Şimdi Ara

GOLF V TRİGER SETİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
27.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba aracim 2004 model GOLF V 27000 km de servise uğradiğimde 4 yılda bir agir bakim yapilir triger seti değişecek dediler

    bilginiz varsa yardimci olurmusunuz bu işin standardı nedir?



  • O kadar ağır değil bakım. Benim arabamın trigeri 8 .yılında 60.000 de değişti. Ben servisten uzak dur derim. İyi usta çok rahat triger değiştitir. Parça fiyatı atılgan vw, türkyılmaz vw ankaraya sor derim. Ankarada isen usta tavsiye edebilirim. 7yıl bine bilirsin diyorlar trigersiz. Ama aracını zorluyorsan örneğin 80-90 la giderken 3e çekiyorsan 4-5yılda değişmesi mantıklı.Polo da triger set 220ytl bir sürü bilyada beraber değiştiği için. Fiyatı bilya artırıyor, yoksa triger değiştirirken marka farketmez. Bence çıkan bilyaların değişmeside iyi bi yerde. işçilikde 80-100ytl. Astra corolla 2 tanede polo değiştirtdik hiç sorun yaşamadık. Devir daim değirtir derler bence değiştirme çünkü erken.
  • ahanda benim konum bu işin standartı 60.000 dir değişti mi komple değişir vantilatör kayışı bilyası klima bilyası kayısı devirdaim falan işçilik ankara da aşagı yukarı 100 ytl idir sanayi de iyi bi usta 5-6 saatte takar buna ustanın çay sigara molaları ve öglen yemegi arası da dahildir. bu işlem sırasında motordaki tüm bilyalar ve kayışlar değişir.

    kafam rahat değil diyorsan değiştir gitsin. 30-40 bin ytl lik araba sonuçta ama bence de biraz erken gibi
  • Araç 1.6 mı? 1.6 FSI'mı ?
  • hocam araç 1.6 8v yüksek devirleride sık sık kullanırım ama 30000 de erken yaaa
  • Seninkini yaştan dolayı değişmek istediler herhalde. Benim araba 2005 GV 91.000 de bakımı ile beraber değişti hepsine 550 ytl verdim. İzmir-Gönen'de.
    220ytl triger değişimi, 160ytl 90.000 bakım gerisi de ıvır zıvır ufak şeyler
  • devir daim lafı da geçti 750-1000 ytl arası bi fiyat çıkar dediler aydın lena da hadi değişsin tamam da fiyat sanki şişik biraz
  • 2003'te satın aldığım SEAT Toldeo'nun trigger kayışını 4 yıl doldu diye servis 2007 bahar aylarında 900 YTL'ye değiştirmek istedi, araç o zaman daha 22.500 km'deydi. Yılbaşında aracımı sattığım kuzenim halen biniyor, triggerini değiştirmedi ve diğer kuzenim da motor tamircisi olduğundan 4-5 saatte değiştirebileceğini söyledi. Zaten onlar da dışarıya 150 YTL'ye herşey dahil değiştiriyorlarmış. Aradaki fiyat farkına bakar mısınız...??? Şu andaki aracımda ise trigger kayışı gibi bir durum sözkonusu değil. Zincir var.
  • sırf para kazanmak adına triger değiştiricekler sanki hadi bide hata kaza deiştirmeyip te yolda kalırsak hepten patlar arada bırakıyorlar insanı
  • fsi de triger diye bişey yok zincir iyiki fsi almışım ya
  • Arkadaşım geçsinler bu ayakları. 27000'de triger mi değişirmiş? Ben de bugün caddy aracımın 50.000bakımını yaptırdım. Ayrıca 4 adet fren balatası ve ön aks körüklerini değiştirdim. Servis bana 600 lira fiyat çekti, ben işçiliğiydi parçasıydı 340 liraya hallettim.
  • doğuş un bu politikası vw adını kötülemekten başka bir işe yaramıyor ne yazıkki
  • Tofaş tarafından 70'li yıllarda üretilen Murat 124 tipi aracın motorunda eksantrik mili aşağıda ve ucunda bir dişli var (yaklaşık 14 cm çapında) ve krank milindeki dişliye (yaklaşık 20 cm çapında) doğrudan bağlı. Yani kayış vey zincir yok. Sadece "Vantilatör Kayışı" ("Fan Belt") olarak adlandırılan ince bir V-kayışı bulunur.

    Radyatör fanı elektrik motorlu olunca ve hararet müşürüne bağlanınca taksiciler boşta kalan fan göbeğine yine de bir pervane bağlamış ve böylece Çift Fan olayını gerçekleştirmişler. Hakikaten zamanında devrim sayılıyordu ve özellikle sıcak iklimli bölgelerde bu uygulama çok uzun yıllar devam etti.

    Daha sonra bu motorda dişliler kaldırıldı, çiftli zincir ve neticede de yassı kayış kullanıldı. Ancak görülüyor ki zincire dönüş çoktan başlamış bile.

    T.G.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasancemal

    devir daim lafı da geçti 750-1000 ytl arası bi fiyat çıkar dediler aydın lena da hadi değişsin tamam da fiyat sanki şişik biraz


    ohaaa o nasıl bi rakam yaaa benim aracın triggeri 450 ye değişti sanayi deki serviste ... yanlız benim passat ta söyle bi durum var benim araç ta trigger pistonu diye bişey var sırf o 100 lira o dahil 450 ye değişti .

    1000 ytl felaket bi rakam benim aracın otomatik şanzuman rektefesi bile 1200 e yapılıyor
  • fsi de triger kayışı yerine zincir olduğuna eminmisiniz?
  •  GOLF V TRİGER SETİ


    Forumun bir yerinde 300'den fazla motorun kesitini toplamış ve eklemiştim. Ayrıntılı
    incelerseniz kendi aracınızın motorunu da mutlaka bulursunuz.

    FSI'ler, T-FSI'ler ve TDI'ler TRIGGER KAYIŞLIDIR (Almancası ZAHNRIEMEN)

    Turbo ve ve TwinCharger TSI'ler ZİNCİRLİDİR (Almancası STEUERKETTE)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taner Göde -- 15 Ağustos 2008; 13:26:39 >
  • O rakamın içinde devir daim de var arkadaşlar sanırım triger setini değiştiricem çünkü 4 yıllık araç sıcak soğuk vb çatlamalar yapmaya başlamış olabilir ama devir daim ellenmeyecek bu durumda 400-500 ytl arası bi fiyat çıkar normal bakım dahil
  • Trigger kayışı 25 Euro
    Koptuğunda meydana gelen zarar 1000 Euro

     GOLF V TRİGER SETİ


     GOLF V TRİGER SETİ


     GOLF V TRİGER SETİ


     GOLF V TRİGER SETİ




  • işte bu yüzden triger setini değiştiricem herhangi bir şanssızlığa fırsat vermemek için ama devir daim kalıcak yerince



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mech.Engineer -- 15 Ağustos 2008; 13:33:54 >
  • Hasan bey,

    Asıl adı SU POMPASI (WASSER PUMPE) olan ve arızalandığında da tamiri esnasında mecburen Trigger Kayışı veya Zinciri de değişen "DEVİR DAİM" adlı parçayı da kesinlikle değiştiriniz. İkisinin ömrü birbirine yakındır ve DAİMA birlikte değiştirilir. Karı-Koca gibidirler. Daima ikisi birlikte değişmelidir. Emin olun ki pişman olmayacaksınız.

    Taner Göde
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.