Şimdi Ara

GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • imate kullanıcısına yanıt

    Açıkçası bu konuyu açmamın sebebi kurulumdan ibaret olmaması. Daha ilk aradığımda bile geri dönüşleri bilgi vermeleri benim onlara durumları açıklamam pek anlayışlı sabırlı ve dinleyen bir taraf değillerdi.


    Evrakları çıkarma konusunda yine eksik bilgi verdiler ve zamanımdan çaldılar yanılmıyorsam Filiz hanımla görüştüm evrakları doldurup kargoya verin bize de mail atın dediler gönderi kodu için gittiğinizde arayın kodu biz vereceğiz size dediler. Ben evrakları çıkarttım doldurdum ve tekrar taratıp taraflarına ilettim daha sonra da kargo şubesine giderek göndermeye çalıştım ancak hiç bir şekilde gönderim kodu alamadım aradım ancak ''kayıt bırakıldı size geri dönüş yapılacak'' diye mesaj geldi. forumda bulunan firma yetkilisine özel mesaj ilettim numarayı aramam gerektiğini söyledi.


    Mail attım evrakları göndermem gerekiyor kod yok diye. saat 6 oldu öyle yolladılar fakat çoktan gönderim kapanmıştı bile. Ertesi gün tekrar aradım kod için size dönüş yapacağız dediler ve akabinde sms geldi aboneliğiniz aktifleştirilmiştir diye halbuki ben biliyorum gelen giden yok ekip vs. sonrasında ki bu süreç de iyice yordu.





  • Hayır elbette suç değil :) fakat ben kendimle çelişiyormuşum gibi bir tavrınız vardı mesajınızda ben Poyraz'dan bahsedince de Gigaspeed'den bahsettiniz yine bu arada 700 TL'nin içinde hem kurulum hem aktivasyon var. Fakat Gigaspeed'e 400 aktivasyon + hadi 360 diğelim kurulum ne yapıyor matematiği siz yapın :) ki o da 12 ay kalırsak :)

  • Konuda adı geçen firma ? GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ  Peki Gigaspeed konusunda neden Poyraznet'ten bahsettiniz? GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ 

    Daha düşük kurulum ve aktivasyon ödeyeceğiniz firma tavsiye edebilirim.


    Gıbırnet kur+akt =450 (5 taksit yaparsanız 100*5)

    Netspeed kur+akt = 500 (250*2)

    Destannet kur+akt =100

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Ben kişisel olarak Gigaspeed'den vazgeçtiğimi ve PoyrazNet'e başvuracağımı belirtiyorum orada. Siz ise forumda bu tarz konuların bir çoğuna çoğunlukla Gigaspeed'den ve 12 aylık 360 TL olan kampanyasından bahsediyoruz.


    Bu tavsiye ettiğiniz firmaların 35, 75 ve 100 mbps olan paket fiyatlarından bahsetmiyorum bile hepsi benim geçeceğim firmadan daha yukarı :) Yine de teşekkürler.


    Bu konuyu sizinle tartışmak için açmadım yaşadığım mağduriyeti dile getirdim ve Gigaspeed'den destek olmak yerine ne kadar köstek olduklarından söz ettim. Eğer ki bana biz ekip yollayalım eğer sorun var ise ekipler kurulum yapmak durumunda kalırlarsa kurulum ücreti ödersiniz eğer kalmazlarsa sorun Telekom kaynaklıysa'da ücret talep etmeyiz gibi bir şey diyebilirlerdi. Bunu örnek olarak söyledim elbette durumlar değişebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerotominusone -- 2 Mart 2024; 20:36:41 >
  • Elektirik direğinden çıkan kablo ve binanın köşesinden bir ek yapılmış evin önünde bir dükkan ve onunda üstünde bir ev daha var birkaç tane daireye bu şekilde gidiyor internet kabloları daha doğrusu telefon sanırım.


    Ek yapılan nokta orası sanırım telekom oradan ek yapmış ve 2 tane kablo çıkmış ve ikisini de takip edip daireme kadar çektim içeriye, eğer telekom gelip etiketleme işlemi yapsaydı hangisinin benim olduğunu anlardım. Telekom'dan bir şekilde destek alıp evime gelen internet kablosunu yenilemesini isteyeceğim bu şekilde bağlantıda bir çok sorun yaşayacağımı düşünüyorum umarım hallederler.


