Şimdi Ara

Google, İsrail ile yaptığı anlaşmayı protesto eden çalışanlarını kovdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, İsrail ile yaptığı anlaşmayı protesto eden çalışanlarını kovdu
    Google kısa süre önce iki ofisinde gerçekleşen oturma eylemleriyle bağlantılı olarak 28 çalışanını işten çıkardı. İşten çıkarılan çalışanlar, Google'ın Amazon'un da dahil olduğu 1,2 milyar dolarlık İsrail hükümetiyle yapılan bulut sözleşmesi Project Nimbus'a katılımını protesto ediyorlardı. Google, çalışanlarına gönderdiği şirket içi bir notta, politikaları ihlal eden davranışları gerçekleştirmeden önce bir kez daha düşünün uyarısında bulundu.



    İsrail anlaşmasını protesto eden çalışanlar kovuldu



    İşten çıkarılan bazı çalışanların kolluk kuvvetleri tarafından zorla ofis dışarısına çıkarılana kadar Google Cloud CEO'su Thomas Kurian'ın ofisini işgal ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz ay Google, İsrail'deki bir şirket sunumu sırasında sözleşmeyi protesto ettiği için başka bir çalışanını da işten çıkarmıştı. Google küresel güvenlik başkanı Chris Rackow, şirketin bu tür olaylara karşı tolerans göstermeyeceğini ve daha fazla önlem alınabileceği uyarısını yaptı. Rackow çalışanlara gönderdiği mesajda, "Politikalarımızı ihlal eden davranışları görmezden geleceğimizi düşünen az sayıdaki kişiden biriyseniz, bir kez daha düşünün" dedi.



    Ayrıca Bkz.Elon Musk, Vine’ı geri getirmek için anket yaptı



    Öte yandan protestoları organize eden "No Tech for Apartheid" grubundaki çalışanlar işten çıkarmaları aleni bir misilleme eylemi olarak nitelendirdi. Grubun Medium’da yayınladığı bir yazıda çalışanların Project Nimbus özelindeki endişelerinin üç yıl boyunda tek bir yönetici tarafından kale alınmadığı ifade edildi. Buna ek olarak çalışanların çalışma şartları ve koşullarını barışçıl bir şekilde protesto etme hakkına sahip olduğunun altı çizildi.



    Project Nimbus nedir?



    Google, İsrail ile yaptığı anlaşmayı protesto eden çalışanlarını kovdu
    Bilmeyenler için Project Nimbus, İsrail hükümeti ve ordusu tarafından yürütülen bir bulut bilişim projesidir. İsrail Maliye Bakanlığı, 2021'de yaptığı açıklamada sözleşmenin "hükümete, savunma kurumlarına ve diğer devlet organlarına her şeyi kapsayan bir bulut çözümü" sağlayacağını söylemişti. Sözleşme kapsamında şirketlerin İsrail sınırları içindeki verileri yerel bir bulut sisteminde barındırması amaçlanıyor. Nimbus Projesi'nin planlanan dört aşaması bulunuyor: Birincisi bulut altyapısının satın alınması ve inşa edilmesi, ikincisi operasyonların buluta taşınması için hükümet politikasının oluşturulması, üçüncüsü operasyonların buluta taşınması ve dördüncüsü de bulut operasyonlarının uygulanması ve optimize edilmesi.



    İsrail'in proje için belirlediği şartlar, Amazon ve Google'ın boykot baskısı nedeniyle hizmetleri durdurmasını sözleşmeyle yasaklıyor. Teknoloji şirketlerinin herhangi bir devlet kurumuna hizmet vermeyi reddetmesi de yasak.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/4/17/24133700/google-fires-28-employees-protest-israel-cloud-contract







  • afganistandaki devlete karsi bir sirkette yapsaydin kellenden olurdun o yüzden bence bu verilen karar makül,isyeri protesto etme yeri degildir,begenmiyorsan cikisi verir sokaga cikar orda protesto edersin,simdi isden cikarildik,isimizi geri istiyoruz diye protesto edsin gerizekalilar.

    böyle birseye benzer gerci sirket icinde olmamisti,bizim gurbetciler aile bakani icin izinsiz Hollandada protesto etmislerdi,biride o anda oglum bak sonra hapse girmiyelim,yokbe ne girecegiz burasi demokratik ülke,ne yazikki o iki gerizekalida tutuklanib hapse atilmisti..
    Demokrasi sonsuz degildir onunda bir cizgisi vardir,googleda calisanlar,kendilerine ekmek veren sirketin kazanclarini sabotaj yapmak pahasina böyle bir eyleme girdigi icin atilmasi gayet makül,benimde sirketimde böyle sacma sapan birsey yapsin iscilerim aninda veririm,cikisini,gitsin evinde,sokakta derneklerde yapsin,is yeri protesto edilme yeri degildir..

