Şimdi Ara

Gigabyte XMP Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yakın zamanda kendime yeni bilgisayar topladım ama çözemediğim bir xmp sorunu var ramleri doğru takmama rağmen xmp aktif ettiğim zaman görüntü alamıyorum ram in birini çıkardığım zaman bu sefer açılıyor bilgisayar ama 2 rami birden taktığımda ilginç şekilde açılmıyor bilgisayar ram slotlarını deneyerek takıyorum bilgisayar açılıyor yeniden başladığında ise donuyor açılmıyor :/ ne yapacağımı şaşırdım


    Anakart Model : B550 Auros Pro AC

    Ram Model : Corsair Vengeance RGB PRO SL 16 GB (2x8) 3600 MHz








  • Xmp normalde Intel için var olan bir şey o yüzden Amd sistemde xmp açıp sorunsuz kullanma garantisi yok. İşlemcin 5000 serisidir diye tahmin ediyorum, buna göre ya ramlerini değiştireceksin(Corsair RT serisi sanırım Amd için optimize edilmişti) ya da manuel olarak kendin değerleri gireceksin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende birkaç gün önce bakıyorum bu ramlare amazondan ama yorumlarda millet baya isyan modundaydı yabancılar tarafında. Bizimkiler sadece kargo yorumu yaptığı için genelde yabancı yorumları ürün hakkında bilgi veriyor onlara bakın.


    Yabancıların yorumlarda baya sorun yaşayan vardı. Hatta elemanın biri bozulan ram in yerine yeni gelen aynı ramin gigabyte anakartta senin dediğine benzeyen sorun verdiğini yazmıştı. Arada versiyonlar değişmiş hatta gigabyte bizim onaylı ram önceki versiyondu gibi birşeyler demiş.


    Ram üreticileri o dönem hangisine ulaşabiliyorsa aynı model ram in içini değiştiriyorlar.


    Newegg yorumlarıda sıkıntılıydı. Sıkıntıdan kasıt bazı anakart modelleriyle uyum sorunu oluşturması. Biri çok iyi çalışıyor derken biri senin gibi sorun var diyebiliyor.





    Bende G.Skill Trident Z Neo RGB CL16 (16-19-19-39) bakıyorum. En sorunsuz ram özelikle Gigabyte için bu görünüyor.





  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Aynen hocam ryzen 5 5600 serisi işlemcim var beyaz bir sistem topladığım için bu ramleri tercih etmiştim aslında ama akşam manuel denemekte fayda var yoksa ramları değiştireceğim :/

  • cryptdlg kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Bende amazon üzerinden almıştım hiç dikkat etmedim oysa yorumlara keşke baksaydım tek kafama takılan tek slotta xmp düzgün çalışırken 2 slot ram takılı iken xmp patlıyor  

    Son çare ramleri değiştirmek olacak galiba.

  • haLiLx H kullanıcısına yanıt
    Manuel illaki olacaktır hocam, biraz voltaj yükseltirsin, timinglerden feragat edersin ama stabiliteyi bulmak zaman alabilir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melihcskn M kullanıcısına yanıt

    Selamlar,

    Hocam şunu fark ettim şuan deneme yapıyorum anakartın o.c siz desteklediği 3200 mhza kadar sorunsuz açılıyor bilgisayar bunun üst hızlarını yaptığım zaman çift slot olarak açılmıyor tek slot olarak açılıyor ilginç olarak :/

  • haLiLx H kullanıcısına yanıt
    Anakartla alakalı bir durum olduğunu sanmıyorum hocam, bellek kontrolcüsü işlemcide. Yine de bios güncelle güncel değilse. Yine çözülmezse ramleri iade et edebilirsen ve corsair rt serisinden al.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.