Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (737. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18.201
Cevap
713
Favori
810.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zig Zag kullanıcısına yanıt
    Hocam makine olarak belli seviyenin üstüne çıkmadığınız sürece köpürtmeden pek verim alamazsınız.
    Ben 4 senedir nerdeyse hergün aynı makineyi kullanıyorum (Beko 2170) ama hala stabil bir mikrofoam elde edemiyorum. Kazan yetersiz kalıyor. Bazen latte art yapacak kadar güzel bazen bildiğin sıcak süt oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mdmrx

    vakti zamanında 200 tl ye almıştım:
    https://www.hepsiburada.com/delonghi-kg79-kahve-ogutme-makinesi-p-MTDELKG79

    bence fiyatı döviz in üzerinde artmış talepten olsa gerek.
    indirimle 365 tl ye geldi aldım. bir tane de hassas terazi aldım. ikea french press'im var zati. şimdi sıra acı olmayan gövdeli tatlı kahve seçimine geldi.
    https://kahhve.com/cool-beans-brasil-naturel-kahvelerhttps://www.kahve.com/urun/brasil-cerradohttps://www.kahvefabrikasi.com/colombia-finca-casagrande-pmu17


    ne alsak acaba?.. daha önce 4x100gr kahve.com deneyim setinde ki brasil cerrado'yu beğenmiştim.

    edit: sanalbaharat'tan kg supreme colombia aldım. hayırlısı olsun inş iyi çıkar gelen çekirdekleri kavanozlarda saklayabilirim değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helloween -- 15 Ekim 2019; 2:0:34 >




  • helloween kullanıcısına yanıt
    De longhi de zaten fincan sayısı var, her fincan için 7 gr çekiyor ben tarttım. Her fincan arasında da 2 kademe var.. Yani 9, 11 gr civarında çekiyordur sanırım..Yani her kademe ilave 2, 2.5 gr daha ekliyordur. İlk kademe 2 fincan olduğu için tek içerken çektiği sürenin yarısında düğmeden kapatırsınız.

    Guetemala içerim her zaman en iyisi Starbucks ama çok pahalılaştı en son tchibo aldım
    Koenic marka köpürtücü var, az köpük için pervane çok köpük için yuvarlak helezon tel kullanıyor. Başka marka bilgim yok o yüzden ne kafar iyidir..??
    Yeterli sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdmrx -- 15 Ekim 2019; 8:25:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Sanalbaharattan almayın..İzmirde iseniz Overdose, Istanbulda iseniz manifesto veya Kahve fabrikası - coffetopia..
    Internetten de alınabilir bu 3 yerden..

    Kahve tavsiyesi ise : Kenya AA Niyeri, Colombia Bella Vista, Costa rica, Yemen Mocha (Türk Kahvesine de güzel)
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Delonghi K79 çok süper makina değil elbet ama, 500Tl altında idare eder bir öğütücü..Yoksa Commandante ,baratza gibi 1000 TL üzeri makineler/el değirmenleri var..sonu yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbul_s

    Delonghi K79 çok süper makina değil elbet ama, 500Tl altında idare eder bir öğütücü..Yoksa Commandante ,baratza gibi 1000 TL üzeri makineler/el değirmenleri var..sonu yok..
    iş görsün yeterli. %90 bile işini yapsa kafi. sanalbaharat'ı bi deniyelim. ardından dediğiniz kahvelere de bakarız hocam. kahve.com'un kahvelerini beğeniyomusunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helloween -- 15 Ekim 2019; 15:54:50 >
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Moliendo,kahve.com dan alışveriş yaptım ama fazla kavurdukları için kahveleri, bıraktım..
    Kahve (filtre ve French pres için) orta kavrum olmalı..Fazla kavurma sağlık olarak riskli..Kahvenin aroması ve özelliklerini bastırır, sahte bir bitter tadı oluşturur, raf ömrünü uzatır..
    Ama maalesef Filtre ve Espresso için ayrı kavrum değil aynı kavrum yapıyor çoğu firma..
    Sanal baharat ta maalesef kavurma profilleri tutarsız, fiyat olarak uygun sadece..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 15 Ekim 2019; 23:47:26 >
  • istanbul_s İ kullanıcısına yanıt
    deneme yanılma ile bulacağız o zaman hocam. french press derken k79 ve tartı da işin içine girdi yani masraf arttı. sanalbaharat fiyat olarak uygun evet ama mehmetefendi filtre kahve'den moliendo'ya geçtikten sonra kahve içmekten zevk almaya başlamıştım. şimdi direk çekirdeği alıp öğüterek taze taze içmek kaliteyi arttıracaktır eminim. şu anlık bana kafi bu kadar gelişme hocam. bu kahve bitince sizin önerdiğiniz yerleri de deneyebiliriz. dediğiniz gibi orta kavrulmuş firmaları araştırırız. ben Türk kahvesinden biliyorum. rengi kahverengi olanlar daha iyi çıkıyordu çünkü dediğiniz gibi daha az kavrulmuştu. bu filtre kahve için de geçerli sanırım.
  • helloween kullanıcısına yanıt
    Ben de kg79 var gayet iş görüyor daha iyisi illa vardır. Son iki seferdir overdose dan alıyorum. En ucuz Türk kahvesi bile çok lezzetli. Türk kahvesini ec 685 de yapıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mcroses

    Ben de kg79 var gayet iş görüyor daha iyisi illa vardır. Son iki seferdir overdose dan alıyorum. En ucuz Türk kahvesi bile çok lezzetli. Türk kahvesini ec 685 de yapıyorum.
    Nasil yapiyorsunuz tyrk kahvesini o makinede?
    Ben degirmenin ayarini biraz daha inceltirsem kahve akışı rahat olmuyor neredeyse damla damla geliyor lahve. O incelikte kahve zor degil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, dünyanın en sert (kafeini en yüksek) kahvesi şeklinde pazarlanan taft kahveden iki kez alış veriş yaptım.
    İlk aldığımda çekirdek olarak aldım, hem frenç hem espresso olarak içtim, ortalama bir tadı vardı. Misafirlerime ikram ettim; kimse beğenmedi :)) Acı olduğunu söylediler.

