Şimdi Ara

Giriş Seviyesi DSLR: Bazı sorular??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Giriş seviyesi yeni bir DSLR almayı düşünüyorum. Forumda bazı başlıkları inceledim ve seçeneklerimi daralttım. Bazı sorularım olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

    1. Makineyi Hayyam'dan spot almayı düşünüyorum. Spot makinelerde dükkan garantisi veriliyormuş. Normal garantiye göre çok büyük problem oluşuturur mu?

    2. Canon 450D ile 550D arasında kaldım. Video istediğim için 550D uygun görünüyor ama iki model arasında fiyat farkı fazla. Bir de 450D şu an Canon Türkiye sitesinde görülmüyor. 450D'nin sıfırını Hayyam'da bulabilir miyim?

    3. Makineyi kit olarak almayı düşünüyorum, kutuda gelen lens 18-55 IS. Bu lens ile nasıl çekimler yapabilirim? Örneğin ne kadar makro çekime izin verir, ne kadar zoom imkanı olur?

    4. Alacağım kit'in yanına bir de 50mm f1.8 lens almayı düşünüyorum. Bununla portre çekimleri yapacağım. Bu lensle acaba ne kadar makro çekimi yapabilirim?

    5. DSLR'a yeni başlayan birine başka tavsiyeleriniz var mı? :)

    Teşekkürler..







  • 1. Alacağın yere göre daha iyi bile olabilir; bu yüzden güvenilir bir dükkandan al derim. Genelde servisler makine garantili olsa bile kullanıcı hatası diyerek işin içinden sıyrıldığı için garantiye fazla para vermeye gerek yok bence.

    2. Forumda Hayyam ile ilgili bir başlık var oraya sorarsan gidip gören arkadaşlar fiyatıyla birlikte söylerler sana.

    3. Zoom olayını 55/18 şeklinde hesaplayabilirsin. Yaklaşık olarak 3x zoom var işte. Makro başlı başına farklı bir fotoğraf dalıdır; gerçek makrolar çekmek için 1:1 büyütme yapan makro lenslerden kullanmalısınız. Kit lens ile makro çekimler yapamazsın; ama biraz özen göstererek çok iyi yakın çekimler yapabilirsin. Nikon başlığında Sh@rKs-PoWeR nickli arkadaşın çalışmalarına bir bak derim, hepsi 18-55 ile çekilmiş fotoğraflar.

    4. Bakınız cevap 3.

    5. Bol bol fotoğraf çek, kendini geliştir. Beğendiğin fotoğrafların exif bilgilerine bakarak nasıl şartlarda hangi ayarlarla çekildiğini kavramaya çalış. Bir de bir yandan da kıyıya köşeye ufak ufak para atmaya başla. Yarın bir gün elindeki kit lens sana yetmediğinde hiç para ayarlama sıkıntın olmadan gider lensini veya hangi ekipmanı istiyorsan onu alırsın. DSLR işi pahalı bir zevk malesef...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mushishi -- 23 Haziran 2011; 19:22:18 >




  • cevaplar ve tavsiyeler için çok teşekkürler.

    Yalnız 3. soruya tam cevap alamadım, tekrar sorayım. Kısaca 50mm f1.8 lens ile ne tür çekimler yapabilirim? 18-55'in yanında ne gibi artıları olur?
  • 50mm f1.8 çoğunlukla portre çekimleri için kullanılır, ama sadece portre çekilir diye bir şey yok. f1.8 olmasından dolayı sığ alan derinliği istediğiniz karelerde çok iyi sonuçlar verecektir. Ayrıca yine 1.8 diyafram açıklığından dolayı daha çok ışık alacağından az ışıklı ortamlarda daha rahat çekim yapabilirsiniz.

    18-55'in yanına en büyük artısı keskinliği ve diyafram açıklığıdır. Eksi yanı ise sabit odaklı olması, yani zoom yapamamasıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oogway

    cevaplar ve tavsiyeler için çok teşekkürler.

    Yalnız 3. soruya tam cevap alamadım, tekrar sorayım. Kısaca 50mm f1.8 lens ile ne tür çekimler yapabilirim? 18-55'in yanında ne gibi artıları olur?



    Keskinliği 18-55 e göre çok ama çok daha iyidir , f1.8 ile loş ışıkta rahat çekim yapabilirsin ( büyük avantaj ) ve alan derinliği çok iyi olur..

    50 mm Canonda 80 mm ye denk gelir portreler için avantajlıdır fakat gündelik kullanım için dar kalır..

    edit : Ben yazarken GiJaL hocam güzelce açıklamış zaten..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksilicon -- 23 Haziran 2011; 19:44:43 >
  • cevaplar için çok teşekkürler.
  • Merhaba,
    Video moduna önem vediğinizi ama 550d'nin fiyatını yüksek bulduğunuz için 450d almak istediğinizi belirtmişsiniz.Bu durumda sizin için en mantıklı seçenek Canon 1100d olabilir.
    Video performansı 550d kadar iyi sayılmaz ama salt imaj kalitesi olarak oldukça iyi görünüyor.Video modu 550d kadar iyi değil dedim ama günlük sıradan kullanım için yeterli diyebilirim.
    Aslında Nikon d5000'i de tavsiye etmek isterdim ama siz Canon almayı düşündüğünüz için 1100d'yi önermek istedim.
    Bu arada,Gilaj nickli arkadaş diğer gereken cevapları çok güzel anlattığı için ben sadece ekipman tavsiyesinde bulundum.
    İyi akşamlar,hoşçakalın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 23 Haziran 2011; 20:30:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.