Şimdi Ara

Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC Sıcaklık Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Bir süredir Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC modelini kullanıyorum. Kasam öncelikle Zalman z3 Plus , Önde bir fan , arkada egzoz fanı ve üstte 2 adet fan mevcut. Yaptığım araştırmalar, denediğim her uygulamaya rağmen sıcaklık değerlerini GPU %100 kullanımda 1860Mhz hızında 79-81C derece (fan devri %70) aşağıya düşüremedim. Soğutma için fan profili oluştursamda 76-77 C arasında geziniyor sıcaklık. Bu seferde fan sesinden durulmuyor. Gigabyte'in kendi uygulamasını da denedim bir sonuç alamadım. MSI afterburner ile sadece power limiti düşürerek sıcaklığı düşürüyorum fakat GPU hızı 1500-1600 Mhzlerda geziyor. Araştırmalarımda biraz sıcak çalıştığı konusunda eleştiriler mevcut kartın fakat bu kadar sıcak çalışması zarar verir mi karta bilemiyorum. Görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum. Çok Teşekkür ederim.
    Kartın Linki aşağıdadır , benim kullandığım Rev 1.0 olan versiyonudur. https://www.gigabyte.com/Graphics-Card/GV-N1060WF2OC-6GD-rev-10-11#kf







  • Aynı sorun bende de vardır. 1080Ti da yük altında 85 lere kadar görüyodum. İdle de 55 - 60 arası takılıyordu. Windows 10 Insider kullanıyordum. Dün formatı attım normal sürüme geçtim düzeldi şimdilik. Yüklenen bir Lisansız programdaan filan olduğunu düşünüyorum.

    Edit : Gigabyte ın Aorus v.b. programını kurma ekran kartı için. Afterburner sadece yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shindorei -- 30 Ağustos 2018; 13:31:47 >
  • Teşekkürler hocam, işletim sistemini yeniden kurayım birde öyle bakalım dediğiniz gibi değerlere.
  • arkadaşlar experience ekran kartını zorluyor diye düşünüyorum ben siliyorum bu programı ne zamn yüklesem hem kart ısınıyor hemde kilitlenme olmakda sizde isterseniz şu dandik programı silip tekrar deneyin.
  • Sorun bundan kaynaklanıyor demiyorum fakat öncelikle kasa airflowun yanlış bir kasada 3 egzos, 1 intake fan olmaz tam tersi olsa bile daha mantıklı. Ayrıca bu yaptığın negative pressure'ye neden olup, süpürge makinası etkisi yapıp kasanın her bir deliğinden açıklığından kasaya toz çekmesine neden olur. Ayrıca senin kasan oldschool 5.25 yuvalı 1 intake fan kesinlikle az çünkü zatne onuda hdd kafesleri blokluyor.

    Şimdi konuya dönelim; bu kartın soğutması kötü, 1 adet 6mm heatpipe var ve heatsink bile yok, sadece finlenmiş bir blok var. Zaten bu kartın default calışma sıcaklığı 75 derece filan üstüne birde yanlış airflow + yüksek oda sıcaklığı eklenince bu değerleri görmesi normal. 81 derece filan karta zarar vermez, ben zamanında 102 derecede calısan kartla oyun oynuyordum yinede karta birşey olmamıştı.
  • Teşekkür ederim, yeniden windows kurulumu yaptım sıcaklık değerleri yine aynı 81C dereceden aşağıya indiremedim. Dediğiniz gibi hocam kartın soğutması gerçekten kötü. Oda sıcaklığı ve fanlarını dizilimi derken bu sıcaklıklar gayet normal. Daha fazlada araştırmakta istemiyorum konuyu. Gittiği yere kadar kullanırım artık
  • JettoPistole kullanıcısına yanıt
    Kullandığın sürücü ile internette bir araştırma yaparmısın. Bazı Nvidia sürücülerinin 1060 üzerinde kötü bir etkisi var. ondan da kaynaklı olabilir.
  • 398.82 sürümünü kullanıyorum hocam. Herhangi bir sıcaklık problemi belirtmemişler.
  • JettoPistole kullanıcısına yanıt
    Windforce 1070ti 65 dereceleri geçmiyor
  • gigabyte 1050ti ya kullanılan soğutucuyu kullanıyor gtx 1060'a. gtx 1070 ti için farklıdır tasarımı. 65C çok güzel bir değer.
  • 398.36 sürümünü denedim aynı durum.
  • MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    benım merak ettım bır koonu var hocam bır turlu cevabını bulamadım
    Gigabyte GTX 1060 WINDFORCE OC Sıcaklık Sorunsalı

    aorus uygulamadında target temperature kısmını 65 e cekersem ekran kartının sıcaklıgı 64 ün üzerine cıkmıyor
    normalde oynanmamıs halınde rakam 82 de fakat kart o zaman 74 derecelerde seyredıyorkı odamdada acıkcası cok sıcak bu deger normal
    Benım merak ettım dereceyı 65 cektıgım zaman ustunde bır - rakamlı deger var bu neyı ıfade edıyor yanı




  • Hocam aorus uygulumasında hedeflenen sıcaklığı düşürdüğünüz zaman power target kısmı otomatik olarak azalmıyor. Ancak ekran kartı çekirdek hızını düşürüyor. Hedeflenen sıcaklık değişikliğini MSI Afterburner ile yaparsanız Power Limiti otamatik aşağı çektiğini göreceksiniz ki buda çekirdek hızı düşürmek anlamına geliyor.
  • JettoPistole kullanıcısına yanıt
    müdür cok sagol verdiğin bilgiden dolayı o zaman ben hiç dokunmim kalsın otomatike
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.