Şimdi Ara

Gmail, spam e-postalara karşı sert önlemler alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gmail, spam e-postalara karşı sert önlemler alıyor
    E-posta tarihinin başlamasından bu yana spam var ve olmaya da devam ediyor. Ancak Google, yeni gelen kutusu koruma önlemleriyle bunu düzeltmek için yeni adımlar atıyor. Google tarafından yayınlanan yeni bir blog yazısında firma, toplu e-posta gönderen kişiler için yeni zorunluluklar getirdiğini duyurdu. Bu, spam e-postaların size gelmesini daha da zorlaştırırken aynı zamanda Google, abonelikten çıkmayı daha kolay hale getiriyor.



    Gmail, spam e-postalara karşı güçleniyor



    Şubat 2024'ten itibaren, bir gün içinde Gmail adreslerine 5.000'den fazla mesaj göndermek isteyen herkesin birkaç ekstra şey yapması gerekecek. Artık göndericinin ilgili e-postanın kimliğini doğrulaması gerekecek. Google, e-posta kullanıcılarını tehdit etmek isteyen saldırganlar tarafından genellikle istismar edilen boşlukları kapatacağını da söylüyor. Kimlik doğrulama, e-posta alanınız için DKIM veya SPF kimlik doğrulaması kullanmak gibi Google'ın önerdiği uygulamaları takip edecek.



    Ayrıca Bkz.Gmail'in emojilerle tepki verme özelliğinden yeni kareler paylaşıldı



    Bununla birlikte toplu e-posta gönderenlerin alıcılar için tek tıkla abonelikten çıkma seçeneği oluşturmaları da gerekecek. Ayrıca Google, Gmail alıcılarının istenmeyen mesaj bombardımanına tutulmasını önlemek için "net bir spam eşiği" uygulamaya başlayacak. Şirket, spam eşiğinin "sektörde bir ilk" olduğunu ve Gmail kullanıcılarının gelen kutusunda daha az spam almasıyla sonuçlanacağını söyledi.



    Bu değişikliklerin muhtemelen yıllar önce hayata geçirilmiş olması gerekirken, büyük teknoloji şirketlerinin kullanıcıların güvenliği konusunda hala proaktif davrandıklarını görmek güzel. Spam e-postaların kontrolden çıktığını inkar etmek mümkün değil. Google'ın yeni önlemlerinin mevcut durumu iyileştirip iyileştirmeyeceğini ise zaman gösterecek.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/10/3/23901104/google-gmail-email-spam-security-authentication-update







  • Gmailin ilk çıktığı ve davetiye ile üye olduğumuz zamandan beri aynı adresi kullanıyorum. İlk zamandan bu zamana kadar halen doğru dürüst çözüm bulamadılar bu duruma. Özellikle uzun zamandır dolaşımda olan mail adreslerini koruyamıyorlar. Bariz belli olan benimle alakası olmayan postaları bile gelen kutumda gösteriyor bazen. Umarım daha iyiye gider çünkü teknoloji geliştikçe daha güvenilir ve sağlam posta servislerine ihtiyaç oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben sırf spamlardan korunayım derken hocalarımdan gelen ders maillerini spam klasöründe görmek istemem. Düzenli olarak güncelleme gelmedikçe kullanıcıları spamdan koruyamazsın zaten.

  • 2005'ten beri aynı maili kullanıyorum, hotmail hesabım var, lanet etmeye başladım, tüm işlerim bu mail üzerinden yürüdüğünden gmail'e de geçemiyorum.

  • Aynı durumu yaşayacağımı fark edip yıllar önce Gmail'e geçmiştim. Şimdi her ikisi de spam maillerle dolu. Tüm önlemleri açtım ve arada spam olmayan mailler de kaynıyor. Sanırım şu spam olayı hiç bitmeyecek. Her mail bir gün spami tadacak.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.