Şimdi Ara

GİGAWORKS S750 ile HANGİ RECEİVER KULLANMALIYIM??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 1- a/v receiver denen cihazlar , audio video alıcılar demektir ki, hem ses hem de görüntüyü bir cihaza bağlayabilip , bu cihazın amfi kısmına bağlı hoparlörlerden her cihazın sesini almana yararlar.Bir nevi merkezdirler.Bu a/v receiverlara dvd, cd player, tape deck , pikap, dvd recorder, mini camera v.s bağlayabilirsin.(bağlantı adet ve çeşitliliği nispetinde).
    Şimdi düşün.Bu kadar cihazın var.Bunların hepsini tv ye ve mevcut hoparlörlerine nasıl bağlarsın?Hem bu cihazları tv ye bağlayabilecek kadar tv cihazında giriş var mı?
    Gelelim işin diğer bir boyutuna. o da sinema tarafı.Bu cihazların en önemli işlevi yani.
    bir ev sineması için bir player, bir decoder(kod çözücü ), amfi (çözülen sesi yükselten ve hoparlörlere veren eleman), hoparlörler ve tv yada projeksiyon cihazı gerekir.
    Şimdi senin tv cihazın var.a/v receiver ın olursa amfi ve dekoder iç içe olan cihazlar olduğu için bu kısmı da halledersin.player ın da var.hoparlörlerinde varsa ve receiver a bağlarsan olay biter.
    Senin multimedya sisteminde de bu ilk yaklaşımın aynısı var zaten.receiver ın görevini,yani kod çözme işini ses kartı yapıyor.çözülen sesi analog olarak 7900 cihazına gönderiyor.7900 cihazında receiver ın 2 . yaptığı işi , yani sesi yükseltmeyi(amfi görevi) yerine getirip , hoparlörlere sesi gönderiyor.Yani receiver = 2.si birarada.hatta görüntüyü de sayarsak 3.ü bir arada.Hatta radyo özelliğini de sayarsak 4.ü bir arada.(receiver = alıcı) lafı burdan geliyor zaten.yani radyo olayı.
    Yani senin şu bağlamda receiver a ihtiyacın yok.
    2- Dijital ses berraklığını sisteminle her halikarda yaşıyorsun.sesin hoparlörlere dijital aktarımı diye birşey sözkonusu değil.Dijital olarak sıkıştırılmış sesi önce dekoder da çözmen ve analog olarak ayrıştırman , sonra da bunu amfiden geçirip, her kanala yükseltilmiş sesi vermen gerekir ki, sende şu anda bunu yapıyorsun.Heee ama deseydin ki sesi ses kartından dijital olarak ses sistemine iletsem ve ses sisteminde mesela z-5500 (dekoder ,amfi ve hoparlör beraber olan bir sistem) çözüp hoparlörlere göndersem fena mı olurdu diye, o ayrı derdim.Ama seste bu kadar ince farkı farkedebileceğini pek sanmıyorum.
    Sendeki ses kartı , bu bahsedilenleri yapan ve içinde dekoder barındıran bir kart.Yani DD ve dts kodlanmış sesi çözüyor, analog olarak her kanala gönderiyor.sende bunları 3 kablo ile hoparlör sisteminin amfisine bağlıyorsun.amfide bu sesi her hoparlöre yükselterek veriyor.
    Bilgisayarı TV ye VGA bağlaman gayet normal.ama dvd bağlayacaksan HDMI bağlamanı ve upscale özellikli bir dvd almanı tavsiye ederim.Gerçi marka ve modeline göre performansı değişiyor ama , görüntüde iyileşme sağlıyor.Çünkü VGA bağlantı yaptığın ekran kartı sana eğer bilgisayar üzerinden dvd izlersen dvd görüntüsünde bir iyileşme sağlayamaz ama tv ye direkt bağladığın dvd player cihazında bu özellik varsa , biraz daha iyi görüntü elde edersin.
    Dersen ki elimdeki bilgisayarın ekran kartının böyle bir özelliği var, baya bi zamandır ekran kartları dünyasından uzak kaldığım için bişiy diyemem.




