Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
181.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • grkmn

    Arkadaşımızın yazdığı temyiz'e dair karar da pek işe yaramaaz. Kasiyer 3 kere 3 adet ekmeği ayrı 3 müşteriye kserken unutmuş kesmeyi.

    GG satıcıları farklı fiyat ve cinste onlarca çeşit ürünü farklı günlerde kesiyor.

    1TL'lik ürün için bile 169TL'den ayrıca diğer vergiler de dahil olacak şekilde kesilmesi işin ucunu intihara kadar götürür.

    düzenleme ile bir adet usulsüzlük cezasını toplam satıştaki ciro karlara oranla kesip hafifletilmiş % oranıyla bir vergi alınması şeklinde bir düzenleme geçse meclisten bence iyi olurmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufukesra

    yuh olsun vallaha ülke ne hale gelmiş nerdeyse ismini söyleyen yeni tanıdığınız birine kimlik soracaksınız bu kadar şüpheci olmayın arkadaşlar bu olaydan mağdur olanlar başka bir ortamda burada başlarından geçeni anlatıyor size niye inanmıyorsunuz sanki forumdonanım karalanıyor burada suçlanan site gittigidiyor, 5 yıldır takribi 8000 civarında satış yaptım yurtdışından ürün getirtip,mayıs da çağrıldım 2009 a ait 240 satışımı çıkardılar daha sonra yeni bir uygulama olduğu ve insanlar yanlış yönlendirildiği için cezada büyük bir indirime gidildi şimdi cezanın ptt ile elime ulaşmasını bekliyorum 1-2 ay içnde adrese gelecekmiş bu kadar basit,hani inanmayanlar nerde bu 4300 kişi diyor ya maalesef sizin kadar boş vakitleri yok şu an herkes kendi telaşına düşmüş mükellef değilde borcunu üstlenecek mükellef arama tanıdık arama derdinde sanal alemdeki forumlar paylaşmak içindir manipilasyon,reklam yada karalama yapmak için değil



    Gelen cezayı sakıncası yoksa buradan bilditenlere saygı ve teşekkür iletirim. 2009 a ait 30 kadar satışım olmuş ve ceza gelir diye düşünüyorum bana da.




  • Bugün benide çağırdılar. Beni maliyeden değil, gümrük mhafaza müdürlüğünden çağırdılar. 300 adet satışımı listelemişler. İfademi aldılar ve savcılığa sevk ettiler. Durum benim açımdan kritik. Satışı olanlar derhal satışlarını sonlandırsınlar. Şu an bütün bunlar hayal giib geliyor bana ama malisef durum böyle. Selamlar
  • Geçen sene 13 ayrı tutanakla ceza yedik. İnternet sitesi satışlarını kargo ile gönderiyoruz. Maliye kargoyu çevirmiş, faturalar ürün kolilerinin üzerinde şeffaf kargo cepciği içinde ve dışarıdan görünecek şekilde üzerindeydi. Ancak kargonun işgüzar şöförü tek tek kolileri indirmemiş ta aracındaki tüm kargoların listesini vermiş maliyeye. Ayrıca bunların faturası yok diye de imzalamış. Vergi denetim memuru ve şahit olarak ta kargonun şöförü ile tutanaklar geldi. Bizde defter kayıtları ve faturaların bizde kalan nüshaları olduğu için vergi mahkemesine dava açtık ve tamamını kazandık.

    Çalıştığım firmadan dolayı bu işlerde tecrübeli bir kişi olarak şu bilgileri vereyim.

    1. Aynı olaydan aynı tutanakla birden fazla usulsüzlük yemezsiniz demek yanlış olur. Yersiniz de mahkemeye verirsiniz. Ancak şunu belirteyim vergi dairesi de bunu sizden çok önce biliyor. Artık her işlem için ayrı tutanak düzenliyorlar. Bu nedenle forumlardan okuduğunuz bilgileri yanlış yorumlamayın. Sizin her satışınız için ayrı tutanak düzenlerler tıpkı bizde olduğu gibi. Aynı gün aynı kargo aracında aynı ilde aynı memur 4 ayrı tutanak düzenliyor. Bir tutanaka 4 ayrı olayı yazmıyor yani. Her müşterinin adını ayrı yazmış. Ayrı tutanak düzenlemiş.

