Şimdi Ara

Gold üyeligi yok gösteriyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
2.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 1hafta-10 gün önce xbox one üzerinden 80 liraya 1 yıllık gold üyelik aldım, ardından crew indirip oynamaya başladım fakat bugün oyuna giremiyorum, oyuna girebilmek için gold üyeligi lazım diyor beni satın alma sayfasına yönlendiriyor. yardımcı olabilir misiniz?



  • Bence makinaya restart yap(bazen live oyle açılıyor), olmuyorsa müşteri hizmetlerine bağlan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V.P. V kullanıcısına yanıt
    tekrar tekrar denedim olmadı ugrasıyorum saatlerdir. müsteri hizmetlerini açık degil heralde haftasonu diye arıyorum cevap yok.
  • Artık pazartesi ye kaldı bu iş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yaklaşık 3 saat boyunca destekle konuştum, bir sürü yol denedik olmadı. hatta yeni hesap açtım ve 30 günlük gold deneme sürümü aldım ve xboxta açtım hesabı ve oyuna girebildim. açıkca gold hesabımda sorun var. yapabilcekleri tek şeyin üyeligi iptal ettirip yeni fiyat üzerinden almam oldugunu söyledi. 80 liraya aldıgım gold üyeligimi iptal edip 150 liradan almamı söylüyorlar.
  • Aynısı bugün bana oldu bende yurtdışı ile yazıştım.Tam çakallık bu Microsoft un yaptığı. İrtibatlaşalım birlikte şikayet açarız olmadı. Denemediğimiz şey kalmadı , tekrar Manuel update bile yaptım. Bende 80tl ye almıştım 5 haziranda. Eğe bunu Microsoft çözmesse ne xbox kullanırım nede aldırırım bir daha arkadaşlarıma. 80tl ye sattın aldık o zaman 1 senelik kod ver dedim o da yok. Neyse haberleşiriz üstadım.
  • yosunkaya kullanıcısına yanıt
    aynı şeyleri yazışmışız belli ki destekle, iptal ettirmedim üyeligimi bir case açıp higher team artık neyse onun ilgilenicegini söyledi. bakalım ne çıkacak ordan. bana bu bi düzmece gibi geliyor, yeni fiyatı kitlemeye çalışıyorlar. çünkü üyeligimi iptal edin paramı geri vermeyin ama kod verin 12 aylık dedim, yapamıyoruz dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wake Me Up When I Care -- 26 Haziran 2016; 22:42:24 >
  • Vay microsofta bak, ful destek tam destek...
  • Wake Me Up When I Care kullanıcısına yanıt
    Aynen aynı şeyi banada yapmaya çalıştılar .iptal edelim para iadesi yapalım size 1 aylık bedava verelim vs vs. Yok almayayım yarın ben güzel türkçemizle çözerim dedim :) yarın ola hayrola .
  • Oturum kapatıp tekrar açtınız mı? Bir de dns ayarlarını değiştirmek de fayda olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla üstadım hesabı kaldırdık baştan kurduk , firmware update i Manuel yaptık, epeyce uğraştı bu işin dns le falan alakası yok çünkü live hesabıma girince gold un sona eriş tarihini falan da göremiyorum. Bariz birşey yapmışlar özür bekliyorken paranızı iade edelim siz tekrar 80 yerine 179tl bayılın demeye getiriyorlar . Şaka gibi bütün pazar bunla uğraştığıma inanamadım , 3.3gb data indirdim süper hızlı kotası dolmuş ttnet bağlantımla. Neyse işte top onlarda benden bu kadar. Yarın ararız bakalım ne diyecekler. Eğer düzelmez ve aynı şeyi söylerler skandal olur. Bir gazeteci tutsa işin ucundan bu haber epey sükse yapar yani...
  • yosunkaya kullanıcısına yanıt
    evet sona eriş tarihi bende de görünmüyor ama sol alt taraftan dili ingilizce olarak seçince görünüyor tarih. cihazda sorun yok zaten dedigim gibi yeni hesap açtım 1 aylık trial aldım ve konsolda girince sorun olmadı gayet güzel oyunumu oynadım hala da oynayabiliyorum. sorun hesabımdaki satın aldıgım 12 aylık gold üyelik sanki yokmuş gibi.
  • Sistem hatası gibi duruyor , tenezzül edeceklerini sanmam. Zaten lütfen xbox alıyoruz , nerdeyse tüm türkiye ps kullanırken :) soğumadan üründen halletseler bari.
  • Dün e kadar bende oynuyordum ne olduysa bugün oldu zaten dostum. Sabah ararım sana da yazarım sen önce davranırsan beni haberdar et lütfen olur mu gelişmelerden ?
  • Şimdi microsoft Türkiye ile konuştum , telefon numaraları 444 6 787, buradan tuşlamalar ile abonelikler ve hesaplar bölümünden bir bayan ile irtibat kurdum. Bugün arayan 5. kişi olduğumu söyledi bu konuda :) 1 hafta sonra xbox yardım departmanı devreye girecekmiş , telefonumu falan aldı ve mail adresime görüşmemize istinaden bir mail göndereceğini söyledi. 1 hafta sonra telefon ile arayıp (ararlarsa tabii ) sorunumuzu çözmeye çalışacaklarmış. Neticede 1 hafta bekleyeceğiz gibi görünüyor.
    Çok saçma sapan bir durum bu ilk defa Microsoft ile bu tür bir diyalog yaşadım ve çözümsüz kaldı. Merakla ne olacağını bekliyorum. Diğer arkadaşlarda bir baksınlar bence ,live hesabınızda 1 yıllık abonelik görünmesine rağmen xbox live üzerinde tekrar gold hesabı alın uyarısı ile karşılaşacaklar mı, merak ediyorum açıkcası.

