Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (901. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.241
Cevap
713
Favori
811.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 899900901902903
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ederinden fazla pahali maalesef 700₺/kg asla etmez o kahve hocam. Üstüne bir de bayat kahve alacaksiniz.


    Sezy Coffee gibi kavuruculardan almak çok daha doğru seçenektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt
    Bence de Tchibo kahveleri, kalitesine göre pahalı kahveler. Üçüncü nesil kahvecilerde kilosu 700-800 lira ve altında olan daha güzel kahveler bulmak mümkün. Fiyat/performans ürünü olarak Sezy Coffee dışında Voluptas Coffee ve Friendzone Coffee'yi de öneririm (bu iki firmanın Trendyol mağazalarında zaman zaman gayet iyi indirimler oluyor ve kilosu 400-500 lira civarına gelen fiyatla güzel kahveler alınabiliyor). Hatta -Sezy dahil- bu üç kahvecinin en ucuz fiyatlı blend kahvelerini de denediğimi ve oldukça güzel bulduğumu söyleyeyim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Philips lattego makinesi sürekli fişe takılı şekilde dursa bir sorun yaratır mı? Genelde her elektronik aleti fişten çekerim, fişte ve standby durumunda mı kalmalı yoksa fişten çekip her kullanımdan evvel tekrar fişe takmak mı mantıklı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • PVH kullanıcısına yanıt
    Bende delongi 2 senedir 20 yıllık prize takılı duruyor bişey olmadı ama elim sığmıyor çekmeye belki bişey olur elin yetiyorsa çek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @eyozgurluk Grundig 4330 deneyimi aklıma yattı.


    Ayrıca @Teknolojikadam07 'nin tavsiyesi olan Philips 2220 güzel ürün. Geçen yaz arkadaşıma (5.5500 TL) almıştık gayet memnun. Ama şu an fiyatı 10k civarı. 10 Bin Philips'in bu modeli yerine: Sadece krom detayları olmayan Philips EP0820/00 8.500 TL al daha iyi diyen bir yorum da okudum. Filips 2220 ile 0820 aynı sonucu verir sadece dış görüntüleri farklı diye yazmış bir yorumcu.


    Neyse sonuç olarak: Benim ayırdığım bütçe 4K civarı. Kampanya bulursam Philips yoksa Grundig şeklinde bir plan yaptım kafamda.


    Bir de kahve konusunda Etiyopya Sidamo ve Kolombiya Supremo çekirdeklerini çok lezzetli buluyorum. Farklı kaç yerden aldım. Kaç farklı çekirdek aldım. Farklı coğarafya kahvelerini denemeye devam ediyorum. Tavsiyelere açığım. Ama (şimdilik) favorilerim Sidamo ve Supremo




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 16 Mart 2024; 11:54:52 >




  • Fenman kullanıcısına yanıt

    Voluptası denedim hocam fiyatlarina göre güzel kahveler, takdir ediyorum.


    Bana yakin olmasi hasebiyle ben istanbul sirkeciden aliyorum kahvelerimi, 1 senedir degiştiremedim, fiyat lezzet skalasindaki ibrenin lezzet ve tazelikten yana oldugunu görünce. Haftanin ilk günü kavrumlari oluyor, genelde kavrumdan sonraki gün dukkandan 1-1.5 kg alip, eve geciyorum 1 ay beni idare ediyor yaklaşik.


    Genelde asitli kahveler sevdiğim için, kavrumun fazla geçmemesi gerekiyor. Internetten aldiklarimda kavrum tarihi kahve taze bilr olsa 3 4 haftalık olabiliyor bazen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    sirkecide nerden alıyorsunuz,oğlana söyleyeyim gelirken getirsin :)

  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt

    Ihsan Kurukahvecioglu. Kenya AA tavsiye ederim.


    Malum taninmiş kurukahveciogullari firmasinin oldugu sokakta, tahmis sokak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.Bayram dönüşü alsın söyleyeyim.

  • Can-KSK kullanıcısına yanıt
    Eureka Mignon kullanıcısı olarak brew ve espresso için ayar değişikliğini düşünmem bile. Espresso için ayar tutturmak çok zor olur. Ben manuel bir öğütücü kullanıyorum filtre için.

    Ek olarak Mignon için üretilen 55 mm öğütücü dişleri espresso ve filtre olarak değişiyor bildiğim kadarıyla.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bu makineye ne diyorsunuz, alınır mı? fiyatı 4099 tlye düşüyor sepette:





    @Mustakil_Yazar sizi de tagliyorum. araştırıyordunuz.

