Şimdi Ara

golf 5 klima sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
7.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar aracım golf 5 2004 midline triptonik. çift yönlü klimadaki sorun şu şoför tarafına soğuk üflemiyor. diğer taraf gayet güzel soğutuyor ama şoför tarafı herzaman sıcak üflüyor. birde kapalı olsa bile az miktarda sıcak hava geldiğini hissediyorum sorun ne olabilir?



  • Benzer sorun sizin kadar olmasa da bende de var. Ya çok soğuk üflüyor ya çok sıcak. arası yok. Servis klima ayar motorlarının bozulduğunu ve üçününde değişmesi gerektiğini söyledi. Sürüşe veya arabaya zarar getirecek bir şey yokmuş benim aracımda....
    Sizde bir servisle konuşun, benimkine benzer bir arıza olabilir aracınızda...

    Not: 3 ayar düğmesi işçilik dahil 1500 TLye değiştirilecekmiş...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0173FC748 -- 21 Haziran 2012; 1:31:34 >
  • 1500? hocam çok para ya..
    dışarda sordunuz mu çok daha uyguna yaparlar bence?
  • Dugme basi 500 tl. Balikesir yagci otonun verdigi fiyat. Almanyadan siparis edeceklermis parcayi...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birkaç servise götürdüm değişik değişik şeyler söylediler, yok motoru değişecek yok torpido sökülecek falan. Ben baktım olmuyor dedim yetkili servise gideyim onlar en iyisini bilir. Ümraniye rekora gittim. Çok güzel karşıladılar sağ olsunlar, anlattım derdimi danışmaya. Elektrik bölümünden gelip baksınlar bekleyin dediler. Neyse geldi biri arabaya geçtik biraz kurcaladı klimayı ve aynen şunu söyledi: 'araçta hava sirkülasyon motoru bozuk %500 bu sebepten, değişmesi lazım' İyi dedim değişsin de ne kadara değişir? Gittik içeri parçaların fiyatını sorduk motorun bir tanesi 350 tl. ikisi değişebilir dedi 700 tl. işçilik mişçilik 1000 tl yi geçer dedi. yahu bu motor tamir falan olmaz mı dedim, çaresi yok değişecek dediler. Tabi ben aman canım soğutmasada olur camları açarım püfür püfür diyerek kaçtım oradan. Ama kafama çok takılıyordu bu sabah interneti kurcalarken bir klimacı buldum, aradım ve anlattım. Motorun değişmesine gerek olmayabilir getir bir bakalım dediler. Gittim, adam torpidonun altını iki dakikada açıverdi, birde baktı ki o yetkili servisin %500 değişecek dediği motorunun fişi çıkmış, fişi taktı klima püfür püfür. 40 tl işçilik verdim halloldu. şimdi bu nasıl iş diye soruyor insan. Yani araştırmasam ve direkt servise versem gitti 1000 tl. Şimdi bir daha ben yetkili servise içim rahat bir şekilde gider miyim? Hiç sanmıyorum. Mesela aracımda dijital ekran sorunu var, yetkili servise götürmeyeceğim.




  • Servis risk almaz. Eğer arızalı bir parça,standartların altında performans gösteriyorsa komple değiştirirler. Bana da 1500Tl fiyat vermişlerdi. Bursada birkaç yere sordum, size teknik servisin verdiği fiyat normaldir dedi. Herhalde arıza durumumuz farklı, ancak yine de o klimacıyı merak ettim. Bana adresi ve telefon numaralarını yollar msınız? (pm olsa iyi olur) Birde ben konuşayım bakalım.

    yine de soğuk üflüyor klima. SAdece motoru çalıştırdıktan sonra tık tık diye sesler geliyor konsoldan. Bir müddet sonra kesiyor o sesi.
  • hocam o değişim mantığını anlarım da bana %500 o motor bozuk demeleri bence tuhaf.. bukadar kesin konuşabiliyorlarsa işlerini çok çok iyi biliyorlar diye düşünüyorsun. ama açıp bakınca bakıyorsun ki fişi çıkmış... koskoca volkswagen böyle ufak tefek hatalarla müşteri gözünden düşmemeli.. gittiğim yer kadosan sanayi sitesi eoe klima. internet sitesi de var. bakalbilirsiniz...
    sizin sorununuz tık tık sesi gelmesi ise ben onuda araştırdım hocam çare yok.. servisde çözemiyor. teybin sesini biraz açın diyor, golf ve jettalarda kronikmiş bu sıkıntı...
  • aracım 2005 golf 1.6 tiptronic. klimada econ tuşuna basınca klima 3. kademeden yüksek ayardaysa sanki ağustos böceği sesi gibi ıslığımsı cır cır ses geliyo (dış hava sıcaklığı 2derecenin altında ). fan üfleme kademesini bi tık düşürdüğümde ses yavaş yavaş azalıp kayboluyor. forumlardan öğrendiğim kadarıyla başkalarında da oluyormuş aynı problem . bu bi kronik arıza mıdır yoksa onarımı var mıdır yapan yaptıran yada aynı sorun başına gelen varsa yazabilirmi acaba ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isolated35 -- 17 Ocak 2015; 19:22:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.