    2. Cezaları sadece usulsüzlük olarak algılamayın. Yiyeceğiniz vergi zayi cezası, düzenlenmemiş beyannamelerin gecikme cezası, taktir edilecek KDV falan sizin dip yapmanıza zaten yeteceği için bir de 500 tane usulsüzlüğe zaten gerek kalmıyor. Yani ortada oh ne güzel tek bir usulsüzlük düzenleniyormuş yırttık diye bir durum yok. Çünkü ceza sadece usulsüzlük değil, vergi zayi cezası, geriye dönük vergilerin alınması, kdv lerin alınması ve bunların faizleri de var. bunlar zaten yetiyor.

    Aldığımız çok ciddi duyumlara göre de bu konu başta İstanbul olmak üzere cezalar gümbür gümbür geliyor. Haliyle fatura kestiğiniz ve hiç faturasız satışınız olmadığı halde 13 tane ceza yiyince hiç fatura kesmeden yüzlerce satış yapan GG'cilerin durumunu da yetkililere soruyorsunuz ve aldığımız cevaplar sizin için hiç te iç açıcı değiller. Çığ gibi gelecek olan bu cezaların altında kalmamak için bir an evvel bir muhasebeciye danışın. Satış yapmayın demiyeceğim çünkü sizi satıştan vazgeçirmek için yazdığımı düşüneceksiniz. Öyle demiyorum, yaptığınız işin vergi, gümrük vb yükümlülüklerini öğrenin ve tedbirinizi alın, bu tedbir satıştan vazgeçmenizi gerektiriyorsa sonradan çok canınız yanmasından sa şimdiden uyaranları dinlemek daha iyidir.

    Merak edenler için not: Bizim ceza yediğimiz satışlarda ne yol izleniyor. Vergi dairesini mahkemeye verdik. Zaten cezalar işlemden 2-3 ay sonra geliyor. Yani vergi memuru tutanak düzenlemiş bize 2-3 ay sonra cezası ve bildirimi geliyor. Bu aslında bizim için iyi. Çünkü taa 3 ay geriye dönük fatura kesmemiz mümkün değil. Bizim o tarihte o kişiye kesilmiş faturalarımız var ve onların hepsi hem son nüshaları bizde hem de kayıtlarımızda var. Dolayısıyla bize siz şimdi ceza yediniz de faturayı yeni kesiyorsunuz da diyemiyor vergi dairesi. Çünkü 2-3 ay önce kesip KDV sini ödemiş beyan etmişiz kayıtlarımıza almışız. Cezaya karşı vergi mahkemesine dava açılıyor. Dava açmayıp ödersen 1/3 ü affediliyor. Dava açarsan 70 TL masrafı var. Yani ha ödemişsin ha dava açmışsın çok birşey farketmiyor. Kazanınca da 25 TL sini geri alıyorsun. Dava açmak ve kazanmak daha iyi. Yoksa vergi dairesi seni mimliyor. Bu adam şu kadar ceza yedi ve kabul etti. O zaman sana nefes aldırmaz. Bu nedenle dava açıp kazanmak daha iyi. Hepsi için tek bir dava mı açılıyor. Hayır. Her birisi için tek tek dava açıyorsun. Bunu bilin diye yazıyorum. Yüzlerce işlemin varsa ve yüzlerce tutanak tutulduysa hakkında o zaman yüzlerce de dava açman gerekecektir. Biz geçen yıl 13 tane dava ile uğraştık. Davalar duruşmalı olmuyor. Yani karşılıklı davacı - davalı felan karşı karşıya gelmiyor. Vergi mahkemesi senin dava dilekçene göre inceliyor ve karar veriyor.

    Siz halen bu işlerden bir haber şekilde, yok bana birşey olmaz yüzlerce satış yaparım tek fatura da kesmem bana birşey olmaz diyorsanız dediğim gibi bir muhasebeciye sorun o da olmadı gidin bir vergi mükellefi büyüğünüze danışın. O size bizim gibi tecrübelerini anlatır ve yol gösterir. Aklı başında olan hiç kimse de siz bu şekilde satışa devam edin birşey olmaz demez. Bir gün çağırırlarsa adamın ocağını söndürürler sonra yandım dersiniz de kimse oralı olmaz.




