Şimdi Ara

Gökçeada nasıl bir yer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
10.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Gökçeada nasıl bir yer.
    Cumhuriyet mahallesi civarından bir projeden daire alma planım var. Ara ara kafa dinlemek ve denize girmek için.

    Bilgi verebilecek olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bizim isyerinde aslen Gokceadali biri var.Cok tavsiye ediyor.Sakin sayilir diyo.Cok gelismemis koy kasaba arasi bir yer.Zipkinla dalisa gidildigine gore denizi temiz olmali ama yerlesim yerleri denizden uzakmis.Nerde sitenin mevki ve fiyat nedir?Sorarim arkadasa deger mi diye

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben oraya geçtiğimiz yıllarda üç yaz devamlı uzun süreli ev kiralayıp tatile gittim..DHF da bir çok yerlerde ayrıntılı bilgi yazdım...Çok sakin sessiz kafa dinlenecek bir kocaman ada...Bir ucundan bir ucu 35 km.. İçinde su kaynağı, çeşmeleri var..Adanın dört tarafı plaj...Rüzgar nereden esiyorsa tam tersi sahile gidip denize giriliyor..Adada benzinlik, çarşı, 101 , BİM , organik ürünler satan dükkanlar bir çok oteller, pansiyonlar kiralık evler bol..Tavsiye ederim..Denizi çok temiz....EGE DENİZİ....Suyun dibindeki çakıllar cam gibi parlıyor..Orada yazlık yatırımı güzel olur...Siz gitmediğiniz zaman aylık 1500 - 2000 Lira dan 3 ay kiraya gider...Pansiyon yaparsanız günlük 100 Lira - 150 Lira arası. 3 ay iş yapar.....Doğru düzgün eşyası ve kıliması olacak...Ahır gibi pis kokan, kırık dökük eşyaları olan evi kimse tutmuyor...Bu yazdığım şu anki fiyatlar....3 yıl sonra farklı olacak...Adaya uçak seferleri var....Gelibolu milli parktan gece gündüz adaya feribot ve arabalı vapur çalışıyor. Otobüsle adaya ulaşım mümkün..TRUVA Ank ve istanbul dan her gün sefer yapıyor.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Ağustos 2015; 12:46:17 >




  • DTRK inşaat Gökçeada diye bir firma.
    8.etap inşaatını yapıyor şuan.
    Konuştum 75 bin gibi bir fiyat ile başlıyor.
    Cumhuriyet mh.de. Nasıl bir yer. Bu myo civarında sanırım. Yoksa şu bölge civarları daha iyidir diyebileceğiniz yerler var mı?
    İstanbul dan haftasonu da kacabilecegim bir yerdir dimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidip görmeden kesinlikle ve kesinlikle almayın

    balıkesir için yoldan geçen herhangi birine yaşanılabilir bi yer mi nasıldır diye sorduğunda 10 da 9 evet der fazlasıyla över görmediği halde fakat 2 senedir balıkesirin sahil kasabasında ot gibi keyif almadan yaşıyorum akıl veren çok oldu banada o yüzden diyorum hele siz ev alıyosunuz kesinlikle gidin bi kaç gün kalın insanıyla konuşun araştırın
  • Valla dışardan gozlemledigim gökçeada çok iyi bir yatırım yeri olabilir hele ızmir çanakkale otobani bittiğinde. Bozcaada malumunuz çok güzel bi yer ama pek bi imar duru yok zaten ada.ya talep o kdar fazla ki yaşam çekilmez durumda gerek turist gerek yerli halk için. Tabi proje iyi araştırılmali firsat varsa gidip görülmeli. Bence ilerde gökçeada da çok iyi bir turizm potansiyeli var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökçeada inanılmaz sakin bir yer Adada yaz ayları haricinde hatta sezon haricinde yaprak kıpırdamıyor desek yanlış söylemiş olmayız. Türk ve Rum halkın iç içe kardeşçe yaşadığı muazzam bir köy. Sürekli elektrik kesintisi olduğunu ve denizin aslında yüzmek için çok elverişli olmadığını biliyorum. Ulaşım çok kolay olmasa da araç ile geçilebiliyor. Sanırım her gün seferler var.
  • ]durun sakın almayın

    bakın ben tv izlemeyi çok severim.
    birgün bu konuda bir belgesel izledim.

