan sarkiyi dinletiyorsunuz buluyor iphone da da vardı

    Tricorder. Butun sensorlerin bilgilerini tek ekranda toplayan ilginc bir uygulama cok faydalı deil ama ilginc

    Truphone. Skype client olarka indirdim bazen baglaniyor bazen baglanmiyor ama telefonda henuz 10 numara clisan bir voip uygulaması yok die biliyorum, vatandas genelde sipdroid kullanılıyor

    Uninstaller. adı ustunde kolay tarafından

    engadget. populer tekno sitenin cok basarili applikasyonu

    Volume control. tek ekrandan farklı ses seviyelerini ayarlama imkanı

    Ringer toggle widget, her halt icin power dugmesini kullanmaktan benim gibi power dugmesini iceri gocurenlere kolay sessiz/titreşim/sesli çağrrı seçeneği ( Bu arada power dugmesi gercekten hassas benimkisi simdiden sıkıntı sinyalleri vermeye basladi aman dikkatli kullanın)

    Mount USB, telefonu bilgisayara bağlayınca kartı kolay mount ve unmount etme widgeti

    Androzip. Zip manager

    Ak notepad. kolay kullanımlı notepad

    Offline map icin maverick ve mapdroyd,i ikisi de google mapsin eline su dokemez fakat google maps oyle akıllara ziyan bir data yiyor ki acmak cesaret ister

    Ben wireless bağlantıda DNS değiştirme yolu bulamadım baska bir sıkıntı olarak bunu belirtebilirim en azından ulkemiz icin. Guneste telefonun ekranını okumak çok meşakatli, hani hiçbir telefonda kolay değildir ama bu oled ekran hepsinden beter, içeri girince de tam tersi gördüğüm hiç bir ekran bu ekranın siyahlarına kontrastına yaklaşamıyor. Muzik kalitesi çok iyi değil, basslar ve tizler fazla onde, ortalar arkada, kendi kulaklığının performansı da çok iyi değil ama ben allen heath ve shure kulaklıkla da denedim telefonun en kuvvetli yönü olduğunu söylemem ama arabada yolda iş görüyor.

    Stok romda 2 ayda sadece telefon bir kez kitlendi o da gelen bir aramayı cevaplamaya çalışırken, bataryayı çıkarmak zorunda kaldım ama bir daha olmadı.

    Spelldial/dialer one/anycut telefonu kolay kullanmak için en gerekli elzem uygulamalar.

    Outlook'tan kontakları aktaramama mevzusuna gelince;

    Soocial diye bir site var buradan bir hesap açıyorsunuz, bilgisayarınızda outlook'ta ki bütün kontakları web'deki serverlarına bütün alanları ile senkronize ediyor, daha sonra acacaginiz yeni bir google hesabına bu soocial'den senkronizasyon yapabiliyorsunuz. ( Kendi normal gmailinizin hesabını kullanmamak daha iyi son 5 senede maillaştığınız herkesi telefon reheberinizde gormek istemiyorsanız )

    Daha sonra mail için kendi orjinal hesabınızı da kurabilirsiniz ama senkronize ayarlarında eski accountunuz için kontak senkronizasyonunu aktive etmeyin, ederseniz eski hesap yeni hesap hepsi listeye doluşur karman çorman olur.




  • arkadaşlar iphone 3gs almayı düşünürken hem yeni nesil iphone çıkmasına yakın bi zaman olduğundan dolayı hem de elimde halihazırda bi ipod 3g bulunduğu için nexus one bakayım dedim ve siz kullanıcılarına da bi sorayım dedim..nasıldır cihaz?genel olarak artıları eksileri nelerdir?ve ev önemlisi yazılımlar konusunda durumlar neler?bir de ekran güneş altında bi ipod gibi canlı ve görülebilir mi?

    teşekkürler..


  • Eveeet, dün gece sabaha kadar screenshot aldım ve sonunda bitirdim siteyi, şimdilik sadece başlangıçtaki karmaşayı ve unlock işlemini anlattım, biraz dinlenip superboot ve recovery vs. işlemleri de anlatırım, umarım hepimizin işine yarar...

    NOT: Kesinlikle hiçbir ticari amacı yok, zaten sitede reklam vb. saçmalıklar yok, çok sade ve hoş oldu bence, işimize yarasın yeter, amaç hep birlikte bir şeyleri paylaşabilmek...

    Saygılarımla...

    www.androideology.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexusinfinite -- 6 Nisan 2010; 23:39:56 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nexusinfinite



    Eveeet, dün gece sabah kadar screenshot aldım ve sonunda bitirdim siteyi, şimdilik sadece başlangıçtaki karmaşayı ve unlock işlemini anlattım, biraz dinlenip superboot ve recovery vs. işlemleri de anlatırım, umarım hepimizin işine yarar...

    NOT: Kesinlikle hiçbir ticari amacı yok, zaten sitede reklam vb. saçmalıklar yok, çok sade ve hoş oldu bence, işimize yarasın yeter, amaç hep birlikte bir şeyleri paylaşabilmek...