  • Receiver ihtiyacım olacak kadar kameraydı tape di pikaptı envayi çeşit alet yok zaten :) Bu konuda hem fikiriz.

    Bilgisayarı veya DVD oynatıcıyı TV'ye bağlama konusunda da mutabıkız.

    O zaman sorulara devam :)

    1-) Dedigim gibi ses kartı üzerinde optik in, optik out ve 3lü analog hoparlor çıkışı var. Ses kartı bilgisayarıma takılı, 3 lü çıkışada analog hoparlorum. Şu an ben dvd film izlerken dijital ses alıyor muyum ? Ve Dolby Digital DTS çözümleme faal mi ? (film destekliyorsa tabi) yani sıkıştırılmış dijital sesi çözülmüş olarak hissedebiliyor muyum ?

    2-)Ses kartımın Optik in girişine optik çıkışlı bir dvd oynatıcıyı optik kablo ile bağlayarak elde ettiğim ses ile yukarıdaki ses düzeni arasında fark olur mu ? Yoksa aynı şey mi ? Yani birinde ses, seskartına direk bilgisayardan gidiyor, diğerinde dvd oynatıcıdan optik kablo ile.

    3-) Z5500 i biliyorum ama niye fark var ? Azda olsa ? Z5500 ün kablosu tek optik bir kablo ve direk ses kartının optik out çıkışına mı takılıyor ?

    4-) Benim ses kartımdan 3 lü analog çıkış yerine optik out'a optik kablo ile direk bağlayacam bir ses sistemi var mı ? Diyeceksin Z5500 ama onun da yanında decoder var. Bende decoder zaten var ses kartı içinde. Bana öyle bir ses sitemi olacakki hoparlorler anfiye bağlı olacak. Anfiden de tek bir optik kablo çıkarak onu ben ses kartına bağlayacağım.

    5-) Creative Gigaworks serisi de analog ise (ki eskiden digital sanıyordum) neden çok pahalı. Sadece daha yüksek ses verdiği için ve THX sertifikası olduğu için mi ?

    Uzun oldu ama işin ustasını görünce bırakamadım :) Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekarburak -- 1 Kasım 2007; 3:15:01 >





  • cevaplamaya çalışalım bizde.

    1 Evet alıyorsun.Ses kartının software in de test modu mutlaka vardır. bu test modunu çalıştırarark tüm kanllardan sesin geldiğini check et.eğer herşey normalse ver bilgisayarın dvd player ı na filmi ve seyret.Herşey normal demektir.
    2 Fark olmaz.Yalnız senin bilgisayara bağlı dahili bir dvd ile film izlediğini düşünerek bunu söylüyorum.Eğer böyleyse problem yok.Ha dışardan dvd bağlamışsın, ha içerden dvd seyrediyorsun.anakarta bağlı ses kartına dijital ses aktarılır.
    3- Evet.z5500 direkt optik girişi olan bir cihaz.hemde dahili amfisi ve hoparlörleri olan multimedya bir set.ses kartının optik çıkışını buna bağlarsan bu herşeyi halleder.dekoderinde sesi çözer, amfisinde yükseltir, hoparlörlerinde de sesi verir.
    Az da olsa fark şu.Ses çözüldükten sonra aktarılmadan güç katlarına gitmeli.Yoksa analog olarak aktarımda seste gürültü , parazitlenme ve aktarımdan kaynaklanan sesin doğallığını bozucu durumlar olabilir.Bu aktarımında çok kaliteli kablolarla yapılması bu kirliliğe mani olur.sen sesi ses kartında çözüyorsun.daha sonra analog 3 lü kablo ile(bunlar 3 kablo olsa da aslında her bir kablo ile 2 kanal ses iletiyorsun.yani 5.1 sesi bu şekilde iletiyorsun)bunu ses sistemine iletiyorsun.İşte bu esnasında sesin kalitesi bir nebze de olsa bozuluyor.İşte bahsettiğimiz fark eğer kulağın farkederse bu noktada oluşuyor.Eğer kablo kaliten çok kötüyse mutlaka farkedersin ama.
    4- sesi decode ettikten sonra optik veya coax dijital olarak ses sistemine gönderemezsin.sesi ya ses kartında çözüp analog olarak ses sistemine şu anda yaptığın gibi göndereceksin, ya da hiç çözmeden ses kartının optik çıkışından ses sistemine (digital girişli ve dekoderli) göndereceksin.
    5- Creative maalesef hep pahalıdır.THX sertifikası pahalılık getirir ama bu kadar olmasına da sebebiyet vermez.Bu benim kanımca markanın güçlü olmasından ve belli bir kitlesi olmasından kaynaklanan bir yaklaşım.Arz talep olayı yani.Talep olunca fiyatlar yukarı durumu gibi birşey.