  • Aynen bugün benim başıma gelen gibi. Şu anda oldukça zor durumdayım. Hocam sizinle nasıl kontak kurabilirim. Müsadenizle bir iki sorum olacak. msn adresinizi verirseniz özelden 5 dakikanızı alacağım. Şimdiden teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyloji

    Aynen bugün benim başıma gelen gibi. Şu anda oldukça zor durumdayım. Hocam sizinle nasıl kontak kurabilirim. Müsadenizle bir iki sorum olacak. msn adresinizi verirseniz özelden 5 dakikanızı alacağım. Şimdiden teşekkür ederim.


    Sizin durumunuzu hem ebay forumdan hem de bu forumdan okudum. Bizim firmanın hiç ithalatı yok. Bu nedenle yurt dışından getirilen mallarda sizde olduğu gibi gümrük ve kdv ödemeden malı getirip burada faturasız satınca düştüğünüz durum Kaçakçılık. Bu durumda ne yapılır dediğim gibi ithalatımız hiç olmadığı için tecrübemiz yok. Biz iç piyasadan çeşitli sporcu gıdalarının bayiliğini yapıyoruz ve toptan ve perakende satıyoruz. Ben de firmanın e-ticaret bölümünün yetkilisiyim. Site adımız Bodydrom. Reklam olsun diye değil konu ile ilgili diye yazıyorum. Gittigidiyordaki kullanıcı adımız da Bodydrom. Ve oradaki profilimizi inceleyin. Verdiğimiz cevaplarda her zaman ürünlerin orijinal olmasını ve faturalı olmasını savunuyoruz. Çünkü bizim piyasada sahte ürün çok ve bu mallar aleni olarak bu sitelerde ucuz fiyata satılıyor. Biz tüketici sağlığı açısından da satıcılar arasındaki haksız rekabeti istemediğimiz için de sahte ve faturasız ürün satışına karşı bir işletmeyiz. Tek bir tane faturasız satışımız olmadığı halde 13 tane ceza tutanağı ve mahkemenin kararlarını görmek isteyenler sitedeki yardım linkinden ulaşacakları Adresiniz nerede sorusunu tıklayıp adresimizi görebilirler. Yerimiz istanbul istoçta. Buraya yakın olanlar kendi gözleri ile görebilir. Bu 13 tanenin 4 tanesi GG satışı. Bizi kurtaran bir tane faturasız satışımızın olmaması oldu. GG de 500 e yakın satışımız var. Eğer bu 13 taneden bir iki tanesinde faturasız satış yaptığımıza hükmedilseydi vergi denetimi bu 500 e yakın satışın tamamını incelerdi. Bereket bizde faturasız bir iğne dahi çıkmaz depodan. Buna rağmen 13 ayrı dava açıp kendimizi aklamamız gerekti. İstoça yakın arkadaşlar randevu alıp müsait zamanımızda tutanakları ve vergi mahkemesi kararlarını görebilirler. 10-15 dk da tecrübelerimizi paylaşabiliriz. Biz davacı ve vergi dairesi davalı olacak şekilde vergi dairesi ile karşı karşıyaydık. Yetkililere "Bizim tek faturasız satışımız olmadığı halde 13 tane ceza yazdınız ve tek tek dava ile uğraşıyoruz, yüzlerce adam bu sitelerde faturasız satış yapıyor onların durumu nedir?" diye sorduğumuzda ise çok ciddi bir şekilde GG de ve benzer sitelerde satış yapanların denetleneceği yönünde bilgi aldık. Bu nedenle bir daha uyaralım ki bu sitelerden sahte, kaçak, faturasız satış yapmayın. Evet biz zaten buna karşıyız bunu ifade ettim. Adam FDA'nın sakıncalı ürünler listesinde, içinde ne olduğu belli olmayan insanların ölümüne yol açan ürünleri getiriyor ve burada zayıflama ürünü, sağlık takviyesi bilmem ne adıyla satıyor. Bizim işimiz onlarla. Ve nefesimizi enselerinde hissedecekler. Ama harçlığını çıkartmak için ayda 3-5 ürün koyup satan (sahte ve zararlı ürün olmamak şartı ile) öğrenci ile emekli ile bir işimiz yok. Buradaki amacım da onları uyarmak. Arkadaşlar, vergisini faturasını veren orijinal ürün satan vergi mükellefi esnaf ile ve legal internet siteleri ile, o malum sitelerde kaçak - sahte - faturasız satış yapanlar arasında savaş başlamıştır. Bu patırtıda arada zarar görmek istemiyorsanız faturasız, sahte veya kaçak ürün satışına son veriniz. Biz bir sporcu gıdasının TC de Tarım bakanlığı onaylı mı, faturalı mı, orijinal mi yoksa yurtdışından getirilen kaçak ve faturasız ürün mü olduğunu şıp diye anlayabiliyoruz. Bunun gibi herkes te kendi sektöründe bunu bilir. Biz kendi sektörümüz adımıza söyleyelim orijinal ve faturalı ürün satmayanlara karşı bizim gibi bilinen siteler birleşip cephe aldık ve kendi sektörümüzde bu işi bitirmeye kararlıyız. Orijinal ürün ithal eden tüm distribütör firmalar tüm bayiler bu sitelerdeki sahte ve faturasız mal satışına karşı birlikte hareket edecek. Adam içinde ne olduğu belirsiz malı getirmiş protein tozu diye satıyor. Bizim ana bayisi olduğumuz bir sporcu gıdası markası var. Müşteri bunu almış ve 2-3 kullanımda hastanenin aciline zor yetiştirmişler. Bize sizin ürününüz beni zehirledi diye dava açmaya kalktı. Getir bakalım ürüne dedik, ürün sahte. Tarım bakanlık etiketi falan yok. Bu sitelerden adını vermeyeceğim birinden almış hastanelik olmuş. Görmek isteyenler için getirdiği sahte ürünler halen masamın yanında duruyor gelip bakın. Şimdi bu sahtecilere, milletin sağlığı ile oynayanlara bizim gibi sektörde bilinen firmalar dur demeyecek te ne diyecek. Milleti zehirliyorlar birincisi, koydukları düşük fiyatla bize rakip olup satışımızı engelliyorlar ikincisi, satılan o markanın sahtesini getirip markaya zarar veriyorlar bu da üçüncüsü. Şimdi siz bize bırakın birşey yapmayın mı diyeceksiniz? Siz tüketici olarak o aldığınız malın gerçek mi sahte mi olduğunu bilemeyebilirsiniz ancak bir sektörün içinden olarak bunu biliriz. O zaman herkes kendi sektöründeki böyle çürük yumurtaları ayıklayacak.