    Her neyse görseller bu şekilde. Pazartesi günü tekrardan göreceğim süreci.



    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ


    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ


    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ


    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ


    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerotominusone -- 2 Mart 2024; 19:25:7 >




  • Kurulum hizmeti almak istemiyorum ; ben kendim yaparım derseniz kimse size ücretsiz kurulum ücreti sunmaz.

    Telekom ekibi kurulumu yapılmamış bir hizmette sorun olup olmadığını nasıl anlayacak? Telekom ekibi gelse bile kurulumu yapmadığınız için kullanıcı kaynaklı sorun nedeniyle 300TL; eğer kurulumda yapılırsa ekstradan kurulum ücreti ödemeniz istenebilirdi.

    Kendiniz bağlantıyı yaptıktan sonra; iptal talebinde bulunmanız da makul olmamış. 3 ay bekleyip başka bir firmaya geçiş yapabilirdiniz. Geçiş ücretsiz; böylelikle yeniden akt.+ kur. ücreti ödemek zorunda kalmazdınız.GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ 

    Kurulumu yaptıktan sonra bağlantınızda sorun olsaydı ve siz firmanıza sorunla ilgili ekip talebinde bulunduğunuzda firmanız herhangi bir girişimde bulunmasaydı %100 haklı olurdunuz. Ayrıca tartışmıyoruz; dikkat ederseniz yakla kendiniz bağlayabilirsiniz diye belirttim.

    Elinizle tuttuğunuz 2 siyah kabloyu siz mi çektiniz; yoksa daha önce çekilmiş miydi? Kendiniz çektiyseniz neden 2 tane? Bağladınız noktanın fotografı da yok.

    Vatandaş soruyor; bizde en düşük ya da ücretsiz kurulum olan firmalar şunlar diyoruz.

    Herşey vatandaşa hizmet babında.GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ Cevap veriyorsun yaranamıyorsun; vermiyorsun yine yaranamıyorsun.

    Ayrıca Poyraynet değil; Poyraznet.GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ 





  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Evime kadar gelen sağlıklı bir internet kablosu var ise ve kendim yapabiliyorsam neden kurulum talep edeyim.

    Ücretsiz kurulum talep etmedim, 180 metre ileride bulunan santral kutusundan portumun takılması ve etiketleme işlemi yapılması gerekiyor. Bu kurulum değil. Buna Ücret ödemem.

    İnternetim bağlandı da mı ben sorun var talebi ilettim? Hayır. Daha ilk kurulumda telekom ekibi gelip zaten bu durumu görse durumu çözmeye çalışır. Benden 300 TL ücet talep etmez.

    Kendim bağlantıyı yapmadım. bağlantı hiç gerçekleşmedi. Bana gelen otomatik bir aboneliğiniz aktifleştirilmiştir mesajı ve etiketlemniz yapılmıştır mesajı geldi. Ben de böyle bir şeyin olmadığını söyledim.

    Aktivasyon ve kurulum ücreti zaten ödemedim. ilk ayın ücretini ödedim ve bunu da geri iade alacağoım, tahminimce ben ücreti öder ödemez zaten aktifleştirdiler attığım mail ile birlikte.

    Elimde tuttuğum iki adet kablonun bağlandığı görseli ekledim. 2. görsene bakınız kabloyu direkten evime kadar baştan sonra fotoğraflamadım ama bir videosunu çekebilirim. Bağlantının yapıldığı yerden bu kablolar topanmıştı ben tekrar çözüp görsellerde olduğu gibi daireme kadar getirdim ancak hangi ucun bana ait olduğunu bilmediğimden her iki kablo ile de deneyecektim. Kabloları ben o şekilde bağlamadım tahminimde Telekom bağladı.


    Ne kadar yardımsever bir insansınız siz öyle :) benimde yazım hatamı fark edip söylediğiniz için teşekkür ederim. Lütfen vaktinizi bana yaranmak, yardım etmek için harcamayın ne olur. Vatandaşa hizmet babında devam edebilirsiniz teşekkürler.