    Isyerinde ne protestosu yaparsin,is sartlari kötü ise veya maasin az ise onun icin eylem protesto ed ama senle alakali olmayan birseye burnunu sokarsan o burnu yamulturlar..

    sizdeki sorun ne biliyormusun,müslümanlar katletmez ama onlar katleder,kim dedi git hamas olarak festivalde gencleri öldür,acaba o masum sucsuz gencler öldürüldügünde cogunuz tekbir cektiniz,PLO yani yasar arafatin örgütü mücadele verdi ve bagimsizligini tam alacakken,hamas gibi bir örgüt ortaligi karistirdi,filistinlilere en büyük ihaneti islami hamas örgütü yapmistir evet PLO laik bir zihniyete sahib,hamas bunun olmamasi icin ,PLO ya bile saldirdi,PLO nun bulundugu bölgedede hamas örgütü sürekli israil ordusuna saldiriyor ama fazla yapamiyor bunu,gazzede rahat yapabiliyor cünkü filistinliler secim yapmislardi,gazzedeki cogunluk hamas örgütünü secti ama bugünkü gelinen noktada,gazzeyi yasanmaz hale getiren hamas tir..

    Siz sadece asiri radikal islamci filistinlileri savunuyorsunuz ama PLO yu ise yok sayiyorsunuz..


    Asil filistinlilerin bagimsizligi icin mücadele eden PLO dur ve suan birlesmis milletler örgütü PLO yu taniyor hamasi ise terör ilan etmis..

    Amaciniz hamasi desteklemek ise ozaman git pkkyi da destekle,sonucta pkk da birlesmis milletler tarafindan terörist örgüt olarak biliniyor,politik olarak bir takim gurublar pkk yi destekliyor olabilir,hamasida katar gibi ülkeler destekliyor..

    Konusurken tek yönle bakmiyacaksin ,biraz dürüst ol.PLO cikibta israil topragina girib saldirimi düzenledi,suan bati seriya PLO nun kontrolünde arada sirada hamasa bagli teröristler ordada sorun cikariyor..

  • Batının medeniyeti insanlığı merhameti işte budur

  • En azından pankart açabilmişler. Türkiye de direk türbanlı bacılarımız gazı yedi açamadan. Zorlu holdingin İsrail e elektirik satması ile ilgili haber yapmayı düşünür müsünüz yoksa sizde biraz tırsıyor musunuz bu arada?

  • neronidas kullanıcısına yanıt
    afganistandaki devlete karsi bir sirkette yapsaydin kellenden olurdun o yüzden bence bu verilen karar makül,isyeri protesto etme yeri degildir,begenmiyorsan cikisi verir sokaga cikar orda protesto edersin,simdi isden cikarildik,isimizi geri istiyoruz diye protesto edsin gerizekalilar.

    böyle birseye benzer gerci sirket icinde olmamisti,bizim gurbetciler aile bakani icin izinsiz Hollandada protesto etmislerdi,biride o anda oglum bak sonra hapse girmiyelim,yokbe ne girecegiz burasi demokratik ülke,ne yazikki o iki gerizekalida tutuklanib hapse atilmisti..
    Demokrasi sonsuz degildir onunda bir cizgisi vardir,googleda calisanlar,kendilerine ekmek veren sirketin kazanclarini sabotaj yapmak pahasina böyle bir eyleme girdigi icin atilmasi gayet makül,benimde sirketimde böyle sacma sapan birsey yapsin iscilerim aninda veririm,cikisini,gitsin evinde,sokakta derneklerde yapsin,is yeri protesto edilme yeri degildir..

    Isyerinde ne protestosu yaparsin,is sartlari kötü ise veya maasin az ise onun icin eylem protesto ed ama senle alakali olmayan birseye burnunu sokarsan o burnu yamulturlar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersin345 -- 18 Nisan 2024; 18:00:00 >




  • neronidas kullanıcısına yanıt
    Aynı protestoyu ortadoğu veya afrika ülkelerinden birinde yapabilirler miydi? Yapsalardı kelleleri alınmaz mıydı ?

  • Starrk35 kullanıcısına yanıt
    bende onu diyorum,aninda kellleri giderdi,demokratik ülkelerle, cag disi zihniyetle karistiriyorlar

  • Xloud X kullanıcısına yanıt
    turbanli kizlara gaz,basi acik kizlarimiza cob..nerde adil davranis..