  • 2-)Benim dizüstünde normal işte dvd oynatıcı var ordan izliyorum şu anda. Ses kartım yanlız anakart değil ayrı bir Creative Audigy2 ZS Notebook ses kartı. Ama bi fark yapmaz heralde 2 numaralı açıklamalarında.

    3-)Z5500 neden optik olduğunu şimdi anladım çünkü o ses sistemi sanırım onboard sadece optik çıkışlı veya kendiliğinden dekoderi olmayan ses kartları için geçerli. Şu durumda benim Z5500 e pek de bir ihtiyacım olmuyor ? Zaten dekoderim de var. Şunu sorucam normal bir ses kartı Z5500'ün önce harici dekoderine optik kablo ile bağlanıyor sonrada o decoderden hoparlore analog mu bağlanıyor ? Kablolarım ek bir kablo yok zaten hoparlor kabloları Creative'in altın kaplama kabloları.

    5-) T7900 da THX sertifikası yok. Rms Watt gücü 100 civarı. G500 de THX var ve Rms Watt 300 civarı. Yükses ses beni alakadar etmez. Apartmanda oturuyorum bu bile fazla sonuçta ama bu THX ne farkettiriyor ?

    Yeni soru: :) Vga-Vga bağlantısı yapıyorum şu an biliyorsun tv'ye. HDMI çıkışlı upscale yapan bir dvd oynatıcı alsam (170 lira civarında fiyatlar) seside optik kablo ile bağlasam ses kartına sence sırf kaliteli görüntü sağlayan hdmi bağlantısı için dvd oynatıcı almaya gerek var mı ? Birde HDMI kablosu da kaliteli mi olması lazım mutlaka ?

    Not: Sesi çözdükten sonra optik ve coaxial kablo ile hoparlore gönderemezsin cümlen tam anlamıyla can alıcı bir rol oynadı. Soru işaretleri kalktı kafamdan. Yanlız coaxial ne oluyor ? Kalitesi optikten farklı mıdır ?




  • 2- doğrudur yapmaz.
    3- doğrudur.z-5500 ün bağlantı kısmında bulunan dekoder senin ses kartının yaptığı gibi sesi çözüyor sonra da sistemin amfi kısmına çözülmüş sesi (analoğa dönüşmüş) gönderiyor.O da her kanal için sesi yükseltip hoparlörlere veriyor.
    5- Olması iyidir ama aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık olayı.THX li bir film seyrettim star wars un...receiver ım THX li , hoparlörlerim THX li.acaip memnun kaldım.ama neticede bu bir ses formatı değil...kimine göre çok önemli , kimine göre değil.Fazla dan bir para ödemen gerekliliği de cabası.artı bu standartta yüklenmiş film adetleri oldukça az...yani cihazında bunun olması sana her filmde ekstra bir katkı sağlayacak diye birşey yok.
    Yeni soruya cevap : dehşet bir fark yaşamazsın.o yüzden para harcama derim.
    HDMI haricinde dijital kablolar iki çeşittir.optik ve coax olarak adlandırılırlar.Teknik olarak bir farklılık olup olmadığı konusunda bilgim yok.Yalnız her iki şekilde de bağlantı yaptığımda, optik bağlantıdan daha iyi ses aldığımı söylemeliyim.(Bu kullandığım kablodan mı kaynaklanıyor bilemiyorum)




  • Evet işte budur. Çok şükür herşey tamam. zapatero, seni çok sıktık, uğraştırdık. Allah razı olsun. Çok sağolasın.
  • rc ederim.takıldığın nokta olursa fırsat buldukça cevaplamaya çalışırım.kolay gelsin.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.