  • Cevabınız için teşekkür ederim. Fakat, cevabınız daha çok benimle ilgili değil kendi sektörünüzle ilgili olmuş. Benim satışlarım ilgili sitede en az 500 satıcı olan dropshipping şeklinde gerçekleşti. Başlangıçta olayın yasal boyutunu bilmiyordum. daha da başlangıcında ggnin bizim adımıza vergi verdiğini sanıyordum. 3 ay kadar önce bir satıcı bana mesaj gönderdi. Sonrasında zaten ne oldum demeden çağırdılar. Adamlar ankara merkezden benden ürün satın almışlar ve tutanak tutmuşlar. İşte konuyu detaylandırıp bir şekilde cezamızı ödeyeceğiz yapacak birşey yok. Buraya yazmamın sebebi de şudur. Hala bazı arkadaşlar saçmalamayın yok böyle birşey gibisinden sözler ediyorlar. Hatta şu ebay forumunda kendini akıllı zanneden bir arkadaş üşenmemiş oturmuş yalan söylüyorum diye üyeliğimi silmiş. :) Bu hafta savcılığa ifade vereceğim. Gelişmelerden sizleri de haberdar ederim. Bu arada ilgili siteye de dava açılmış. Davaları sürüyormuş. Sürse ne olur. Adamlar zaten çok iyi para kazandılar bu işten.