  • Medeni dedikleri ülkeler daha kundakdaki,küvezlerdeki bebekleri katleden İsraile arka çıkıyorlar.

    Ben böyle medeni ülkeleri Allah İslah eylesin derim.

  • Yorumum yok, ama protestonun bedeli de bu olmamalı. Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin ne halt yediği önemli değil, orada insanların kellesinin gitmesi, Amerika'da çalışanların kovulmasını haklı çıkarmaz. Mesele her yanlışa yanlış diyebilmek, bizde de bu yok maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ersin345 E kullanıcısına yanıt

    Sorun demokrasi değil, adaletsizlik. Kişiye, duruma, olaya göre farklı adaletin işlemesi ya da işlememesi. Maalesef tüm dünyada adalet epey bozuldu sadece Türkiye'de değil. Misal Abd'de kendini eşçinsel, çok cinsli, kurbağa, they them diye anılmak isteyen hele de siyahi falan savunmaya kalkarsanız terfi alabilirsiniz, çok popüler olabilirsiniz. Ama hiç bir operasyon bile geçirmemiş, sırf dalga geçmek için kadınlar turnuvasına ben kendimi kadın olarak tanımlıyorum diyen birini kabul eden organizasyonu eleştirirseniz başınız ağrır.


    Google için de, muhtemelen protesto misal Türkiye'ye karşı yapılıyor olsaydı, bu kadar da katı kurallar uygulamazlardı diye düşünüyorum. Hatta tepkilerden dolayı Türkiye ile çalışmayı fesh etmek durumundayız da diyebilirlerdi. Hele hele es kaza filistin ile hani zaten ihtimali yok, google'ın da büyük çoğunluğu zaten siyonist ortaklardadır da, yani anında Filistin gibi bir ülke ilede en ufak tepkide çekilirlerdi, kimseyi kovmazlardı.


    Bizde nasıl, şikayeti yapan akp mi, chp mi ona göre ysk tekrar sayım olsun olmasın diyor. Ya da daha bir çok merci partiye göre muamele yapıyor. Hani adaleti farklı işletiyor. Bir 2018 de deniyor ki, sandık görevlileri memur olmalı falan, tekrarlatıyor. Aynısı şimdi yaşandı o zaman Ordu da yenilensin denince, yok memurmuş değilmiş problem değil denebiliyor. E problemdi hani. Siz diyordunuz. İşe geldiğine göre işlemezki kanun. Herkese eşit işlemeli.


    Bugüne kadar bir çok yerde bir çok protesto yapıldı. Siyahi hakları savunuculuğu yapıldı, holywood'larda alkış aldı. Burası protesto yeri değil denmedi. Ama şimdi bir aktör, aktrist şayet filistin için protesto yaparsa, bir daha oyunculuk yapacak dizi film bulamıyor.


    Adalet herkese her şey için aynı şekilde işlemediği sürece, despotluk olsun, sözde demokrasi olsun, yok asılmamışta işten kovulmuş falan fark etmez. Sonuçta sen işine geldiği şekilde kiminin işini kolaylaştırıp kiminin zorlaştırıyorsan her türlü bu iş herkese zarar olarak döner.





  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Geç bu demokratik ülke hikâyelerini.coluk çocuk cesedi görmekten artık açıp bakmıyorum telegram kanallarına, o müthiş batı devletlerinden çıt yok.Bir tane kot pantolonlu pkklı ölse, Türkiye sivil katlediyor diye bütün batı medyası ayağa kaldırır ortalığı, dünyanın bir köşesindeki Filipinli, ya da Brezilya köylüsünün kafasinda bu Türkler kötü diye empoze edilir. Batı, pragmatistin allahidir. Aklınızı kullanın sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBcoskunFB -- 18 Nisan 2024; 21:14:29 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • o degilde "filistin haketti" diyenlerin filistini benden daha çok savunacağı aklıma gelmezdi.

  • Yahudi aşkı dedin mi akan sular durur :)

    Bizim ülkede de aynı

    Hatta en Türkçü benim diyenlerde bile var bu aşk, adamların büyük İsrail planında Türkiyenin de bölünmesi olduğu halde :)

