Şimdi Ara

Gigabyte B650m siyah ekran sorunu (ram?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar yeni bir sistem topladım ve siyah ekran sorunu yaşıyorum.

    anakart: gigabyte B650m ram ise kingston 16x2 6000MT/s DDR5


    Eğer ramlerden sadece 1ini takarsam sorunsuz olarak bilgisayar başlayabiliyor. bu şekilde windows kurdum, bios güncellemesi yaptım. ama 2. ramı takıp pcyi açmaya çalıştığımda siyah ekranda kalıyor. dual yada seri her türlü bağlantı şeklini denedim. EXPO2(5600MHz) profilini aktif edip 5600Mhz de denedim sonuç yine aynı. tek ram ile sorunsuz çalışıyorken 2 ram bir arada neden siyah ekranda kalıyor olabilir bir çözümü olan var mı?


    Dün gece sabahlattı beni artık sinirden elim ayağım titriyor.




  • Eldeki ramlerde expo desteği var galiba expo açıp denemişsiniz. 2 ram olarak taktınızda ramin 1 tanesini 2. slota diğerini de 4. slota takıyorsunuz değilmi ?


    Yanyana değil yani. Birde rastgele bir tanesi ile sistem açılıp, onu çıkartıp diğer rami tek taktınızda onunla da sistem açılıyor mu tek başına. Yani 2 ram de tek tek


    açılılabiliyormu diye denendi mi. 5600 mhz veya hangi mhz e ayarlandı ise biostaki voltaj değerleri istenilen seviyede mi. Mesela 5600 mhz için 1.25 v gibi.


    6000 mhz ise 1.35 v gibi...


    Genelde expo veya xmp seçildiğinde otomatik ayarlar o voltajı ama bazen değişiklik olabiliyor ram ve anakart modeline göre. Bazen elle manuel girmek gerekebilir.


    Birde eldeki kingston marka model ramler kit, gigabyte anakartınızın destek listesinde var mı? Her ram dual çalışma oldu mu malesef her anakartta çalışmıyor bu da etki edebilir.

    Genelde listesinde olan ram marka modellerle çalışabiliyorlar. Markayı örnek veriyorum kingstonun bir modeli ile çalışıp farklı bir modeli ile çalışmama gibi.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    bütün kombinasyonları denedim ilk olarak 1 ve 3e sonra 2 ve 4e taktım. 1,2 - 2,3 - 3,4 bütün çiftli durumlarda 2 ram takılıyken siyah ekranda kalıyor. tek ramı nasıl taksam sorunsuz çalışıyor. listeyi kontrol etmedim ama önerilen ramı aldım.

  • piri reis kullanıcısına yanıt

    Deneme durumunuzu anladım ok . Birde fırsatınız olduğunda eldeki modelin listeden uyumuna bir bakın listede mi diye tam eldeki ramin modeli olmalı ama . Sadece kingston yazması önemli değil çünkü. normalde 2 si ile de tek tek çalışmış ramler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 11 Ağustos 2023; 12:35:59 >
  • aldığım ramlerin her biri şundan:

    Kingston FURY Beast 16GB (1x16GB) 6000MT/s DDR5 Ram KF560C40BB-16


    uyumluluk listesinde şu modeli görebiliyorum:

    Kingston FURY Beast 32GB DDR5 6000MHz CL40 Performans Rami Kit (2x16GB) KF560C40BBK2-32


    ama kit olarak değil tek tek aldım. bütün değerleri aynı görünüyor





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    hocam kontrol ettim listede görünüyor bende ki ram

  • Anladm , bazen ramler tek tek de alnsa hiç sorun olmuyor ama bazen de dual alınmadığı için böyle sorun da olabiliyor .
    Mesela aynı ramler şansa farklı bir anakartta çalşabilir yine farklı bir anakartta sizdeki gibi dual çalıştırmaya çalşılsada sizdeki gibi olabilir.
    Dual alndımı bu sorun çok nadir olur mesela.
    Ama tek tek alnsada ramler tipe tip uysada böyle uyumsuzluk olabiliyor. Mümkünse farklı bir anakartta o ramleri deneyin , bir arkadaş veya bilgisayar cı olabilir. Çıkacak sonuca göre o ramleri iade edip dual kit alın . Başka bir çare gözükmüyor gibi.
    Ben ramleri dual kit sanmştım.
  • Yeni sistem kurdum detaylari konusunda paylasacam ama sunu belirteyim am5 sistemler azcik sorunlu gibi. Biosdanbayar degisince ilk post ekrani bende 1 dk ya yakin suruyor. Bir defa acildiktan bekleme yapmiyor. Performans dersen o felaket iste. Ryzen 5600 ile her oyunda 100 fps alirken ayni kart ayni ayarlarda 7600 130. - 140 fps aliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.