Şimdi Ara

Giriş orta seviye aynasız makine önerisine ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selamlar giriş orta seviye bir aynasız makine alma arifesindeyim biraz araştırma yaptım fakat kullanım deneyimi olmayınca kafada soru işaretleri kalıyor bu altta sıralayacağım makineleri kullanan üyeler var ise deneyimlerini aktarırlarsa sevinirim.


    Sony a6400  16-50mm kit lensi ile (çok iyi şeyler söylenmiyor lensi ile alakalı)

    Nikon z50  16-50mm kit lensi ile

    Canon eos r10 18-150mm kit lensi ile


    Aklımdaki modeller bunlar bir aynasızdan beklentilerim odaklamasının iyi olması, çoğunlukla jpeg ağırlıklı kullanacağım için bu formattaki görüntü kalitesi, malzeme kalitesi, ergonomisi, yine aynı şekilde kabul edilebilir bir video performansı a6400 modeline hep bir sempati beslemişimdir fakat rakipleri de oldukça güçlü hangi modele yönelmem daha doğru olacaktır tavsiyelerinizi bekliyorum.








  • ben de bir süredir bakıyorum, konu da açmıştım inceleyebilirsiniz. fujifilm düşünüyorum muhtemelen xs10 18-55 lens ile almayı düşünüyorum ( ikinci el tabiiki ). bakmanı tavsiye edebileceğim diğer modeller xt 3/4/5 ( daha profesyonel kullanım için ). tecrübeli abiler, arkadaşlar daha detaylı yardımcı olabilir. xt30 da övğlen bir makine. iyi günler
  • amatormerakli A kullanıcısına yanıt
    Fotoğraf makinası konuları çok ağır işliyor maalesef canon eos r10 çok daha güncel bir model ve genel olarak incelemeler de çoğu kişi memnun aklım ona kaydı biraz araştırmalarım sürüyor.
  • Bütçeniz ne kadar tam olarak neleri çekmek istiyorsunuz video var mı?

  • Canon en güncel model mantıklı seçenek ama fiyatı fazla olabilir. markadan dolayı kullanması kolaydır. Yalnız Canon makineler teknoloji bakımından sony ve nikondan bir kaç sene geriden geliyor. Düşük modelleri baya düşük kalitedir yani.

    Fujifilm xt3 xt4 de olabilir bu aralıktaki en şekil makinelerdir. Bende xt2 var geçen okulda foto çekmiştim isoyu 6400 de bırakmışım bilgisayarda açınca baktım bir şekilde kurtardık  fujiler renk ve iso konusunda iyidir.

    Sony ise herşeyi yapar ama karizmadan tasarruf eder. Bir türlü dokunmatik koymadılar 6000 serisine kullanması da zor

    Şekli konusu önemli başkalarının gözünde " niye beni çekiyorsun kardeşim" ile " foto çeker misiniz" farkı oluyor.

  • SorrowOcean kullanıcısına yanıt
    Eşim ile gezdiğimiz gördüğümüz yerleri seyahat fotoğrafçılığı kapsamında görsellemek yer yer de vlog tarzı videolar çekmek ama fotoğraf önceliğimiz taşınabilirlik açısından aynasız istiyorum
  • Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt
    Evet haklısınız sony a6400 fiyat olarak en mantıklı model fakat dediğim gibi kullanım kolaylığı ergonomi vs diğer modellerin eşini güçlendiriyor şu aşamada r10 cihaz üzerine odaklaştım hangi lensi önerirsiniz üzerinde gelen 18 45 yeterli olur mu fiyat farkını göze alıp 18 150mm bir kit ile alınması faydalı olur mu
  • ThE LoSt kullanıcısına yanıt

    Bence 18 150 daha iyi olur. 45 mm lensin zoomu çok az 16 mm gibi geniş açı da değil bir artısı yok

  • Egzozdumanı E kullanıcısına yanıt
    Evet bende bunun farkındayım o yüzden almışken daha iyi bir lens seçeneği ile almak istiyorum
  • R10 mantıklı gözüküyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.