    yerli halk diyorki;
    adam buradan ev alıyor, bahçeyi bozuyor, evi bozuyor, onu dikiyor bunu kesiyor, en sondada ortaya adayla alakası olmayan birtşey çıkıyor.
    sonrasında bu bey 3-5 ay yaşayıp, istanbula ankaraya geri dönüyor. yaşamıyor buralarda. yaşayamıyor.

    buradan bir şey almadan gelin 1-2 ay kalın buralarda. gezin görün. insanlar nasıl yaşıyor ögrenin

    UNUTMAYIN, burası bir ADA!!

    bence çok dogru bir yaklaşım. sakın körü körüne para bağlamayın. belki 1 ayın size maliyeti 5000 olacak ama getirisi daha büyük olacak.
  • Gökçeada yorumlarınızı dikkatli ve heyacanlı bir şekilde okuyorum.
    Nasip olmadı gitmek ama sempati ve merak içindeyim Gökçeada için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gökçeada ya 2015 Ağustos 5-15 arasında gidip kaldım. Kesinlikle anlatıldığı kadar güzel bir yer değil. Kefaloz plajı haricinde hiçbir plajında denize girilmez taşlık ve hemen derinleşiyor. Kefaloz plajında da her yeri sörfçüler işgal etmiş. Söfçünün olmadığı yeri de şezlong kiralayanlar parsellemiş. Şemsiyenizi kuma saplayıp oturayım deseniz düşman gibi bakıyorlar. Hesapta şifalı diyerek millet kendini lağım kokan bir çamura buluyor ki sormayın. Efibadem diye bişey satıyorlar 15 tane 1 kutuda var 13 liraya satıyorlar küçük ceviz kadar, baklavadan pahalıye geliyor. Hiç bişeye de benzemiyor. Bildiğin un kurabiyesinin içine bademi koymuşlar çakıyorlar millete. Zeytinli diye bir köy var, "orada kahve için" falan diye reklamını yapıyorlar. Gittik, bir rum köyü 5-10 tane kafe var rumlar işletiyor, bildiğin Mehmet efendi kahvesinin içine sakız parçaları koymuşlar sakızlı dibek kahvesi diye satıyorlar. Kahvenin hiçbir özelliği yok.Aynı köyde domates reçeli satıyorlar, iğrenç ötesi. Karadutlu dondurma yiyelim dedik çocuklar neredeyse kusacaktı. Resmen teke kokuyor dondurma. Uyanık rum da çocuklara 1 top dediğimde 1 top olmaz iki top olur deyip bize kokuşmuş dondurmayı sattı. Kavga çıkaracaktım ama çoluk çocuk yanımda bişey diyemedim. Kaleköy geceleri canlı olur dediler gittik. Bir iki tane canlı müzik yapan yer var, Liman tarafına satış yerleri dizmişler yanyana, doğru düzgün aydınlatma bile yok. Belediye hizmet vermemiş, ama otoparktan para almayı biliyor. 1 liralık takılara 10 lira çekiyorlar. Niye pahalı dediğimde satıcı, belediyeye bi sürü kira parası verdiklerini söyledi. O kirayı oraya tatile gelmiş insanlardan çıkarıyorlar anlayacağınız. Anlayacağınız Gökçeada dediğiniz yer iyi reklamı yapılan boş bir yer. 35 tl gidiş + 35 tl geliş, toplam 70 tl vapur parası veriyorsunuz (binek araç). Hiçbir özelliği de yok. Ben bundan sonra Gökçeada denen yere gitmem, kimsenin gitmesini de tavsiye etmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xdirectix -- 1 Eylül 2015; 17:48:54 >




  • Gökçeada da okuyorum ve yaşıyorum her türlü cevaplarım yerel halk ile iç içeyim.
  • gecen hafta ordaydım
    zeytınlı tepekoy kalekoy ferıbot lımanı ılce merkezı nı gordum
    ve cıdden yasanılacak yer degıl.
    hıc bırsey yok cunku. tarım yok. sagda solda kecı otlatılıyor ınsanlar gecımını bundan saglıyor(bır kısmı)
    gerısı zaten zengın olup vılla alarak hayatının kazıgını yemıs ınsanlar ve yaşlı yabancı rum*ermenı sakinler.
    tepekoyde zaten tek turk varmış, cumhur abı.
    gurcistan yunan ve ermenıstn plakalı pek cok arac vardı.
    heryerde oldugu gıbı ılce merkezı az hareketlı. o kadar.
    köylerde kafeler var. cay kahve faan filan var. ama zeytinlikoyde madam xx varmıs meshur bende oraya oturdum
    bır kahve ne kadar ıgrenc olur sorunun cevabını orda buldum. allahtan ucuzdu kahve 3 tl.
    3 plaj gordum.
    lımanın ordakı guzel. kum ve derın degıl.
    ama kalekoy de plaj yok, kayalıktan gırıyorsunuz
    yıldızkoy dada plaj var ama taslık. pek hos deıl. kotude degıl ama.

