Şimdi Ara

GOLF 4 - DEĞER ARALIĞINDAN YÜKSEK KARBONMONOKSİT MİKTARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Forum takipçileri;
    2004 Golf 4 sahibiyim. Bugün aracımın muayenesi vardı. Egzoz emisyon ölçümü sonucunda LPG ve benzin karbonmonoksit miktarları (CO) değer aralığından yüksek çıktı. (LPG de 0,53; benzinde 0,56) ve kusurlu olduğu için maalesef geçmedi. Lambda sensörü ölçümü değerleri ise lpg de 0,97; benzinde 0,99 çıktı. (Lambda değerleri için kusur görünmüyor)
    Bu benzeri sorunla karşılaşan ya da sorunun çıkış noktası hakkında fikri, tecrübesi ve tavsiyesi olan arkadaşlar varsa yardımlarını rica edeceğim.
    Şimdiden teşekkür ederim.



  • merhaba,

    Karbonmonoksit verimsiz veya yarım yanma emisyonudur. Tıkalı hava filtresi, ideal olmayan ateşleme olabilir veya VW'lerde sık görülen "varyatör" arızası olabilir. Lambda değerindeki sapmalar normal, belki rolanti için biraz düşük olabilir, bazı motorar rolantide bunu 1'in üzerinde tutarlar, fakat bu motora özel olarak bir şey söyleyemem.
  • sanayide ölçüm yapan bie yere gidiyosun durumu anlatıyosun adam ölçüm cihazına ayar verir ya da ölçüm bile yapmadan sonuç raporu verir o kağıdı alıp tekrardan muaneye giriyosun bu kadar
  • Öncelikle zahmet ettiğiniz için tşk ederim. Maalesef bu daha ikinci muayene tecrübem ve ilk karşılaştığım sorunum. Onun için bazı anlatımlara yabancılık çekersem kusra bakmayın.
    Sanayide bir egzoz tamircisinin yaptığı ayar ya da buna ilişkin vermiş olduğu geçer anlamındaki sonuç kağıdı TÜVTÜRK açısından bir anlam ifade ediyor mu, diğer bir şekliyle bu geçerli sonuç kağıdı TÜVTÜRK açısından tekrar muayeneye tabi kılınmaksızın "Geçti" onayını sağlıyor mu? Yoksa TÜVTÜRK te tekrar muayeneye tabi kılsa yine de yapılan ayar sonucunda çıkan değerler "Geçer" için yeterli anlamına mı geliyor.
    Duyumlarıma ve yaptığım araştırmalarıma göre (henüz ustaya götürmeden ihtimal dahilinde olan) katalitik konventör arıza ihtimali de var ve bu maalesef fiyat anlamında can sıkıcı ölçüde :(
    Konu hakkında tecrübesi bilgisi olan değerli forum takipçilerinin yardımlarını bekliyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.