Şimdi Ara

Gilles Efsanesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet, Gilles Villeneuve. Ferrari taraftarlarının gönlünde ayrı bir yeri olan Gilles Villeneuve. Bu yıl onun ölümünün 25. yılı. Peki istatistiksel anlamda büyük başarıları olmamasına rağmen neden bu kadar önemli bu adam? Neden Ferrari taraftarları için bu kadar özel? Neden birçok insan için dünyanın en iyi ve en hızlı pilotlarından birisi?

    Bunu anlamak için şu yazıyı okumanızı tavsiye ederim:
    http://www.turkiyef1.com/articlefull.asp?id=289&r=07%2E05%2E2007+09%3A04%3A10



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 7 Mayıs 2007; 15:41:06 >



  • çok güzel bir yazı Challenger,teşekkür ederim

    yazıyı okuduktan ve videoları izledikten sonra anladımki,gerçekten inanılmaz bir pilotmuş
  • O ne mucadele oyle yav, resmen teker tekere gidiyolar. Sastim kaldim valla. Cok sagol paylastigin icin.
  • Kendisini sadece Jaques'in babası, Rene Arnoux'la yaptığı F1 tarihinin en güzel mücadelesi ve geçirdiği feci kazanın ardından ölümüyle tanıyordum.
    Bilmediğim birçok şey varmış yazı için teşekkürler @Challenger.
    Muhteşem bir insanmış.
  • Rica ederim. Öyle bir yazıyı görünce paylaşmak istedim.

    Bu ay F1 Racing de benzer şekilde Gilles Villeneuve hakkında bir yazı içeriyor. Ama keşke Kimi Raikkonen posteri yerine Gilles Villeneuve posteri verselermiş. Çok anlamlı olurdu. Kimi'nin posterini başka zaman da verebilirler.

    Her ne kadar Jacques'i sevmesem de Gilles'in yeri bambaşkadır benim için. Öyle bir pilot nadiren gelir. Enzo Ferrari'nin O'nu oğlu gibi sevmiş olmasına, Tazio Nuvolari' ye benzetmesine şaşmamak lazım. O'nu izleyebilmiş olmayı çok isterdim.
  • Gilles muhteşem bir yeteneğe, daha doğrusu cesarete sahip bir pilotmuş.Ayrıca Ferrari taraftarlarının onu çok sevmesi sadece cesareti ve göze hitab eden sürüşü ile bağlantılı değil.Gilles tüm Ferrari tarihinde taraftarları ile en barışık olan pilotlardan biri olmuş.Testlerde bile günün sonunda piste gelen izleyicilere zaman ayırarak imzalar dağıtır ve aracı ile gösteri yaparmış.

    Ancak herşeye rağmen Gilles yada başka bir pilotun Nuvolari ile kıyaslanması bana tuhaf geliyor.Nuvolari herşeyin başında dünyalı olamaz:)O bambaşka bir boyuttan dünyaya yanlışlıkla gelmiş olmalı.

    Bu arada Ferrari tarihinde taraftarlar tarafından Gilles kadar çok sevilen bir pilot daha var.O pilot ta Jean Alesi.Bence Giilles Nuvolari ile değil tam anlamıyla Alesi ile benzeşiyor.Bence Enzo da Alesi yi görmüş ve tanımış olsaydı böyle düşünürdü.İkiside gününde olduğu zaman kimsenin karşısında duramayacağı kadar ultra hızlı.İkisininde stili diğer hiçbir tarihteki pilota benzemiyor.İkiside kaygan zeminde ve yağmurda fark yaratıyor.Ve ikisininde kapı numarası Ferrari de hep 27 idi.

    Tipik bir yarı ıslak zemin Alesi sürüşü.Yağmur efsanesi Schumacher in Benetton Renault sundan tur başına ortalama 3 saniye hızlı olduğu Japonya GP si.Tabi yarışın sonu Alesi için herzamanki gibi yine kazanması kesin olan bir sürüş yaparken mekanik sorun:(

    Gilles ve Alesi...Ferrari taraftarları sizi asla unutmayacak.

    http://www.youtube.com/watch?v=083vzM8iYwc




  • Gilles Villeneuve' yi Tazio Nuvolari'ye benzeten ben değil, her ikisini de yakından görmüş, izlemiş birisi olan Enzo Ferrari.

    Bu arada F1 Racing'in geçen aylardaki bir sayısında Fiorano pisti etrafında Tifosi'yle yapılmış ropörtajlar yer alıyor. Yıllardır o pistin etrafında nöbet tutup testleri izleyen eski bir fanatiğin anlattığına göre birgün Gilles testini tamamladıktan sonra aracı takım arkadaşına devrediyor (Pironi olabilir bu) ve sonra takım arkadaşı pistte turlarken, Gilles de özel helikopteri ile onunla yarışmaya başlıyor.

    Not: Gilles araç numarası olarak 12' yi de kullanmıştı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 7 Mayıs 2007; 19:06:26 >
  • Nuvolari'yi ilk defa burada duyduğum için utanıyorum kendimden bir F1 hayranı olarak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ahmey
    Nuvolari'yi ilk defa burada duyduğum için utanıyorum kendimden bir F1 hayranı olarak.

    Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp demişler. Takma kafana.
  • Ben zaten senin benzetiyor olduğuna dair bir iddia da bulunmadım ki challenger. Benzetilmiş olması tuhafıma gidiyor dedim.Sen bu adamı nerden benzettin demedim ki!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RedStar
    Ben zaten senin benzetiyor olduğuna dair bir iddia da bulunmadım ki challenger. Benzetilmiş olması tuhafıma gidiyor dedim.Sen bu adamı nerden benzettin demedim ki!

    Ben de dedim ki "benim gibi ikisini de görmemiş birisi değil, ikisini de görmüş, izlemiş birisi benzetiyor". Karıştı biraz. Tuhafına gitmesine yönelik söylemiştim.
  • Kazası çok kötü yanlız arabanın içinden fırlıyo şimdiki zamanda öyle bi kaza yapsa belki 10 dk sonra pitte çayını içer ama ozamanki teknoloji ve güvenlik önlemleri buna engel oluyo. Zaten Senna'dan sonra akılları başlarına geldi..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BFCYBORG

    Kazası çok kötü yanlız arabanın içinden fırlıyo şimdiki zamanda öyle bi kaza yapsa belki 10 dk sonra pitte çayını içer ama ozamanki teknoloji ve güvenlik önlemleri buna engel oluyo. Zaten Senna'dan sonra akılları başlarına geldi..



    Daha önce F1 efsaneleri adıyla bi konu açılmıştı. f1'de hayatını kaybeden pilotların görüntüleri vardı. keşke zamanında güvenliğe daha çok önem verilseydi böyle kayıplar yaşanmasaydı.



    Nuvolari'yi ben de tanımıyodum. Anlaşılan daha öğrenmem gereken çok şey var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.