Şimdi Ara

Golden Retriever Evde Beslenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Her türlü maddi sorumluluğunu karşılamak ve günde minimum 2 defa gezdirmek kaydıyla yavru retriever almayı düşünüyorum. Apartmanda oturuyoruz ona balkonda bir yer yapacağız ama aklımda çok önemli bir soru olmakla beraber 1-2 sıkıntım var. Bilenler lütfen yardımcı olsun :(

    ÖNEMLİ * Evde 2 tane astımlı kişi var. Köpeğe ciddi anlamda karşılar çünkü bu astımı tetikleyeceğini söylüyorlar. Yok tüy döker yok kokar derken içimdeki merak öldü. Nasıl önlem alırım bu 3 probleme?

    * Biz sürekli ava çıkıyoruz. Dolayısıyla goldenıda avda kullanıcağız. Fakat evde bakımı nasıl olmalı? Ne sıklıkla ne şekilde çıkarmalı - gezdirmeliyiz? ( 15 günlük gibi birşey olacağını unutmayın, çok çok 1 aylık olur )

    Yardımcı olan arkadaşlara çok çok teşekkür ediyorum şimdiden







  • Valla bana hayvanı aldıktan 6 sonra evde yapamıyoruz diyip sokağa atacakmışsın gibi geldi, o yüzden almasan daha iyi :)
    Ama alıyorsan da dediğin gibi her gün en az 2-3 kez (biri uzun olsun ki hayvan koşsun vs.)çıkarmak, aşılarını yaptırmak, beslenmesine dikkat etmek(sonra sağa sola kussun istemiyorsan) şart. Özellikle havalar ısındığında her yeri kaplayacak tüylerini de unutmamak gerek :)
  • Köpekleri de bebekler gibi düşünmelisiniz. Balkonda yer yaptım orada yaşar diye düşünemezsin. Balkonda köpek bakılamaz. Köpekler sürü hayvanıdır. Tek başına kalmak istemezler hele bir balkonda. Bunu yazı var kışı var. Kapalı bile olsa çok zor. Yani uzun süreli bir arkadaşlığınız olmaz. Karşıt görüş varsa eğer evdeki diğer bireylerde her hareketi batmaya başlar hayvanın bu da huzurlu bir ortam olamayacağını gösterir. İlk köpeğiniz olacağı belli oluyor ki bence köpek sahiplenmeden önce köpeği olan bir yakınınız arkadaşınız vb biriyle tüm bir gün geçirmenizi dilerim. O kadar basit bir durum değildir. Yavruyken ilk 5-6 ay harika sonra doğru iletişim ve eğitim verilemediği için barınaklar cins köpek kaynamaktadır.

    Sorularına gelince, astımlı değil tüye alerjisi olan kişilerde sıkıntı çıkarabilir tüyler.
    Tüy dökümüne engel olabileceğin bir durum yoktur. Sadece kaliteli ve sağlıklı besleyerek bu dökümü azaltabilirsiniz. Asla durmaz.
    Evde bakımı nasıl olmalı ? Evde kalmayacak söylediğinize göre balkonda da bir bakım olmaz.
    Köpeğin enerji seviyesine göre değişmektedir egzersiz ihtiyaçları. Benim köpeğim günde 2 kere dışarı çıkıyor. Yaklaşık 3 saate yakın egzersizi var.
    Yavruyken enerjileri daha yüksek oluyor 2 yaşına kadar sürekli hareket halinde olacaktır. Tuvalet eğitimi verilirken de sık sık dışarı çıkarmalısınız.
    Köpeği seçme şansınız olursa enerji seviyenize uygun bir yavru seçebilirsiniz. Enerji seviyesi ne derseniz konuyu detaylı bir araştırın derim. Her köpeğin enerji seviyesi farklı olduğu gibi aynı anneden doğan her yavrunun da enerjisi farklıdır.
    Köpek sahibi olmak bir ayrıcalıktır. Lütfen konuyu detaylı araştırın. Daha detaylı bilgi için pet forumları var. Çok daha fazla bilgi alabilirsiniz.




  • Yazdığınız herşey köpek beslememeniz için bir sebep.

    Astımlılar büyük sorun yaşar. Köpeği balkonda bırakmak hayvana ayrı bir işkence. Golden zaten tüylü bir hayvandır. Her gün tarayıp, kaliteli mama ile beslesen bile önüne geçemezsiniz tüy dökmenin. Tuvalet eğitimi çok zordur. Evde pede yaptırmaya alışsan bile her çişini yaptığında pedini atmayacaksanız (pedin tanesi 1TL den fazlaya denk geliyor) evin içi mutlaka kokacaktır. Tuvaletin haricinde kendi kokusunu da hesaba koymanız gerekiyor.

    Ayrıca dişleri kaşındığından evdeki değerli,değersiz tüm eşyaları ısıracak, elinizi, ayağınızı ısırıp yaralayacaktır.

    10 yıldan fazladır köpek beslerim. Hayatımda ilk defa ev içinde köpek beslemeye başladım aşıları bitmediği için. 1.5 ayda 1000TL den fazla değerde evrak ve elektronik eşya heba oldu. Artık aşıları bitse de bahçeye atsam diye gün sayıyorum. Ki geldiğinin 4. günü tuvaletini pedinden başka hiçbir yere yapmadı hayvan. En büyük sorun olan tuvalet sorunumuz olmamasına rağmen ve inanılmaz bir hayvansever olmama rağmen bıkmış durumdayım.

    Benim tavsiyem bir hevesle alıp hayvancağıza yazık etmeyin.




  • Almayın hocam golden büyük hayvan tüy döker , eğitimi verilene kadar da eve çiş yapar bunları evdekiler karşıyken asla karşılayamazsınız olan hayvana olur sokakda ölür gider, bir süre sonra hergün gezdirmek tüylerini taramak sabah kalkıp mamasını vermek büyük sorumluluk istiyor yaparım ederimle olmaz
    Yukarda bir arkadaş dişleri demiş kemirir felan valla benimde golden vardı dişleri tam çıkana kadar parçalamadık terlik kalmamıştı

    Edit: yukarıda çok çok 1 aylık yazmışsınız ama 2 aylıktan önce almanızı tavsiye asla etmem annesinden hemen ayrılmak, ayrıca goldeni av için de özel eğitim ister.
    1 yaşından sonra günde en az 2 kere çiş için ve 1 kere de egzersiz için çıkarırsınız, illede yok alıcam diyosanız gidin barınak da muhtesem köpekler var onları alın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkant19 -- 26 Şubat 2016; 0:02:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.