    Saygılarımla...

    www.androideology.com

    kardeş büyüksün ellerine sağlık




  • abi çok iyi etmişsin ya.bende video yu çekmiştim ama videoyu çekerken internetim gitti, yanlış şeyler yaptım falan video oldu 40dk zaten biraz da saçma olmuştu sildim bende babamın nexus a senin dediğin rom u attım kendim ise akşam modaco sabah cyanogen ve ya senin rom hep değiştiriyorumbildiğin kullandığın başka güzel romlar varsa bende yüklyim.bi de donanımsal olarak destekliyo nexus fm transmitter i ama nasıl kullancaz hiç bir yerde yazmıyo yabancı forumlarda da bulamadım.bir bilgin var mı?
  • bi de şu şarj ledini söyleyecektim.öyle bi yeşil ki abi sanki sarı gibi.ayrıca ben benim telefonda hiç sarı ışık görmedim büyük iktimal ikimizin gördüğü ışıklar aynı ama farklı yorumluyoruz şimdi fotoğrafını çekerim ama belli olmaz fotoğrafta tonu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nexusinfinite



    Eveeet, dün gece sabah kadar screenshot aldım ve sonunda bitirdim siteyi, şimdilik sadece başlangıçtaki karmaşayı ve unlock işlemini anlattım, biraz dinlenip superboot ve recovery vs. işlemleri de anlatırım, umarım hepimizin işine yarar...

    NOT: Kesinlikle hiçbir ticari amacı yok, zaten sitede reklam vb. saçmalıklar yok, çok sade ve hoş oldu bence, işimize yarasın yeter, amaç hep birlikte bir şeyleri paylaşabilmek...

    Saygılarımla...

    www.androideology.com

    Ellerine sağlık çok emek vermişsin ama değmiş




  • @ nexusinfinite

    "helal olsun ustası" :) ellerine, emeğine sağlık.....

    @ daniel

    yazılarınız çok güzel ve yönlendirici olmuş, teşekkürler. devamını bekleriz ;) özellikle şu "eğer Türkiye spesifik istekler yapılacaksa buradan kullanıcıları o ticket'a yönlendirip daha fazla yıldız almasını ve dikkat çekmesini sağlayarak gelecek versiyonlarda daha fazla TR desteği alma ihtimali olabilir." fikrinize katılmamak mümkün değil. bizim topluluğun katılımcı sayısı artarsa biraz, bu konuda bir şeyler yapabiliriz. Olmadı bi de android kulübü kuralım :)
  • quote:

    ben şimdilik çok şikayetçi değilim ama şu yeşil rengi görmek istiyorum, sen şarj edince bi foto çekip atarsan sevinirim, bi göreyim yeşilin hangi tonuymuş


    Hp6815 le çekilme. AC'den şarj işlemi.

     Google Nexus One Kullanıcıları Topluluğu (Üye Sayısı: 100+)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanoz -- 7 Nisan 2010; 12:27:31 >




  • Bende o kadar yesil yanmiyo.fotograf oldugundan heralde
  • androideology konusundaki fikirleriniz için teşekkür ederim, orası hepimizin dün gece başka bi android sitesinden yazarlık teklifi aldım

    @aycanoz
    teşekkürler hocam, gerçekten de yeşil, nerdeyse arkadaki cd kaleminin silgisi kadar vallahi ben o rengi telefonumun sağ üst köşesinde hiç görmedim, hatta ilk kez burada görüyorum, ilk olarak internetten indirdiğim resmi nexus one kılavuzunda okumuştum, telefonunuz tamamen şarj olduğunda turuncu ışık yeşil olur diyo, bizdeki turuncudan yeşile geçerken sarıda takılı kalıyo, sarııı kırmızııı en büyüüük cimbooom dercesine neyse aslında içime kurt düşerdi ama telefonum yaklaşık 50 saattir açık, 3-5 kez ROM değiştirdim hatta, şimdilik memnunum ben şarjından



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexusinfinite -- 7 Nisan 2010; 14:13:44 >




  • @nexusinfinite

    Denemişsindir belki, şarj çubuğun %100 gösterdikten sonra yarım saat beklesende hala sarımı yanıyor.
  • evet hocam dolmaya başlayınca turuncu, % 50 civarından sonra sarı, %90 % 100... çıkarmasam da hep sarı, düşünmüştüm onu, acaba bekletsem yeşillenir mi diye bizim bağa bahar gelmeyecek anlaşılan, hep sarı gazeller var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nexusinfinite -- 7 Nisan 2010; 15:27:34 >
  • @ nexusinfinite

    Bende ilk şarjlarımda yeşili görememiştim hep sarıydı. Sonra bir gün yeşil oldu aha dedim yeşilde yanıyormuş burası. Ama bu yeşili görmem 4-5 nci gündü. sen alalı sanırım 2 haftayı geçti.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.