Şimdi Ara

Gişelerde Tır Üstüme Çıktı Kusur Oranım Kaçtır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • En sağ gişelere doğru girecekken şeridimde seyrediyordum. Tam gişeye 10m kala sol dikiz aynama baktığımda tırın sol arka kapıma kadar girdiğini gördüm. Gişeye girmek için şerit değiştiriyordu, ne kadar direksiyonu çevirip gaza bassam da sonuçta aynı yere gireceğiz. Arka kapıya çarptıktan sonra son manevrayla arka lastiği kurtardım fakat arkadan girdi tır. Sonuçta ben şeridimde seyrediyordum ve üzerime doğru kırdı. Sizce kusur oranım kaç?




  • kör nokta mevzusu gibi duruyor. anlattığınız gibiyse tır %100 kusurlu.

  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

    Hocam kendini kör noktam diye savunuyor. Bir de otoyol polisi bizi ileri çağırdığı için olay yerinden de fotoğraf çekemedik. Sıkıntı olur mu?

  • shardnn S kullanıcısına yanıt

    Hocam öncelikle geçmiş olsun.

    Sigorta eksperi isterse en kötü gişelerdeki kamera görüntüsünü istersiniz.


    Anlattığınız haliyle siz haklısınız, tutanakta da her 2 tarafın beyanı ve imzası varsa ve uyuşuyorsa fotoğrafa ya da videoya gerek kalmayabilir.


    Kör nokta diye insanları biçmeye haklari yok 21.yy dayız , kendi kendine fren yapan kamyonların dönemi, hadi otomatik freni ,uyarı sistemini geçtim önde aynası olsa yine sizi görürdü, bahane uydurmuş gibi geldi bana.



    Gişelerde Tır Üstüme Çıktı Kusur Oranım Kaçtır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam sadece sigorta eksperi mi isteyebiliyor görüntüyü yoksa bizim alma imkanımız var mı?

  • shardnn S kullanıcısına yanıt

    mahkeme yoluyla ya da polis kanalıya başvuru yapmazsanız şahsen size vermezler, verirlerse de suç olur onlar için.


    kaskonuz var mıydı ?

  • Otoyol polisi tutanak tuttuysa ve tutanak doğru ise kamera kaydına gerek yok. Kendi aranızda tutanak tuttuysanız ve yazanlar tutarlı ise yine kamera kaydına gerek yok. Tutanakta riskli bir durum varsa karakola gidip prosedürü öğrenmek gerek, doğrudan kişiye vermezler. Kasko varsa ve sizin haklı olduğunuzu düşünüp ödemeyi karşı tarafa rücu etmek isterse onlar bir şekilde ulaşıyor kayıtlara.

    Kör nokta mevzuu eskiden geçerli bir mazeretti fakat artık bin türlü ayna ve kamera sistemi var, bu mazeretin ortadan kalkması lazım. Bazı ek aynalar zorunlu hale getirilip muayenede ağır kusur bile sayılabilir, 50 lira etmeyen bir ayna bu kazayı önlermiş.

    Polis olaya şahit olsa ve aracı çekmenizi söylese bile araç etrafında hızlıca bir tur atıp kontrol etmek ve detaylı olmasa da birkaç fotoğraf çekmek lazım. Belki jant arabadan ayrıldı, hareket ettiğin an kaporta yere inecek.

    Araçta en kötüsünden de olsa bir kamera olması lazım, düz giderken darbe alıp savruluşunu göstermesi bile önemli bir delil.

    Anlatıma göre tamamen haklısınız. Tutanak nasıl tutuldu ve ne yazıldı, kasko var mı? Bunları yazarsanız süreç hakkında da bildiğimiz kadarıyla bilgi verelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam kaskomuz var. Olayın heyecanıyla zaten hiç fotoğraf çekmek aklımıza gelmedi ilk. İkimizin de ifadeleri uyuşuyor. Adam itiraz etmedi zaten krokide de arka kapıdan çarptığını gişeye girerken olduğunu ikimiz de belirttik. Polis sadece tutanağı verdi bir de arkasına kazanın nasıl olduğunu çizmiş sadece onun dışında bir şey yapmadı. Adamın tutanaktaki ifadesinde sağ gişelere girerken kör noktamda olan araca sol arka taraftan çarptım ve yine kör noktam olduğu için göremeyip arkasına da çarptım diye açıkca belirtti. Biz de aynı tarifi yaptık bir de üstüne sağa dönüş kurallarına uymadığını, geçiş üstünlüğüne ve şerit tecavüzü ettiğini yazdık. Bir de aracım değer kaybı yaşadı tramerden dolayı. Onun içinde ek bir işlem yapabiliyor muyum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.