Şimdi Ara

Gıbırnet Dsl Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 3 seneden beridir turknetteydim fiyat artırımından dolayı hattı internet kutusuna taşıdım. Lakin turknetin son demlerinde sürekli halen kopma arızası internet kutusuydayken de olmaya başladı. Özellikle gündüz vakitleri gidip gelen dsl ışığı ne hikmetse akşam saatlerinde normale dönüyordu. Bende sorun belki de porttadır diyerek hattı kapattım ve 8 ağustosta gıbırnete geçtim. Geçişten yarım saat sonra burda da aynı kopmalar tekrar başladı. Arıza kaydı bıraktım, saha ekipleri adresime gelmeden sinyal aldıklarını sorunun müşteride olduğunu iletmiş gıbırnete. İyi tamam dedim dün itibariyle ankastreden evime gelen kabloyu yeniledim. Eski bağlantısı resimlerdeki gibiydi.


    Gıbırnet Dsl Problemi


    Yenisi de aşağıdaki gibi. Bir problem var mı sizce bağlantıda?


    Gıbırnet Dsl Problemi


    Gıbırnet Dsl Problemi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu bağlantı şekli hat zayıflamasını artırır yaklaşık 0.2 en iyi ihtimalle ve modeminizde de fazlasıyla CRC/pkts hatası ile karşılaşırsınız. İlk resimdeki gibi YAK1/YAK2 konnektörleri ile kablo bağlantısı yapılması gerekir.

  • Selamlar,


    Abone bilgilerinizi özel mesaj yoluyla paylaşabilir misiniz?

  • RElS kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğiniz bağlantıyı elektrikçiler yapar mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde yapmaları lazım ama zor bulunuyor bu yak1 konnektörleri.. Ben yaptıramamıştım kimseye kendim hallettim bir tanıdıktan temin edip. Bulabilirseniz konnektör çok basit bir işlem kabloların dış zırhını soydurmadan 0 bir şekilde kesip tabana kadar temas ettiğinden emin olup bir pense yardımıyla çakıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @lumosmaksima91 hocam bu 3.resimde modeme giren kablo ile 2.resimde bağlantısını yaptığınız aynı kablo mu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hükümran -- 10 Eylül 2022; 17:59:15 >
  • Hükümran kullanıcısına yanıt

    Baya geç olacak (mobil paket internetide bitirtti gıbır sağolsun) evet hocam, bağlantısını yaptığım kablo direkt modeme giriyor. Yak1 konnektörlede 1-2 güne daha sağlama alacağım bağlantıyı. Lakin sorunun siyah kablo veya portta olduğunu düşünüyorum. Gıbırda hiçbir şekilde üstelemiyor. Mecbur telekoma taahhütlü abone olacam gibi. Yapacak bişi yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıbır'da Turktelekom ekibini yollayabiliyor Yani evine gelip hatta bakan adamlar yine ttkom ekibi Yalnız kendi müşterisi olmayanlara üvey evlat muamelesi yapıyorlar Bir tanıdık var TTkom'da saha ekibi Bizzat ağzından duydum bu olayı


    Yerinde olsam elektrikçi çağırırdım He çok basit birşey için ne gerek var diyebilirsin ama şansını denemekte fayda var Diğer yandan her iss'de sorun oluyorsa iki ihtimal var ya portun sorunlu yada kablolarda yada kablo eklerinde bi yerde kesin sorun var Bu sebeple elektrikçi çağır dedim Çünkü seninde bildiğin gibi saha ekipleri anca binaya kadar sorumlu Bina içine bakmazlar Bina içi elektrikçinin işi

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.