Şimdi Ara

Golden cinsi köpek acil yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar

    12 yaşnda fakat yaşından hem davranış hem görünüş olarak genç gösteren bir köpeğim var.

    pazar günü dahil her şey normalken pazartesi sabah sol arka ayağı tam tutmuyor ayağa kalkarken zorlanmaya başladığını farkettim.

    aynı gün veterinerlik fakültesine götürdüm.

    kan tahlilleri yapıldı. ( Değerler normal sadece safra ile alakalı bir değer eser miktarda yüksek fakat çok önemli değilmiş.)

    4 adet röntgen filmi çekildi. ( yaşa bağlı olarak omurgada deforme varmış. kalçadan sol arka bacak 5-6 yıl önce çıkmıştı. yine yaşa bağlı o kısım biraz deforme olmuş)

    salı günü için tekrar randevu verdiler.


    salı günü hayvan sağa doğru kendi etrafında geniş daireler çizmeye başladı. yürürken sürekli düşüyor. insan ve nesnelere çarpmıyor fakat nadir de olsa duvara kapıya çarpıyor. duyma ve görme çok azaldı. seslenince çok ağır duyuyor ve sesin nereden geldiğini anlamıyor. mamasını göremiyor anlayamıyor. ağzına vermezsem yiyeceği yiyemiyor yerini bulamıyor.

    dahiliye, kardiyoloji, ortopedi cerrahı.. toplam 4-5 hekim belki 20'den fazla 5.sınıf vet öğrencisi gördü köpeği. bana kalırsa nörolojik bir problemi var fakat henüz beyinle alakalı bir tetkik yapılmadı.

    evet köpeğim yaşlı bazı sağlık sorunları da var fakat 1 gün içinde böyle olması ve tanı bulunamaması beni hem üzüyor hem garip geliyor.

    normalde insan/hayvan farketmeden doktorların söylediği " her şeye hazırlıklı olun" ( ölebilir ) gibi cümleler söylenir fakat bana o tarz bir şey de söylenmedi.

    hatta oraya yapılamayan tiroid tahlilleri için kan alıp elime verdiler ve dışarıda bir laboratuvarda yaptırmamı istediler. ilk gören iç hast. uzmanı doktor tomografi cihazının arızalı olduğunu ve istanbul'a gidip tomografi çektirmem gerekebileceğini söyledi.

    öleceğini düşünseler bu kadar çaba göstermezlerdi diye düşünüyorum. sağlıklı düşünemediğimin de farkındayım.


    Eğer bu yazıyı okuyan veteriner hekim veya bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar varsa her türlü yardıma açığım. hayvan sahibi arkadaşlar bilirler evcil hayvanın gerçek insan evlattan pek bir farkı yoktur. bu acılı duygu durumu ile yanlış bir şey söylediysem affınıza sığınırım.

    bilgili arkadaşlardan yardım rica ediyorum.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.