  • global firmalardan tutun da sanal baharatın sattığı 4-5 çeşit kahve türünü denedikten sonra çok acı olmayan kahveleri sevdiğimi fark ettim. Çay dada zaten orta demi seviyorum koyu/acı çayları asla içemem.


    ve Orta Amerika ülkesi Honduras üretimi bir kahve denedim ve resmen aşık oldum kahveye. çok da koysanız acımsılık olmuyor ve rengide sarımsı açık kahve. çikolata tadını aldım ben.



    şiddetle tavsiye ederim benim gibi koyu sevmiyorsanız.

    ama bir olayıda merak etmiyor değilim. bu ürünü sanalbaharat kg sunu 398 tl sına satıyor ve kar ediyor ama piyasada 1000-1600 arasında satan firmalar da var.



    acaba diyorum bu pahalı satanların ürünleri aynı bahçenin hani kalite olarak daha üst ürünlerimi yoksa ürün aynıda firmalar kendi marka değerine göre katma değer mi ekliyor satış yaparken.


    Not; çok met edilen bir kahve olaraktan almış olduğum; Etiyopya Yirgacheffe(sanalbaharat yine) bu kahveyide eski içtiklerimden pek fark göremedim. beğenmedim desem de yeridir. kötü mü; değil ama bir özelliği de yok. sanırım etiyopya kahveleri bana göre değil.





  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Üreticinin prestiji buyuk rol oynuyor, fiyatlamada. Nitelikli bir üreticinin ürünü her zaman daha pahalidır. Kalite ve stabilite garantisi sunar. Çekirdeklerde defekt bulamazsiniz.


    Çekirdeklerin boyutlari farklidir. Ayni bölgenin ürünü de olsa boyut farki belirleyicidir. AA, Supremo ve SHB ve HB gibi çekirdekler her zaman önplandadır. Daha pahalı satilir. Ayni bölge de olsa üretici çekirdek büyüklüğü çekirdeğin el ile mi? makine ile mi hasat edildigi, ürünün hangi rakımdan toplandigi ve en onemlisi nasil bir kurutma, ayriştirma ve fermentasyon süreçlerine tabi tutuldugu onemli hangi brix derecesinde fermente edildigi çogu kahve için onem arz eder. Kiraz ile fermente edilmiş, ya da nemi yüksek bir bölgeden çikan bir urunun belirli bir nem oraninda parşömenlere sarilarak belirli sure kurutulma işlemi gibi süreçler doğrudan fiyatta belirleyicidir.


    Sorunun aslina tekrar dönersek 400 liraya satanla 1500 liraya satan arasinda bu saydigim farklardan 1 i veya birkaci olabilir. Ancak bu boyutta bir fark olmamasi lazim. 1000 tl ye kadar belirleyicilik önplandadir ancak Jamaica Blue Mountain gibi nadide bir çekirdek olmadiği sürece 1000 tl ve üzeri bir kahveye para vermem gereksiz görürüm.


    Paketin cafcafi, kavurucuunun imajı, paketine giydirilmiş kot pantolonu süsü gibi farklar fiyati uçuruyor.


    Buyuk ihtimal 1600 tl ye satilan urunun ureticisi daha bilindik bir ureticidir ben tanimasam da, ve fermentasyon sureci de sertifikalidir. Buradaki yerli saticida sorunlu çekirdekleri ayriştirip, dengeli de bir kavrum yaptiysa yanik bozuk cekirdek olmadan fiyatina 5 kat fark koymayi kendine hak görüyor.


    Son olarak acı çekirdek aslinda yoktur. Acılık ya asıri kavrulmuşluktan cekirdek yağinin dişa cikimindan ya da demlerken tüketici fazla isiya ve yanliş teknikle demledigi için aciliga kendi sebrbiyet vermiştir. Kahvenin bayat olmasina deginmiyorum bile, aci kahve deneyimleyenler genelde bayat market kahvesi icenler oluyor. En iyi ihtinalle 5 6 ay önce kavrulmuş bir cekirdrgin migrosta pakette çekirdek olarak satilmadi onu taze yapmaz. Hele önceden öğütülmuşler tam çöpe atilmalik. Sütlü kahve bile yapilmaz.


