Şimdi Ara

Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 Anakart USB Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 anakart kullanmaktayım. Sistem sürücü ve bios olarak güncel durumda. Dün sisteme 2 adet joystick ilave etmem sonucu usb cıkıslarında bir gariplik olduğunu fark ettim. Anakartın arka panelinde bulunan kırmızı renklendirilmiş USB 3.1 Gen 2 Type-A Port ve yatay olarak konumlandırılmış USB 2.0/1.1 Port (USB DAC) portları kitapcıkta belirtildiği gibi çalışmamakta. USB 3.1 Gen 2 Type-A Port portlar sadece usb 3 cihazlarımla, USB 2.0/1.1 Port (USB DAC) port ise hiçbir usb bellek ve cihazımla çalışmamakta. Bu durum normal bir durum mu yoksa kartta donanımsal bir sorun mu var ? Aynı anakartı kullanan arkadaşlardan ricam deneyip durumun onlarda nasıl olduğunu paylaşırsalar sevinirim. Ona göre bende kartı servise yollayıp en azından 2-3 hafta bilgisayarsız kalmayı göze alacağım :(Gigabyte GA-AB350-Gaming 3 Anakart USB Sorunu







  • usb dac portuna usb 3.0 flash taktım çalıştı. Kırmızı usb 3.1 portuna muhtemelen usb 2.0 fare taktım çalıştı.

    Windows 10 kurdun muhtemelen. En güncel son windows 10 ile kurulum yapabilmen için iso yu microsoftun "windows 10 media creation tool" u ile indirmen gerek. Diğer/eski windows 10 sürümleri düzgün güncelleme almayabilir güncellemeler uzayabilir bazı sıkıntılar çıkabilir.

    Anakartın sitesindeki anakart çipset sürücülerini falan boşver orda bir 1.2 gb'lık sürücü var eski.

    Windows update anakart usb leri ve vs kısımlar için sürücü buluyor. Bu sürücüler chipset sürücüsünden de gelmiyor. Önce windows update'e geçip tüm güncellemeleri denetlet. Tamamlat.

    Tüm windows güncellemeri bittikten sonra chipset sürücüsü olarak bunu kullanhttp://support.amd.com/en-us/download/chipset?os=Windows+10+-+64

    Ardından ses kartı, ethernet, ekran kartı sürücülerini yükleyebilirsin. (bu sürücüleri ister anakart üreticisinden, ister parça üretici sitesinden indir)

    Bunları denedikten sonra anakarttan şüphelenebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 31 Mayıs 2017; 18:7:39 >




  • Önerdiğiniz adımlarda tekrar temiz bir kurulum yapıp anakartı deneyeceğim. İnşallah sorun yazılımsaldır. Yoksa servis süresince bilgisayarsız günler beni bekler.

    Olumlu yada olumsuz sonucu anakartı denedikten sonra tekrar konuya ekleyeceğim. İlginiz için teşekkürler.
  • Maalesef değişen hiçbir şey olmadı. Büyük ihtimal sorun donanımsal kaynaklı. Bundan sonra iş kartın servise gidip gelmesine kaldı :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.