  • 2 kablo çekmenize gerek yoktu; tek kablonun ucuna RJ11 çakıp, modeme takıp diğer uçları bağlayarak bulabilirdiniz. Bağlamadan hattınız aktifleştirildiğini nasıl anlayacaksınız? Dış ortam olduğu için etiket düşmüş olabilir, bir ihtimal.Diğerlerinde etiket var mı? Bu açık uçlardan eve kablo çekimi kurulama girer.2. Fotograftaki kablolarla çektiğiniz kablolar birbirini tutmuyor. Belki ben yanlış görmüş olabilirim. Daha önce kablo bozuk, şimdi sağlam diyorsunuz onu da anlamadım. Aktivasyon neden ödemediniz, 12 ay kalma sözü mü verdiniz? 300TL ödemek zorunda olabilirdiniz, Telekom gelecek sizin eve kablo çekmediğinizi görecekti ve kullanıcı kusuru diyecekti. Forumda arıza kaydı açtım, gelen giden olmadı faturamda 300-400 TL fazlalık var diyen arkadaşlar. Dikkatinize sunarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Ben aboneliğini iptal ettirdikten sonra kabloları takip edip evime kadar çektim, herhangi bir aktivasyon ve ya etiketleme ya da port açma takma işlemi gerçekleşmedi bunu daha kaç kere tekrarlamam gerekiyor emin değilim. Telekom ekipleri hiç gelmedi siz hala etiket düşmüş olabilir diyorsunuz. İkinci görselde tek kablo geliyor ve o kabloyu da 2 ye ayırmış telekom ekibi ben de hangisinin benim olduğundan emin olmadığım için her ikisini de çektim ve deneme yanılma yoluyla bağlamayı düşünüyorum bir sonraki bağlantım için ancak hiç uğraşmadan Telekom ekiplerine de bırakabilirim bu işi zaten o kabloların oradan ek yapılması sağlıklı değil. Bu kablolar telekomun kablosu ve birinci görselde olduğu gibi direkteki kutudan geliyor dolayısıyla herhangi bir kuruluma girmiyor burası Telekom bunu zaten benim evime ulaştırmak zorunda. Her ne kadarda ek ypaılmış olsa da kabloların durumu sağlam görünüyor sinyal verilip denenmeden bilemeyiz zaten telekom ekipleri gelip önce sinyal olup olmadığına bakar öyle etiketleme yapar diye biliyorum. daha önce tek kablo olduğu için tak kullan şeklinde ilerliyorduk. Telekom gelip eve kalbo çekmediğimi görüp neden bana kusurlu desin ? zaten o kabloyu çekecek olan telekom. Halihazırda bir hizmetim olsa ve arıza yaşasam ve bu kablolarla ben uğraşmış olsam zaten kullanıcı problemi olurdu. Konu çok basit bu kadar uzatmaya gerek yok.


    Telekom benim evime sağlam bir internet kablosu çeksin yeter farz edelimki ben yeni bina yaptım ya da bana fiber döşeniyor ve ben de sonrasında hizmet alıyorum sonuçta telekom gelip binama fiber döşeyecek diğelim binadaki kutuya kadar getiriyor zaten.

    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ




  • Aktivasyon yapıldı dendikten sonra modeme girmeniz için kullanıcı adınız ve şifreniz geldi mi? Geldiyse; yapmanız gereken iptalden önce kabloyu çekip modeme bağlamaktı. Siz bunların hiçbirini yapmadan; modemde sinyal olup olmadığına bakmadan portum aktif edilmedi diyorsunuz. Kurulum istemiyorum dediniz kurulum ödemediniz ; acaba aktivasyon da istememiş olabilir misiniz?GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ Aktivasyon ödemedim dediniz galiba ve neden ? Telekom sizin eve kadar kabloyu getirmiş gözüküyor; ama kablonun geldiği son nokta ve sizin yaptığınız ek gözükmüyor. Ekip görürseniz benim kabloma neden etiket bırakmadınız ve portumu takmadınız diye sormanız gerekmez mi? Bunlar firmaların değil altyapı sağlayıcısın yetki alanında.

