Şimdi Ara

Google’ın son teknoloji kampüsünde WiFi sorunu yaşanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Google’ın son teknoloji kampüsünde WiFi sorunu yaşanıyor
    Google, yeni Bay View kampüsünü bundan iki yıl önce açmıştı. O dönemlerde Google, Bay View kampüsünün son teknoloji ve tasarıma sahip olarak tanıtmış ve başarılı olmak için ihtiyaç duyulan her türlü araca sahip bir ortam olarak nitelendirmişti. Şirket, yeni binayı ve çevresindeki kampüsü son teknoloji özelliklerini vurgulayan 229 sayfalık parlak bir kitapta sergilemişti. Ancak görünüşe göre teknoloji devinin teknolojik kampüsünde çok küçük bir sorun var: WiFi çekmiyor.



    Google’ın son teknoloji kampüsünde WiFi sorunu



    Ofis ortamında güzel bir aydınlatma, yüksek konfor, geniş bir masa ve hızlı bir internet genelde çalışanların istediği şeyler arasındadır. Görünen o ki Google’ın teknolojik ofisinde WiFi tam anlamıyla bir sorun. Reuters’in haberine göre stabil bir internet isteyen çalışanlar dizüstü bilgisayarlarını ethernete kablosuna bağlamak ya da telefonlarını erişim noktası olarak kullanmak zorunda kalıyor. Hatta aktarılanlara göre yöneticiler bazı çalışanlara iyi bir internet için ofisin dışındaki kafeye gitmelerini tavsiye etmiş.



    Google’ın son teknoloji kampüsünde WiFi sorunu yaşanıyor
    Bir Google sözcüsü Reuters’e Bay View’da WiFi sorunu yaşadıklarını doğrularken firmanın sorunu çözme için çeşitli iyileştirmeler yaptığını ve kısa sürede bir çözüm bulacaklarını söyledi. Öte yandan bir çalışanın söylemi ise olayı özetliyor: "Dünyanın önde gelen internet şirketinin bunu çözmüş olması gerekirdi."



    Ayrıca Bkz.ASML, Hollanda’dan ayrılmak istiyor olabilir



    Öte yandan Google, WiFi sorununa neyin neden olduğunu açıklamadı fakat, çalışanlara göre bu sorun 600.000 metrekarelik binanın benzersiz dalgalı çatısından kaynaklanıyor olabilir. Bu benzersiz çatının altında ise firmanın geleceğinin anahtarı olan Gemini gibi gelişmiş yapay zeka teknolojilerinin üstünde çalışılıyor.




    Kaynak:https://www.reuters.com/technology/googles-newest-office-has-ai-designers-toiling-wi-fi-desert-2024-03-07/







  • Çekmiyor dedikleri 500 mbps değil de 100 mbps çekiyordur. Ona çekmiyor diyorlardır 😁

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haberi sanki apple yazmış gibi.

  • tüh ya çok üzüldüm! haber değeri taşıyor mu bu şimdi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wifi konusunda bugüne kadar sorun yaşamayan insan evladı var mı?

    Ben sony kablosuz kulaklığın wi-fi sinyalini kestiğini ve modemin internetini kopardığını, iphone 14 pro'nun evimdeki modem haricinde her yerde normal ama evdeki modeme bağlandığında 4 mbit hızı geçemediğini bilirim. Üstelik modeme bağlanan android, macos, ios, windowslu diğer cihazlarda hiç problem olmaması da işin cinsliğiydi. Şimdi bazıları yok öyle şeyler diyecekler ama ilk olayı deney yaparak netleştirdim, sony'e mail bile attım. İkincisini eve uydunet teknik servisini çağırarak doğrulattım.

  • Huan8 H kullanıcısına yanıt
    bu sorun sony e özgü değil. daha doğrusu sinyal kesme değil de sinyal çakışması oluyor. büyük ihtimal senin modemin çalıştığı frekans 2.4ghz, kablosuz kulaklığının da çalıştığı frekans 2.4ghz. bu böyle olunca sinyaller çakışıp wifiden verim alamıyorsun. bunun tek çözümü 5ghz den yayın yapan bir modem kullanman. aynı sorunu bende yaşadım ve bulana kadar çok uğraştım.

  • molecula M kullanıcısına yanıt

    Şu an aynı kulaklığı kullanmıyorum ancak geçenlerde denedim, modemde kopma olmadı. Şu an daha çok AirPods pro 2 kullanıyorum. USB-C'li olan değil ve bu 2.4 ghz bandında çalışıyor. Engelleme yok. Yani neye göre çakışma var neye göre yok, sebepler tutarlı gelmedi bana halen...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.