  • Gelen bir mesaj ve panik ile bu işi araştırdım. Bana daha öncede “bizi maliyeden çağırdılar” gibisinden mesajlar geliyordu fakat bunları hep rakiplerim yapıyor, tamamen kofti bunlar diyordum…geçen ay google da aramam sonucu bu ve bunun gibi diğer forumları buldum, hepsini sinir harbiyle okudum, inanmak istemedim cünkü benim geçen yıl 1000 satışım vardı ve sıra bana gelene kadar binlerce kişiye gidilmeliydi. Ve birçok arkadaş ben ceza yedim diyenleri sallamakla suçladıkça içim rahatlıyordu, olaya taraflı bakma ve ceza yemek istemediğim için bu forumlarda ben ceza yedim diyen insanların yalan söylediklerine kendimi inandırmıştım. Bende gg nin benim adıma vergi ödediğini zannediyordum, fakat maliye cezası haberleri sonrası kişisel firma açmaya karar verdim ve çalışmalara başladım. Bu hafta Salı günü firma kurmayı planlarken, Pazartesi günü maliyeye çağırıldım. Yani korktuğum başıma geldi, yolda kullandığım arabamın, eşimin bileziklerinin edeceği değerleri hesaplaya hesaplaya maliyeye gittim.Bu arada izmir değil, izmire komşu bir ildeyim.

    Bana maliyede İzmirde yapılan bu plot uygulamanın buraya da taşındığını söylediler, durumumu anlattım, ve gerçekten vergi ödemem gerektiğini bilmediğimi açıkladım, sonucta ciddi miktarda bir ceza ödedim, şimdi artık şahıs firmamı kurup faturalı satışa geçiyorum.

    bulunduğum ildeki çağırılan kişi sayısı az olduğu, burasının izmirden daha küçük olduğu, maliyeye giden kişi sayısının az olduğu, ve maliyenin –saolsunlar-cezada indirim yaptıkları için ne adımı,ne bulunduğum ili,ne de net ne kadar ceza yediğimi açıklamak istemiyorum.Ve artık ceza yiyen insanların neden forumlarda bunu ispatlamadıklarını, bağırıp çağırmadıklarını anlıyorum(yada sadece neden 1-2 örnek olduğunu)çünkü ben de dahil herkes KORKUYOR.maliye bana indirim yapmasaydı ve her satışım için ceza kesseydi 160000 lira ceza ödeyecektim, ve indirimli ceza yediğim için ne adımı ne ilimi ne de nekadar ceza yediğimi açıklamak istemiyorum,resmen maliyedeki insanların iki dudakları arasındasınız.

    umarım bu mesajımın altında bişey aramazsınız,fakat gg üzerinden yapılan satışlarad(bana söylenen yıllık 10.000 tl üzeri) vergi mükellefliği aranıyor ve ve ticari satışsa ceza kesiliyor.Bu arada benim ne kendime ait dükkanım vardı, ne de mükellefliğim, yani sokaktaki dükkanımda olan ürünü internette faturasız felan satmıyordum, sadece internetten Türkiyede bulunmayan bir ürün gurubunu satıyordum,

    iyi günler




  • aynı konuyu, aynı cümleleri iyibey forumuna da yazarsan oradaki bazı ukalalara kapak olur diye düşünüyorum. açıklamaların için kendi adıma teşekkür ederim.
  • Uff Ceza Yiyen Arkadaslar İcin Uzuldum..Bende E-Bay Veya Elle Yurtdısından Urun Getirip Satmaya Basladım.Ama Burda Ceza Yiyen Arkadasların Hepsi Ya Gittigidiyordan Satıs Yapan Kisiler Yada Sahibinden De Get İlanıyla Satıs Yapan Kisiler..Sorun BUrda Baslıyo Cnku Vergiden Muaf Olmak İcin "Motorlu nakil vasıtaları kullanmamak şartı ile" Bu Sartın Saglanması Lazım.Adamlarda Bunu Kendilerine Yorumlayp Ceza Kesmisler.Gittigidiyor Da Her Satıs İcin Kargo Bilgileri Girilmesi Gerekiyo.Bu Nedenle Gittigidiyorda Bi Urun Sattınız O Urunun Kargo Bilgilerini Girdiginizde O Kargo Bilgileri Satsınızla İliskilendiriliyo.Adamlarda Bunu Size Gosterip Ceza Kesiyo...Aynı Sey Sahibinden Deki Get İlanlarında Da Gecerli..Ama Siz Gidip Ornein Sahibinden de Normal Olarak Sattıgınızda İnternete O Satısla İlgili Kargo Bilgilerini Girmiyosunuz.Siteyede Urunu Sattıktan Sonra İlanı Kapatırken Sattım Satmadım Vb Sebep Gosteriyosunz.Bizimle Mi Sattınız,Kargoya Verdinizmi Elden Mi Verdiniz Hediye Mi Ettiniz Bilgi Vermiyosunuz.Bu Nedenle Bu Tarz Satıslarda Bsi Yapamazlar..Benm Onerm Satıslarınızı Kargo Bilgisiyle İliskilendirmeyn.2 Si ayrı Platformda Olsun.Bu Durumda Hic Bsi Yapamazlar..