  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt
    Siz gayet bilgi ve yardim ediyorsunuz ben cogu postunuzu goruyorum. Fixnet gigaspeed gibi firmalari duruma gore oneriyorsunuz. Hadi ben olsam neyse fixnet fanatigiyimdir. 🤣

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • scatter kullanıcısına yanıt

    Düşük ping, yüksek hızın adresi Fixnet.Hepimiz birgün Fixnet'li olacağız diyorsunuz yahni.GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zerotominusone kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Sürecinizi en başından itibaren takip ediyoruz. Başvuru aşamasından itibaren tüm bilgilendirmeler tarafınıza yapılmıştır. Kurulum talep etmediğinizden ve en yakın nokta direk olduğu için burada etiketleme yapılmıştır. Bu bilgilendirme direkt olarak Türk Telekom'dan yapıldığı için tarafınıza bildirdik. İptal sürecinizi de hızlı bir şekilde tamamladık.

    Ufak bir düzeltme yapmak isteriz. Gigaspeed'de kurulum ücreti 500TL'dir. 12 ay kalma sözüne aylık 30TL olmak üzere, 360TL ödeme yaparsınız. Herhangi bir aktivasyon bedeli tarafınıza yansıtılmamaktadır. Gigaspeed'e abone olmak ne kadar kolaysa, abonelikten ayrılmakta o kadar kolaydır. Yanlış bilgilendirmeyi düzeltmek için bu yorumu yapma gereksinimi duyduk.

    Saygılarımızla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gigaspeed -- 3 Mart 2024; 12:16:8 >
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt
    Hahha kesinlikle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Lady-Of-Ice kullanıcısına yanıt

    Aktivasyon yapıldı denmedi, ve ya beni arayan herhangib bir şey söyleyen de olmadı. Ben evrakları kargo ile mail atmak isterken aradım arama kaydından sonra otomatik mesaj geldi aboneliğiniz aktifleştirilmiştir diye. Ben o sırada kablolara karışmadım ne de olsa telekom gelir etiketleme yapar sinyal var mı yok mu diye bakar gider ben de kurulumu yaparım diye düşünüyordum. Ancak dediğim gibi telekom ekipleri gelmedi o kabloları da eve ben çektim siz yazdıklarımı tersten okuyorsunuz sanırım çünkü size sürekli aynı şeyleri tekrarlıyorum. Ben herhangi bir ek yaptığımı söylemedim kabloya bunu nereden çıakrdınız? Ekip görürsem ever soracağım ama görmedim :) Evet evime kadar sağlıklı bir internet kablosu çekmek Telekomun yapmak zorunda olduğu bir şey.

  • 1-2 yazan kablolar Telekom'a mı ait? Siz mi çektiniz? Telekom'a aitse elinizde ki kabloları nasıl bağladınız; bu kablolara? Etiketleme yapılmadıysa ve vazgeçip iptal ettiyseniz; neden 2 tane kablo çekme gereği hissettiniz ki? Bekleseydiniz; Telekom ekibini daha sonra çekseydiniz. Konu başlığınız da hatalı; bahsettiğiniz etiketleme işlemi firmalara ait değil ki. Altayapıyla ilgili her türlü fiziki müdahale Telekom'a ait. Kurulum yerine aktivasyon; Gigaspeed yerine Telekom demeniz lazımdı.GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ Ayrıca 2 tane niye aynı konu başlığı açtınız onu da anlamadım?

  • Yeni bir ISS aradığım için konuyu okuyordum, f/p önerilere de şimdilik açığım. @Lady-Of-Ice


    Konuya gelecek olursak, aslında ortada ilgisizlikten doğan bir yanlış anlaşılma var gibi gözüküyor. Müşteri olduğu için konu sahibi burada haklıdır, gerekli bilgilendirmelerin yapılması gerekiyordu.


    Gelgelelim buradaki anlaşmazlıklara,

    Öncelikle kapıya ya da kişinin/elektrikçinin müdahale edilebileceği bir noktaya etiket atılmalıdır. Buradan da kişi ev içi bağlantısını tamamlar. Arkadaş zaten dışarı bir yere etiket atmasını yeterli olacağını söylemiş. Bunun bu şekilde bırakılması uygun olacaktı. Eğer etiket ortada yoksa zaten bunun önünün arkadasının tartışılmasına gerek yok.

    - Müşteriye ait hizmet için etiket olmalı mıydı? - Evet.

    - Etiket var mıydı? - Yoktu.


    Firmanın bu konulara destekçi pozitif bir yaklaşıma ihtiyacı var. Etiket için TT bildirimde bulunup teyit ettirmesi yeterli olacaktı. Ancak onun yerine kötü bir müşteri iletişim yöntemi olduğu gözüküyor.