    Daha sonra bir arkadaşım espresso çekilmiş halini getirdi hediye olarak. Tadını hiç beğenmedim. Çürük, acı, mahzenlerden bulup getirilmiş gibi bir tat verdi. Yanlış anlaşılmasın Taft kahveye bir dostluğum veya düşmanlığım yok. Ama farkında olarak veya olmadan arkadaşa verdikleri en az 1 aylık çekilmiş kahveydi sanki. Hiç lezzet yok.

    Buradaki üstatların hatırlatmasıyla, zaten 3 yıldır çekirdek kahve alıp kendim çekiyordum.
    Bu konuda ne kadar isabetli olduklarını bir kez daha görmüş oldum.

    (sadece Davidof 57 espresso öğütülmüş halde tavsiye ederim. 3 sefer tchibo'dan aldım, her seferinde memnun kaldım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustakil_Yazar -- 16 Ekim 2019; 10:57:40 >




  • mcroses kullanıcısına yanıt
    french press için hangi ayarda kullanıyorsunuz hocam? bir de bu kahverengi kahve çekirdeğini nereden bulabilirim acaba. kahve.com'dan geçen hafta 4x100gr deneme paketi almıştım. brazil cerrado olan kahverengi renkteydi ve içimi lezzeti bi başka güzeldi. sanırım az kavrulmuştu. ben sanalbaharattan colombia supreme sipariş verdim hata mı ettim bilmiyorum inşallah acı çıkmaz. çıkarsa kahverengi çekirdekli kahve arıyacağım galiba. sizlerin tecrübelerinden yararlanıyorum bu konuda bi arkadaş coffeetropic kenya dedi onu alırım galiba
  • reverse R kullanıcısına yanıt
    Tam anlatamadım çekirdek Türk kahvesi alıyorum overdose dan fiyatı uygun baya onu en incede çekip makina da yapiyorum, aslında espresso oluyor ama çekilen kahve türk kahvesi diye satılan kahve. Ama baharatcilarda satılan kahve gibi değil kavrumu ve tadı çok güzel.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helloween kullanıcısına yanıt
    French press için son çeyrekte kullanıyorum, overdosecafe gayet güzel tavsiye ederim iki defa aldım aynı standartlarda gönderim yapıyor. Kavurma profilini seçebilirsiniz ben espresso sectigim halde çok koyu gelmiyor kavrumlar. Piyasada adı geçen bir çok kavurucuyu denedim en beğendiğim bu oldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Overdosede satılan Türk kahvesi sanırım karışık Blend olabilir?

    Türk Kahvesine bana göre en güzel Yemen Mocha yakışıyor..Overdosede de var..Bunun Espressosu da güzel deniyor, o da daha koyu kavrum benim tercih etmediğim Moliendo,kahve.com daki Yemen Mocha..

    Yemen kahvesinin Filtresi de,türk kahvesi de güzel oluyor..Moliendo sahibi, bu kahve çekirdeğini Amerikalıların da alıp Espresso yaptığını söylemişti..Zira kavrum koyu, espressoya göre..

    En sağlıklısı Orta az kavrum..Overdose, Ersin Hoca bu konuda iyidir...
  • tartı ve kahve çekirdeğim geldi.. yarın da k79 geliyor. sabırsızlanıyorum. elimde neredeyse iki haftalık öğütülmüş kahve kaldı. 250gram suya 16gr kahve koydum çok acı oldu. tabi ki bu durmuş eski kahve olduğu için olabilir. iki hafta once ilk geldikleri zaman böyle bayat değillerdi. french press için 250gram suya siz ne kadar kahve koyuyorsunuz?
  • Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır elektrikli değirmen almayı düşünüyorum. Şuan italyadayım, bialetti kahve öğütücü çıktı bir yerde karşıma. Forumda biraz araştırmak istedim ama bu ürüne dair birşey bulamadık pek. Bir fikri olan var mı acaba, ürün iyi midir kötü müdür?

    İstanbul_s hocam bir fikriniz var mı?
     '-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-'



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofyariz93 -- 18 Ekim 2019; 14:39:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ofyariz93 kullanıcısına yanıt
    Ne ıcın kullanacaksınız hocam fıltre mı espresso mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • k79 geldi. iyi öğütüyor. %5-10 daha ince öğütülmüş kahve var arada o kadar olur. yalnız sanalbaharat'tan aldığım colombia supreme'yi beğenmedim. rengi çok siyah ordan belliydi böyle olacağı.. 1kg kahve nasıl bitecek şimdi
  • seffa S kullanıcısına yanıt
    Hocam, yeri geldiğinde filtre kahve, yeri geldiğinde french press ve hatta şuan buradan mocka pot aldım onun için de kullanacağım ama çoğunlukla filtre kahve. Bende şuan Sözen değirmen var, kullanıyorum ancak yoruyor insanı, o yüzden elektrikli bi ürüne geçmek istiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 735736737738739
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.