Şimdi Ara

Geri sayım başladı: Galaxy S25 serisinde Exynos'un payı artıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geri sayım başladı: Galaxy S25 serisinde Exynos'un payı artıyor
    Samsung Galaxy S24 ve S24 Ultra modelleri, bildiğiniz gibi halen gündemde. Ancak şimdiden Galaxy S25 modellerinin nasıl olacağı konuşulmaya başlandı. Bunlardan en merak edileni ise cihazlara güç verecek platform diyebiliriz. Hatta bir süredir tüm serinin Exynos 2500 platformundan güç alacağı konuşuluyordu. Ancak Samsung, bir kez daha Exynos&Snapdragon stratejisini koruyacak gibi görünüyor.



    Galaxy S25 serisi, Exynos ve Snapdragon'la geliyor



    Bildiğiniz gibi Samsung, Şubat 2023'te tanıtılan Galaxy S23 modellerinde yalnızca Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy işlemciye yer verdi. Şirketin mevcut amiral gemisi Galaxy S24 ve S24 Plus ise, satıldığı bölgeye göre Snapdragon ve Exynos kurulumundan güç alıyor. Öte yandan Galaxy S24 Ultra, Snapdragon işlemci ile gelen tek model konumunda.



    DigiTimes'ın son raporunda ise, bu stratejinin Galaxy S25 serisinde de benimsendiği belirtildi. Ancak iki platform için detaylı sevkiyat yüzdesi henüz açıklanmış değil.




    "Samsung Electronics'in 2025 yılında yeni nesil Galaxy S25 serisi akıllı telefonları için hem Samsung'un tescilli AP'lerini hem de Qualcomm mobil SoC'lerini kullanmayı gerektiren çift izli uygulama işlemcisi (AP) sistemini sürdürmesi bekleniyor."




    Kararın en büyük nedeni ise, Samsung ve Qualcomm arasındaki çok yıllı ortaklık ve Snapdragon 8 Gen 4'ün maliyeti. Öyle ki 8 Gen 4'ün şimdiye kadarki en pahalı Qualcomm yonga seti olacağı söyleniyor. Exynos 2500'ün kullanımı ile en nihayetinde Samsung'un kâr marjını korumasını sağlayacak. 



    Ayrıca Bkz.Samsung, One UI 6.1 güncellemesi ile OLED ekran yanma korumasını geri getiriyor



    Şu an için Exynos 2500'ü çevreleyen ilk söylentiler, RDNA4 GPU ve LPDDR5T RAM desteğine işaret ediyor. Ayrıca Exynos 2400 gibi 10 çekirdekli bir CPU kümesine sahip olacak ancak performans çekirdeği Cortex-X5'e yükselecek. Ek olarak AI alanında da gelişmeler sunulacağını hatırlamakta fayda var. Ancak tüm detaylar için bir süre daha beklememiz gerekecek.




    Kaynak:https://wccftech.com/samsung-galaxy-s25-maintain-exynos-2500-and-snapdragon-8-gen-4-launches/







  • Koysana iyiyse işlemcini ne kasıyorsun? Saçma salak iş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xloud -- 4 Nisan 2024; 00:25:43 >
  • En son Sony Ericson xperia arc s kullandım ve o günden beri de android kullanmıyorum. Ama son dönemlerdeki apple fiyat politkalarından dolayı tekrar androide geçmek istiyorum. Lakin hala da tedirginliklerim var.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Aynısı bildiğin gibi. Yıllar içinde değişen tek şey rakamlar. Kullanıcı deneyimi aynı. Apple pil sorununu çözmüş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • koysun kendi işlemcisini ama ona göre fiyat versin snapdragon dan düşük fiyat versin 150+200 dolar zorlana aynı fiyata satmaya kalkıyor bazı ülkelerde.

  • Galaxy Ultra'yı ucuza alabileceksem Exynos işlemci benim için problem değil, Samsung'un yeni işlemcileri rakipleri kadar kaliteli ve problemsiz.

  • Alper Çağlar kullanıcısına yanıt

    Modemleri hala vasat.

  • Kardeşim en kötü Exynos işlemcinin (m31) indirme hızı 300 Mbps yükleme hızı 50 Mbps dolaylarında ama bu hızları sunan operatörler bizim ülkemizde zaten yok.

    Yıllar öncesinin LG G2'sinin modemi bile bizim operatörlerin bugün bizlere sağladığı hızlar için yeterde artar bile..

    Telefon alacağım zaman modem olayı en son düşüneceğim konu olacaktır..

  • Alper Çağlar kullanıcısına yanıt
    Modemden kasıt o değil. Örneğin başka bir telefon 4g çekerken sizinki 3gye düşebilir, şebeke sorunu yaşayabilirsiniz, telefon 3gden 4gye veya 4gden 3gye kendiliğinden geçerken sorun yaşayabilir. Telefonu uçak moduna alıp çıkarmanız gerekebilir vs. Ayrıntılı bilgi için s24 konusuna bakabilirsiniz. Sorun yaşayan birçok kullanıcı oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alper Çağlar kullanıcısına yanıt

    Arayan kişi size ulaşamadığında öncelikli konunuz modem olur telefon sürekli 3g'ye düşmekte bu süreçte arayan kişilerin size ulaşamaması muhtemel.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.