    Gelgelelim yine firma tarafından yapılması gereken bilgilendirmeler yapılmamış. Müşteri tarafında olan bilgi eksikliğinin giderilmesi gerekiyordu. @gigaspeed

    Yeni kurulumdan asıl kasıt, ilk defa bağlantı kurulacağıdır. Eğer daha önce internet hizmeti alındıysa yani müşterinin kapısına giden bir kablo zaten varsa tekrardan başka bir kablo ile kurulum yapılmaz, sadece port aktifleştirilir.

    Yani süreç her zaman tariflendiği gibi ilerlemez. Aradaki koşullar sağlanıyorsa sağlanması gereken bir sonraki adıma atlar. Sistemde bağlantı kurulabilir olarak gözüküyorsa ekstradan bir işleme ihtiyaç olmayabilir.


    @zerotominusone aktifleşmiştir mesajıyla birlikte bir id iletildi mi?

    Çift dediğiniz kablo iki başka kablonun devamına mı ek yapılmış yoksa aynı hattı iki kablo ile genişletmişler mi? Resim kalitesinden ayırt edemiyorum.


    - Gelen kabloda da iki kablo takımı varsa ve diğer sağdaki ikili kablo takımı ile ek yapılıyorsa, size kesinlikle orada işaretleme yapmaları gerekiyor.

    - Gelen kablo tek takımsa ondan iki kablo takımına genişletildiyse, zaten sinyal aynı sinyal ikisi de çalışacaktır.


    Ancak burada kontrolü sadece sinyal aldığınız esnada yapabilirsiniz. Yani aktif bir ISS 'de bağlantınız yoksa kabloların hangisinde sinyal var ölçemezsiniz. Aynı şekilde kablolarda sinyal ölçülemediğinden eskimişte olsa bağlantı kurmayı denemeden değişim adına bir adım atılmaz.





  • Ek yapılan nokta umarım daha net görünüyorduk tek kablodan çıkan 4 ayrı bakır teli ikişer olarak ayırıp 2 ayrı hat yapmışlar anladığım kadarıyla.
    Ben evime sağlıklı bir tane kablo çekilmesini istiyorum sadece hepsi bu ve bunu da Telekomdan başka kimse yapamaz yanlış mıyım elektirik direğinden geliyor çünkü kablo.

    Resimdeki diğer kablolar diğer dairelere gidiyor. Telekom ekipleri iss'nin bana dediği gibi gelmiş ve etiketleme yapmış olsaydı eğer zaten onlarda bence bu durumu düzeltirlerdi ve kabloların sağlığına bakarlardı ben bundan dolayı herhangi bir aktivasyon ve ya port işlemi yapılmadığını düşünüyorum. Çünkü ekipler gelmiş olsa zaten böyle bir bağlantı yapmazlardı bende hangi kablo benim diye uğraşmazdım bunu ben detaylı olarak iss'ye anlattım telefonda gelen kabloların elektirik direğinden geldiğini dolayısıyla elektirikçinin veya benim müdahale etme şansım olmadığını söyledim onlarda bana o halde 500 TL kurulum ücreti ödemeniz gerekir yoksa elektirikçi çağırmanız gerekiyor diye cevap veriyorlar bir önceki söylediğim şeyi göz ardı ederek bu tutumlarından dolayı zaten ben kabloları gidip deneme zahmetinde bulunmadan doğrudan iptal gerçekleştirdim daha sonrasında gidip kabloların durumuna iyice baktım ve her iki kabloyu da evimin içine kadar getirdim.

    Yarın hangi iss'den bağlantı alacağıma net karar verdikten sonra başvurumu yapacağım. Bu günhttps://www.binet.com.tr/ 'e baktım ve aktivasyon ücreti olmadığını gördüm aynı zamandahttps://www.nitrointernet.com.tr/ ise Eve kurulum ücretsiz yazıyor.

    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ
    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zerotominusone -- 3 Mart 2024; 17:17:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gigaspeed kullanıcısına yanıt

    Sayın Gigaspeed; bu etiketlemenin direkte yapıldığını teyit ettiniz mi acaba? Şu tip etiketleme mi?



    GİGASPEED'İN YAPAMADIĞI KURULUM REZİLLİĞİ
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.