    Gelişme olursa buraya yazarım. Bu konu bence önemli ve güncel kalmalı.
    Admin arkadaşlardan rica etsek konuyu üst'e tutturabilirler mi acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yosunkaya -- 27 Haziran 2016; 12:09:18 >




  • Tesekkurler bilgi icin bende bugun arayip konusayim o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlla diyorlar ki her ay bir outlook e-mail hesabı aç, 1 aylık trial gold üyelik al, konsolda da bu hesapla giriş yap ve bu benim giriş xbox um de, tüm hesaplar bu gold üyelikten faydalansın. Ay sonuna doğru da yenilemeyi kapat, yeni hesap aç, trial gold üyelik al, konsolda...........
  • Ha bir de 444 6787 cagri merkezinde sesli mesaj nutuklari sonrasi sirasiyla 1 ve 4 tusladiktan sonra 2 secenek var, ya 1 e basip abonelik iptali yapacaksiniz, ya da 2 ye basip abonelikle ilgili sıkıntınızı anlatacaksiniz. 2 yi tusluyorum, cagriyi karsilayan kisi sadece uyelik iptali islemini yapabilirim diyor. Uyelik iptali isteseydim 1 4 1 i tuşlardım, iptal etmek istemiyorum, gold uyeligim gorunmuyor xboxta, bu sorunun cozulmesini istiyorum diyorum. Ben sadece uyelik iptal edebilirim diyor. Israrla abonelik iptal etmeye yönlendirmeleri acayip uyuz etti beni.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @carbondioksit, bana mail gönderdiler bir referans numarasıyla. Bu mail üzerinden 1 hafta sonra beni arayacaklarını söylediler telefonla bakalım ne olacak. Eğer bana bu üyeliği iptal ettirmeye zorlarlarsa bana tekrar aynı ücretten bir üyelik bulmalarını rica edeceğim. Yada paramı alırım xbox ı da 700-800 liradan satarım , kimseye de aldırmam çevremde. Gerçekten böyle intikamcı değilimdir ama pis kokular geliyor burnuma. Özellikle hiçkimsenin Türkiye'de bize yardımcı olmaya çalışmamasına sinir oldum. Ayrıca bir numara daha var 0212 613 8737, burası xbox destek numarası. 10 kere aradım neredeyse , dakikalarca bekledim ama karşıma kimse çıkmadı. Yazık ya rezillik valla. 1 gün içinde oldu bu , düzeltirler diye umuyorum ama enteresan bir şekilde üyelik iptaline doğru zorlanıyoruz. Garip olan da o zaten.
  • Xbox one ı pringles kampanyasindan kazandığım için uk dan gönderdiler, belki bolge ile alakali bi durumdur diye dusunmustum başta ama yok. Olay 80 tl ye alinan 12 aylık üyeliği iptal ettirip, 140 küsur tl ye tekrar aldırmak anlaşılan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.