    Orta Amerika kahveleri genelde orta seviye asiditelidir. Eğer yumuşak kahve seviyorsaniz, Brezilya Santos, Peru Cajamarca, Küba Cafe Cubano, Endonezya Sumatra gibi çekirdekleri deneyin derim. Cok daha hafif kahvrlerdir bunlar. Özellikle Peru Cajamarca ve Brezilya Santos su gibi akar gider.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 17 Mart 2024; 17:32:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Anlattıklarınız son harfine kadar okudum ve katılıyorum. kahve olayında çok başlardayım henüz.


    Brezilya Santos u sanalbaharattan bir önceki partide almıştım ve beni aşırı etkilemedi. ama o zaman 4 dakika sonra karıştır+ 5 dakika dinlendir(french press) reçetesini bilmiyordum.


    Neden bilemedim ama Honduras La Valentina bu kahve beni aşırı etkiledi lezzet ve aroma olarak. çok beğendim. bunda yeni kavrum olmasının tazeliğin de aşırı etkisi vardır tabiki. 3 paket kahve sipariş ediyorum ve ilk açtığım çok taze oluyor o bitmeden yenisine geçmiyorum ve muhtemelen diğer 2 pakete sıra gelince bayatlamış oluyorlar ama içilmiyecek düzeyde değiller.


    Şükür el değirmeni aldım yeni ve artık siparişlerimi çekirdek olarak vereceğim inşallah. öncekiler gibi öğütülmüş almıycağım. bu da 1,5/2 ay kadar taze kahve içebileceğim demek oluyor muhtemelen.


    Not;Honduras La Valentina kahve çeşidi okuduğum kadarı ile 1 kişiye ait bir çiftlikte üretiliyor. ve olsa olsa ki kesin vardır çekirdek boyut ve çekirdek kalite durumu farklılığı vardır. diğer geri kalan şekilleri bence aynıdır. hani bir çiftlik aynı marka model çekirdeğe bir kaç çeşit kurutma şekli falan uygularmı bilemedim. sonuç olarak sanal baharat en uygunu satıyor da hani baz versiyon ise 400 tl ye en iyiside olsun olsun 600 hadi 800 filan.





  • https://www.sanalbaharat.com/urun/colombia-las-flores-red-bourbon-thermal-shock-250-gr
    Bunu bugün denedim çok begendim bu kalitede bir çekirdeği başka yerden alsan heralde 400-500 tl olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    French pressten şiddetle kacinmanizi, kahvelerinizi telef etmemenizi umarim hocam. Maalesef french press hiç kahve icmek için uygun sartlar olmadiginda en son secenek olarak degerlendirilebilir. V60 da bambaşka kahveler içecegine eminim. French press maalesef doğrudan tüm yaglari filtrelemeden geçirdiği icin(istenmeyen yağlar) kahve oldukça acı bir hal almakta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    v60 aldım, ama değirmenim olmadığından(yeni sipariş ettim) randıman alamadım. ayrıca kahveyi 3 kişilik demliyorum genelde evde, ama v60 ile 3 bardaklık kahve miktarına ulaşamadım. 2 bardaklık ancak demliyebildim. belli bir miktardan sonra tıkanıyor filitre. ve v60 da açık demleme oladuğundan fazlaca soğuyor kahve, ondan da biraz alışamadım.

  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    Hocam hanhi değirmeni aldınız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maviplanet kullanıcısına yanıt

    3 kişiye hitap etmiyor maalesef. Maksimum 2 kişilik demleme hatta tek kişilik en verimlisi. Evet, bir miktar daha soguk olmakta kahve ancak zaten içilebilir sicaklik 55 60 santigrat oldugu icin tatlari algilamak konusunda o buyuk bir sorun degil. Ogutucu kismi önemli ve döküş amaçli kugu boyunlu ibrik şart tabii. V60 ekipmanlari da nispeten ucuz degil.


    Ancak iyi bir kahve icmenin maalesef pek bir yolu da yok v60 olmadan. Makineler bile v60 i cok buyuk oranda aratirken, french press ile maalesef ya da metal filtrelerde o etkiyi göremiyoruz. Kahveyi ciddi oranda baltaliyor, tatlari öldürüyor. 3 Kişilik demlemelerdi chemex önerilmekte ancak onun da kağit maliyeti epey fazla. Bilemedim. Nasil seviyorsaniz o yoldan devam diyeyim :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • krstarica kullanıcısına yanıt

    Hocam espresso için De mi aynı şey geçerli. Onda da metal filtre var mesela


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 899900901902903
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.