Şimdi Ara

Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti, Teknik İnceleme, Sürekli Işık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fotoğraf ve Video Çekimlerinde Işık Ne Anlama Gelir?

    Kaliteli görsel içerikler üretebilmek için ihtiyaç duyulan çevre faktörlerinden en önemlisi ışıktır. Işığınız ne kadar kaliteli olursa elde edeceğiniz görsel çıktılarınızda o düzeyde kaliteli olacaktır.

    Tabi ki sadece iyi bir ışık kaynağına sahip olmak tam anlamı ile yeterli olmayacaktır. Elde edeceğiniz ışığın dokusunu yumuşatmak da çok önemlidir ve bunun içinde kaliteli softboxlara ihtiyacınız olaraktır.

    Özetle; ister amatör, ister profesyonel olarak görsel içerik üretiyor ya da üretmek istiyorsanız, elde ettiğiniz çıktılar üzerinde Video Editor, Photoshop gibi ek yazılımlara zaman ayırmak istemiyorsanız öncelikle kullanacağınız ışığa hükmetmeniz gerekiyor.

    Her ışık ve her ışık kaynağı farklı sektörlere hitap etmektedir. Daha geniş anlamda ifade etmek gerekirse; sürekli ışık kaynağını model çekimlerinde kullanamazsınız ya da Bicolor Ring Işık kaynağını fotoğraf çekimlerinde kullanamazsınız. Tam bu noktada ihtiyaçlarınıza cevap verecek, yukarıda bahsettiğimiz gibi ışığa hükmetmenize yardımcı olacak Godox TLB 5 650W Sürekli Işık Seti ile tanışmanızın vaktinin geldiğinin işaretidir.

    Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti Seti Nedir?

    Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti içerisinde barındırdığı 2 adet duy ve 10 adet 65W değerindeki ampulleri ile ihtiyacınız olan güçlü ve sürekli bir ışık kaynağına sahip olmanızı sağlayacaktır.

    Elde edeceğiniz ışığın dokusunu yumuşatmanızı sağlayacak 2 adet softbox ve softboxlara üzerine, birini softbox’ın iç kısmına ve diğerini dış kısmına takabileceğiniz, ışığın yumuşak dokusunu elde etmenize yardımcı olacak perdeler mevcuttur. Bunlara ek olarak 2 adet 200cm uzunluğunda taşıma ayağı ve 1 adet taşıma çantası da set içeriğine dâhildir.

    Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti Teknik Özellikleri Neler?

    Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti Kutu İçeriği;

    1 adet taşıma çantası
    2 adet taşıma ayağı
    10 adet 65W ampul
    2 adet duy
    2 adet softbox
    Taşıma Çantası: Setinizi rahatça taşımanıza olanak sağlayan, siyah renkli, omuzdan askılı olup, aynı zamanda elde taşımanıza imkân tanıyan, kaliteli dikiş ve ergonomik yapıya sahiptir.

    Taşıma Ayağı: İç içe geçmeli bir sisteme sahip olup, uzunluğunu max. 200 CM ve min. 81 CM değerleri arasında ayarlayabileceğiniz iki adet ayarlanabilir köprü bağlantısından oluşmaktadır. Ürünü tamamen topladığınızda uzunluğu 80,5 CM’ye kadar düşmektedir. Bir şemsiye kadar hafif olması, taşımada büyük kolaylık sağlarken, üzerinde 2.5 KG kadar yük taşıma kapasitesine sahiptir.

    Maximum Uzunluk: 200 CM
    Kapalı Uzunluk: 80.5 CM
    Minimum Uzunluk: 81 CM
    Bacak Kalınlığı: 23.5 MM
    Kendi Ağırlığı: 1040 GR.
    Taşıma Kapasitesi: 2.5 KG.


    Ampul: 65W ve 5500 K değerlerine sahip olan ampuller herhangi bir darbe, düşürme sonucunda kırılmadıkları sürece uzunca bir süre kullanılabilir.

    Softbox: Setin içerisindeki; Genişliği 60 cm, Yüksekliği 80 cm ve Derinliği 40 cm olan softboxlar yardımı ile ampullerden elde edeceğiniz ışığın dokusunu yumuşatabileceksiniz. Ayrıca Softboxların iç ve dış kısmına takabileceğiniz bezler yardımı ile dokusu yumuşatılan ışığın kalitesini bir kat daha artırabilirsiniz. Bezlerin softboxlar üzerine sabitlenmesine yardımcı olacak yapışkan etiketler bulunmaktadır. Bu sayede softbox kurulum ve kullanımı daha keyifli hal almaktadır.

    Genişlik: 60 cm
    Yüksek: 80 cm
    Derinlik: 40 cm
    Renk: Siyah
    Duy: Setimizin ana gövdesini oluşturan çekimlerimizde bize kaliteli ışık sağlayacak olan ampullerin takıldığı setimizin ana parçalarından birisidir.

    Ayar Düğmeleri (Ürünün Arka Kısmında):

    1 Adet Güç Kaynağı (Power Socet) Girişi: Prize takılan cihazın güç adaptör girişini bu kısma takıyoruz.

    5 Adet Işık Anahtarı: Işık anahtarları yardımı ile duy üzerine takılan ampulleri kontrol edebiliriz. İstediğiniz sayıda ampulü yakabilir ya da söndürebilirsiniz.

    Oynar Başlık: Duyları ayaklar üzerinde sabitlenmesi için kullanılan anahtarı açarak duyları sağa sola, yukarı ve aşağı yönde hareket ettirebilirsiniz.

    Tutacak: Duyların arkasında bulunan tutacaklar yardımı ile duylarınızı dilediğiniz yere kolayca taşıyabilirsiniz. Tutacaklar ergonomik yapıya sahip olup, el ile sıkı bir şekilde kavranmasına olanak sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.


    Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti, Teknik İnceleme, Sürekli Işık Godox TLB 5 Sürekli Işık Seti, Teknik İnceleme, Sürekli IşıkGodox TLB 5 Sürekli Işık Seti, Teknik İnceleme, Sürekli IşıkGodox TLB 5 Sürekli Işık Seti, Teknik İnceleme, Sürekli Işık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candemir3424 -- 26 Şubat 2019; 17:18:23 >



    candemir3424 bu mesajı paylaştı




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.