Şimdi Ara

google kopya site olarak görür mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • bir sitem var anlamadığım bir script kullanılmış ben farklı bir isimle aynı siteyi wp kullanarak yayınlamak istiyorum birebir aynı içerik olacak korkum şu google sitemi banlar mı



  • Site tasarımı, kullanılan scriptler önemli değil ancak içerik bire bir aynı olacak diyorsunuz. Bu durumda hiçbir şey olamayacak olması biraz iyimser bir tahmin olur. İçeriğin durumuna göre elbette birşeyler olacaktır. Örneğin sıralamanın düşmesi, pagerank'ınızın tepetaklak olması gibi.

    Özetle 1-1 aynı içerikli iki siteyi birden işletmek (birçok durumda) doğru değil. Yine de yapacaksanız arama motorlarından ceza yememek için kopya olan sitenin <head> kısmına asıl siteyi şöyle yazabilirsiniz:
    <link rel="canonical" href="http://example.com/">

    Tabi bu durumda rankları asıl site alacak ve muhtemelen asıl site indexlenecektir. Benim tavsiyem, yeni isimle wp sitenizi yayınlayıp, eskisini yayından kaldırmak eski domaini bir süre yenisine yönlendirmek olurdu.
  • Cevabınız için teşekkür ederim voenetto <link rel="canonical" href="http://example.com/"> yapısı kopya içerikten kaçınmak için mi kullanılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilker83 İ kullanıcısına yanıt
    Bunu kopya siteye yazıyorsunuz. "Aynı içeriği iki farklı url'de sunuyorum, fakat tercih ettiğim url bu." gibi bir şey demek oluyor.


    Ama tekrar söyleyim, birbirinin 1-1 aynı iki metin içeriği iki farklı domainde sunmak doğru bir hareket değil. Kopyacı muamelesi görebilirsiniz. Sitelerin ikisi de size aitse ve taşınıyorsanız, eski siteyi bir süre yenisine yönlendirmek daha mantıklı.

    Kopyacıysanız zaten diyecek bir şey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voenetto -- 30 Eylül 2016; 17:41:13 >
  • eski siteyi kapatıp yeni siteye ekleyecekseniz tüm konu yada makaleleri öbür siteyi kapatacağınız için pek sorun yaratmaz ki eğer içerikler özgün ise... Eğer ki öbür siteyi kapatmayıp ta kuracağınız Wordpress sitesine eski sitesindeki tüm konuları yeni sitenize çekecekseniz eğer eski sitenizdeki tüm konulara alıntıdır diye bağlantı verip yeni sitedeki aynı konu linkini verebilirsiniz. Tabi konuların eklenme süresi google için biraz düşündürücü olacaktır ama zaten link vs verdiğiniz için hiç sorun yaratmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.