Şimdi Ara

Google'dan giyilebilir cihazlara özel işletim sistemi: Android Wear

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  Google'dan giyilebilir cihazlara özel işletim sistemi: Android Wear


    Geçtiğimiz günlerde duyurulacağı belirtilen Google'ın mobil cihazlarda kullanılan Android platformunun giyilebilir cihazlara özel sürümü Android Wear, Google'ın blog sayfası üzerinden duyuruldu.

    Android'in 4.1 JellyBean sonrası gelen ve her sürümde daha da geliştirilen Google Now asistanının entegre edildiği sürümde Moto X cihazında da gördüğümüz gibi "OK, Google" komutuyla cihazı istediğimiz anda kullanabilmemiz mümkün hale getirilmiş. Google Now'da olduğu gibi bulunduğunuz konuma ve o anki şartlara göre size çevre ve ulaşım gibi bilgilendirmeler sunan Android Wear aynı zamanda taksi çağırma, restoranda rezervasyon yapma gibi yararlı özelliklere de sahip. Akıllı saat özelliklerinin yanında günümüzdeki cihazlar diğer ürünler gibi sağlık ve fitnes gibi bilgileri de gösteren Android Wear, evinizdeki TV ve müzik seti gibi cihazlarla iletişim kurabilmesiyle de dikkat çekiyor. Hatta Google tanıtım videosunda Android Wear ile garaj kapısı açabilmenin bile mümkün olacağını göstermekte.

    Geliştiriceler için deneme sürümünün kullanıma sunulduğu Android Wear'ın geliştirici kitinin de yakın zamanda geleceği belirtilmekte. Açık kaynak kodlu bir platform olması nedeniyle Android Wear'ın hızla gelişip piyasadaki Facebook, Twitter ve Instagram gibi pek çok popüler uygulamayı destekleyeceği düşünülebilir. Google aynı zamanda blog sayfası üzerinde Android Wear işletim sistemini destekleyecek üretici ortaklarını da açıkladı bunlar arasında ASUS, HTC, LG, Motorola, Samsung gibi üreticilerin yanında giyim sektöründen Fossil Group da yer almakta. Çip üreticilerinden ise Qualcomm, Intel, MediaTek, Broadcom ve Imagination destek sağlayan firmalar olarak yer almakta.

    Android Wear ile ilgili tanıtım videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz:





    http://developer.android.com/wear/index.html







  • Google teknolojiye kafayı taktı giyilebilir teknolojilerde kesinlikle 1 numara olacak bence.
  • Rust in Peace kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=89373137&p=1#89375734 aynı konudan iki tane var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca işletim sistemiyle çalışan ilk saat Motorola tarafından duyuruldu

     Google'dan giyilebilir cihazlara özel işletim sistemi: Android Wear


    http://gizmodo.com/moto-360-this-is-motorolas-android-wear-powered-smart-1546422737?utm_campaign=socialflow_gizmodo_twitter&utm_source=gizmodo_twitter&utm_medium=socialflow

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yeni moda saatim kasiyor yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.