  • Bu sabah GG'den bir ürün aldım... Ödemeyi yaparken, satışı tamamlamak için TC Kimlik No'yu girin diye bir mesaj aldım... Tabii ki girmedim...Ne alaka diyede merak etmeden duramadım...Gittigidiyor'a sordum...Aşağıdaki cevap geldi... Satıcıların faturalandırması içinmiş !!!

    ----------------------------------------

    Sayın xxxxxx,

    T.C. kimlik numarası, satıcıların sattıkları ürünleri faturalandırabilmeleri için istenmektedir. Alıcılar, isteğe bağlı olarak T.C. kimlik numarası bilgilerini sisteme girebilirler, T.C. kimlik numarası vermek zorunlu değildir.

    Satılan ürünlerin faturasının olup olmadığını veya satıcının adınıza fatura kesip kesmediğini öğrenmek için lütfen ürünün satıcısıyla irtibata geçiniz.
  • inanmayın bunlara hepsi yalan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetfurkantosun

    inanmayın bunlara hepsi yalan


    Şaka mısın sen?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

    Gittigidiyor'dan saat [rolex]satmaya başlayacaktık.Bunu usul yollar ile nasıl yapabilirim ?

    Fatura keserek yapabilirsin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozzyloji


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetfurkantosun

    inanmayın bunlara hepsi yalan


    Şaka mısın sen?

    Kimse belge sunamayınca şaka oluyor bu işler.Herkez ceza yedim diyor.Belge de sunabilecek insan çıkmıyor.Cezalar 2 ay sonra adreslere postalanacak dendi.4 ay geçti.Hiç adrese postalanan ceza yok mu?
    Cevap :Tabiki yok.Çünkü bütün bunlar bir şakadan ibarettir.Ama yine de her şakanın bir doğru yanı vardır.O doğrularda heralde ceza yiyenler olmuş.Devede kulak misali.
  • Bende ceza kesildiğini düşünüyorum

    Fakat gerçekten ceza yiyenlerinde ortada hiç olmayışı biraz garip geliyo herkez gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: timbereagle


    Bende ceza kesildiğini düşünüyorum

    Fakat gerçekten ceza yiyenlerinde ortada hiç olmayışı biraz garip geliyo herkez gibi.




    Siz kendinizle ilgili hukuki belgeleri ortalikta paylasir misiniz ki baskalarindan bunu bekliyorsunuz? Benim tanidigim, vergi cezasi odeyen saticilar var.
  • forumdan can yücel var arkadaşım :D oda böyle para kazanıyodu doğruysa sıçtı :D
  • arkadaşlar, peki toplam 3-5 tane böyle satışı olan birisini de bağlıyormu bu durum? tırstım yaw..
  • Tabiki herşeyi scan edip koymam internete ama en azından

    istanbulda yım yaklaşık şu kadar ödedim diyen var mı? çok takip etmedim belkide vardır.

    Ben şu ana kadar 20 civarı satış yaptım 2010 da, bakalım ne olucak bir daha ki sene.




    quote:

    Orijinalden alıntı: lecoqtr


    quote:

    Orijinalden alıntı: timbereagle


    Bende ceza kesildiğini düşünüyorum

    Fakat gerçekten ceza yiyenlerinde ortada hiç olmayışı biraz garip geliyo herkez gibi.




    Siz kendinizle ilgili hukuki belgeleri ortalikta paylasir misiniz ki baskalarindan bunu bekliyorsunuz? Benim tanidigim, vergi cezasi odeyen saticilar var.




  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.