    genel olarak sıcak, kurak, bos bıryer. kımse yok.
    guzel yanı dolmus olması. köylere bu sekılde merkezden ulasabılırsınız.

    feribot ogrencı 1.5tl ve eceabat tada aynı bıletı kullanabılıyorsunuz (3 saat aktarma suresı var)

    ben orda yasarmıyım; hayır.




  • Bayram haftası gitmeyi düşünüyorum.
    Gördüklerimi yazarım :)

    Tavsiyesi olan var mı?
  • Zamanında Gitmeye baya düşündüğüm bi tur vardı yunan adaları vs. 700 tl olan bi paket 2 günü gökçeada'da geçiricektim ama kısmet değilmiş :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gökçeada'yı bende merak ediyorum ama internetten edindiğim izlenim olumsuz
  • Gokceada ya 2010 ramazan bayraminda gittim her birimiz farkli yas grubundayiz hicbirimiz hicbirseyi begenmedik bir daha gitmeyi hic aklimizdan gecirmedik ama bak marmarise gidince gozum gonlum acildi :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gokceada ya 2010 ramazan bayraminda gittim her birimiz farkli yas grubundayiz hicbirimiz hicbirseyi begenmedik bir daha gitmeyi hic aklimizdan gecirmedik ama bak marmarise gidince gozum gonlum acildi :))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa dinlemek için süper ötesi bir yer.Açıkçası ben bayılıyorum.Tekirdağda yaşamaktansa orada yaşamayı yeğelerim.En azından fabrikanların duman kokusunu solumaktansa deniz kokusunu solumak daha iyidir diyorum ben.Ayrıca Madamın kahvesi de bayağı güzel.Ama nihayetinde zevkler ve renkler tartışılmaz. :)
  • Tatil beklentisi kişiden kişiye değişiyor...Ben sessiz sakin gürültü patırtı eksoz dumanı olmayan güneşli denizi temiz yerleri seviyorum..Disko dann dannn güm gümmm sevmiyorum...Harrr gürrrrr ..dat dat daaattttt... Araba sesi istemiyorum....Hareketli yaşamı sevenler için Bodrum, Marmaris, Antalya ,Alacatı, Bozca ada uygun....Sakin huzurlu köy hayatı gibi dinlendirici tatil isteyenler Gökçeadaya gitsin..bu arada fiyatları uygun.....Bir Anadolu kasabası veya sahil köyü gibi...Gökçeadada 15 gün tatil fiyatına diğer yerlerde 4 gün zor barınırsınız....Ben seviyorum....Eşim sineklerinden çok şikayet etti..Eczaneden fişe takılan sinek kovucu aldım.. Rahatladık...En uygun tatil 1 ay ev kiralayıp 2 aile gideceksiniz...Aylık kirası 950 - 1200 liraya iki aile 8 - 10 kişi 1 ay tatil yapıyorsunuz..Bir aylık evde yeme içme en çok 500 Lira... Sebze meyva bol...Domatesler el büyüklüğünde , gerçek tarla domatesi...Tarlada git kendin topla 75 kuruş ..Pazarda 1,5 - 2 Lira kilosu ..Domatesin 1 tanesi 850 gr..geliyor...Lezzetli....BİM var, 101 var...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Mart 2016; 13:47:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AJFA

    Gökçeada da okuyorum ve yaşıyorum her türlü cevaplarım yerel halk ile iç içeyim.

    Ben ileride öğretmen olup Gökçeada'ya atanmak istiyorum.Kendime arsa alıp ev yapıp orada yaşamak istiyorum.Bu konu ile ilgili merak ettiğim bir şey var.Gökçeada'da doğalgaz var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.