Şimdi Ara

Golf 6 1.4TSİ 7 vites Trip. Vites geçiş devirleri hakkında yardım istek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    2010 Model Golf6 1.4 TSİ Triptronic 7 vites Highline model aracımızı yeni aldık. 7 vites oluşu ve çok fazla vites değiştirmesine alışamadım. Sormak istediğim şu;

    Kalkış esnasında düşük devirlerde çok fazla vites değiştirip, henüz düşük hızda iken 4. ve 5. vitese ulaşmış oluyor. Düz yolda kalkış ile beraber 1500 devir üstüne çıkmadan vites değiştiriyor. Haliyle araç sakin kullanımda 1200 1300 devirde hızlanmaya çalışırken sanki zorlanıp, çok fazla yakıyor.

    Kullandığım çeşitli otomatik vites araçlarda devirin bu kadar düşük olduğu anda vites değiştirdiğini görmedim. Başka golf 6 1.4 tsi triptronic araçlar ile karşılaştırma imkanı da bulamadım.

    Sakin kullanıma rağmen yakıt ortalamam 8 litrenin altına düşmemektedir.

    Aracımın vites geçişleri normal midir? Bu tarz 1.4 tsi 7 vites araçlarda sakin kullanımda düşük devirde mi vites değişmektedir.

    Herhangi bir vites devir geçişi ile alakalı ayarlama , program araca atılabiliyor mu? Örneğin sakin kullanımda vites geçişlerini yaklaşık 1500 devirden 2000 devire çıkarmak gibi.

    Gaz pedalına sert basıldığında yada yokuşta vites geçişler daha yüksek devirde olabiliyor. Sadece sakin kullanım , düz yol yeni kalkış yada düşük hızda seyrederken ki vites performansından memnun kalmadım.

    Örnekler ile tecrübelerinizi bilgilerinizi paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

    Birde gaz pedalını çok yumuşak buldum. Daha sert, dolayısıyla daha hassas bir ayara getirebilmenin bir yolu var mıdır?

    Saygılarımla.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.