    Arapla yahudinin dini bile kopyala yapıştır olduğu halde birini sevip öbüründen nefret etmekte sadece bizim ülkeye özgüdür belkide, araştırmak lazım :) :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 18 Nisan 2024; 22:5:22 >
  • FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt

    sizdeki sorun ne biliyormusun,müslümanlar katletmez ama onlar katleder,kim dedi git hamas olarak festivalde gencleri öldür,acaba o masum sucsuz gencler öldürüldügünde cogunuz tekbir cektiniz,PLO yani yasar arafatin örgütü mücadele verdi ve bagimsizligini tam alacakken,hamas gibi bir örgüt ortaligi karistirdi,filistinlilere en büyük ihaneti islami hamas örgütü yapmistir evet PLO laik bir zihniyete sahib,hamas bunun olmamasi icin ,PLO ya bile saldirdi,PLO nun bulundugu bölgedede hamas örgütü sürekli israil ordusuna saldiriyor ama fazla yapamiyor bunu,gazzede rahat yapabiliyor cünkü filistinliler secim yapmislardi,gazzedeki cogunluk hamas örgütünü secti ama bugünkü gelinen noktada,gazzeyi yasanmaz hale getiren hamas tir..

    Siz sadece asiri radikal islamci filistinlileri savunuyorsunuz ama PLO yu ise yok sayiyorsunuz..


    Asil filistinlilerin bagimsizligi icin mücadele eden PLO dur ve suan birlesmis milletler örgütü PLO yu taniyor hamasi ise terör ilan etmis..

    Amaciniz hamasi desteklemek ise ozaman git pkkyi da destekle,sonucta pkk da birlesmis milletler tarafindan terörist örgüt olarak biliniyor,politik olarak bir takim gurublar pkk yi destekliyor olabilir,hamasida katar gibi ülkeler destekliyor..

    Konusurken tek yönle bakmiyacaksin ,biraz dürüst ol.PLO cikibta israil topragina girib saldirimi düzenledi,suan bati seriya PLO nun kontrolünde arada sirada hamasa bagli teröristler ordada sorun cikariyor..





  • Google i hayır kurumu zanneden bir kitle var Ellaaam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sizin gibi radikal islamcilar islerine gelmedimi demokrasiye sarilir isine geldimi demokrasiyi yok sayar sizi yok sayiyorum,israil desteklemek degil burda,radikal islamci gurublar degilmi bugün ortadoguyu kana bulayan,kafa kesmeleri PLO bile yapmasmistir,zaten piskopat arasan hamasda cok var kafa kesen,keske mediyeti yakilabilseniz ama nerde hamurunuzda var piskopatlik,dinin arkasina gizlenib önünüze geleni kesiyorsunuz,israil ordusu kasitli öldürmüyor cocuklari,o cocuklari hamas kalankan olarak kullaniyor,insanlar savas ortamindan kacmak isterken hamas önleri kesiyor amaci,bak israil cocuk öldürüyor süsü vermek ama malesef birlesmis milletler o planlarinizi gördükleri icin kinamiyor cünkü insanlari zorla kalkan olarak kullanan sizin zihniyet..


    Vurulan hastaneler arastirildi,üstü hastane alti silah deposu,sanirim birlesmis milletlerdeki anlasmalari görmemisiniz,acikca yaziyor,hastane askeri alan olarak kullanilirsa o hastane artik hastane sayilamaz..


    Nerde fitne ficirlik var sizde,ben PLO yu destekliyorum,filistin halkinin gercek mucadelecisi onlar hamas gibi kafa kelle kesen,sucsuz insanlara saldiri düzenleyen zihniyeti savunmami bekliyorsaniz bir kez daha iyi düsünün derim..





  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt
    patron olmadigin icin konusmak kolay,bir isyerinde isci o sirkete para kazandirmak zorunda,sabotaj yapmak degil,bunu yapiyorsan ve o sirketin kuralina uymuyorsan aninda yersin cikisini,dünyanin neresinde olursan ol,sen googlen ticari yaptigi anlasmayi sabotaj yapmaya calisiyorsun o sirketin bir elemani olarak,bende olsan verirdim cikislarini bir patron olarak..starbuck ta bir kac dengesiz kahve icene saldiriyor halbusiki starbuck turkiyeyi arablar satin almis,orda kahve icene degil o sirketin git ana binasina protesto ed,vatandastan acisini cirakamazsiniz..yok öyle bir kanun disi davranis..

  • ersin345 E kullanıcısına yanıt
    Ben müslüman değilim. Herhangi bir dine ayrıcalık ya da müslümanlara nefret de duymuyorum.Bu yargılara nereden vardın anlamadım. Neyse çok uzatmayacağım, kafana göre takıl.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FBcoskunFB F kullanıcısına yanıt

    müslümanlara nefred duyan yok müslümanin adami var birde radikal asirisi var, onlar zaten insanliktan cikmislar..

  • Bir işyerinin kuralları vardır ve uyulması zorunludur. Oturarak eylem yapacaklarına adam gibi istifa etseydiler de bari esaslı bir duruş sergilemiş olurlardı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.