Şimdi Ara

Giriş seviyesi fotoğraf makinesi önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İkinci el bir fotoğraf makinesi almak istiyorum az biraz bilgi ve deneyimim var okul etkinliklerinde fotoğraf çekmek için istiyorum. Çok fazla makine var ve seçebilecek bilgiye sahip değilim, lakin çevremdeki çoğu insan canon almamı ısrarla dile getiriyor sizin öneriniz nedir 18-55 kit lens bugüne kadar yeterli oldu başka bir lense henüz ihtiyacım yok sadece fotoğraf çekmek için kullanacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÇağhanTan 7Y48O -- 6 Mayıs 2023; 20:1:58 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Canon'un profesyoneller için cazip tarafı lens kiralayabilme olanaklarının yaygın olmasıdır. Size bir veya birkaç objektif yetiyorsa kendinizi kısıtlamaya pek gerek yok. Canon ve Nikon röportaj ve habercilerin bu sebeple tercihi olduklarından isim olarak etrafta fazlaca görüntü veriyorlar. Israr edenler bence pek fazla profesyonel tanıyıp farklı markalara denk gelmemişler. Profesyoneller Fuji, Hasselblad, Mamiya, Olympus veya Sigma da kullanıyorlar.


    Canon'dan başka Fuji, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax, Sony... Türkiye'de yaygınlar. Hangisi ucuz ve az kullanılmışsa tercih edilebilir. Hepsinin göreli olarak artı ve eksileri olmakla beraber bence uzun uzun düşünüp vakit kaybetmeye değecek kadar belirgin farkları yok. Kötü makina yok artık.


    Gelecek zamanlarda güncelliğini koruması bakımından aynasız gövde, 20 Mp veya daha büyük çözünürlükte olanları tavsiye ederim. Bu çözünürlüklerde de APS-C büyüklüğünde sensör bence son derece yeterli. Kompakt olduğu için taşımaya üşenmez, telefonla az, makinayla çok fotograf çekmiş olursunuz. Bugünkü sensör ve objektiflerle en az 60~80 Mp olmadıkça bence full-frame makina taşımanın bir anlamı yok. Daha da kompakt ve versatil olması önemliyse Olympus da tercih edeilebilir, renk aktarımı ve diyafram aralıkları olarak çok başarılı zoom objektifleri var.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.