Şimdi Ara

'-_-' ~ Gerçek Kahve Keyfi ~ '-_-' (263. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
18.220
Cevap
713
Favori
810.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • teşekkürler hocam ancak senin yorumunu görünce bende şüpeye düştüm, acı kahve sevmiyorum ve içemiyorum. konuda kahveden gerçekten iyi anlayan arkadaşlar umarım yardımcı olur duruma göre bende kahveyle birlikte makinanın siparişini vereceğim.
  • bahsettiğiniz problemin nedeni makinenizin sepet tipi. ev tipi espresso makinelerinde genellikle basınçlı sepet kullanılır. basınçlı sepetin amacı amatör ev kullanıcıların ayarlarda zorlanmadan espresso yapabilmesidir. ancak bu durum başta olumlu bir şey olsa da yanında bir sürü sorunu da getirir. öğütme boyutu da bunlardan biri. profesyonel makinelerde basınçlı sepet kullanılmaz, sepetin içindeki kahve sadece tamper ile sıkıştırıldığı, yani sepetin mekanizması ile ikinci bir sıkıştırmaya maruz kalmadığı için o incelikteyken suyu yediğinde filtreden akar. su basıncı da sizin makinenizden yüksektir muhtemelen. (tahminimce starbucks'ta öğüten eleman da biraz fazla öğütmüştür.)

    çözüm olarak bir tık daha kalın öğüttürebilirsiniz. el değirmeni veya delonghi kg 79 alabilirsiniz. kg79 normalde espresso için yeterli incelikte öğütemiyor ama bu tarz basınçlı makinelerin ihtiyaç duyduğu kalınlığa göre yeterli incelikte öğütüyor. elinizdeki kahveyi de sepete koyduktan sonra sıkıştırma işlemi sırasında fazla bastırmadan kullanabilirsiniz. yine de tavsiyem bir el değirmeni ve basınçsız sepet edinmeniz. başlıkta basınçsız sepet alan arkadaşlar var, onlardan yardım alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbere

    bahsettiğiniz problemin nedeni makinenizin sepet tipi. ev tipi espresso makinelerinde genellikle basınçlı sepet kullanılır. basınçlı sepetin amacı amatör ev kullanıcıların ayarlarda zorlanmadan espresso yapabilmesidir. ancak bu durum başta olumlu bir şey olsa da yanında bir sürü sorunu da getirir. öğütme boyutu da bunlardan biri. profesyonel makinelerde basınçlı sepet kullanılmaz, sepetin içindeki kahve sadece tamper ile sıkıştırıldığı, yani sepetin mekanizması ile ikinci bir sıkıştırmaya maruz kalmadığı için o incelikteyken suyu yediğinde filtreden akar. su basıncı da sizin makinenizden yüksektir muhtemelen. (tahminimce starbucks'ta öğüten eleman da biraz fazla öğütmüştür.)

    çözüm olarak bir tık daha kalın öğüttürebilirsiniz. el değirmeni veya delonghi kg 79 alabilirsiniz. kg79 normalde espresso için yeterli incelikte öğütemiyor ama bu tarz basınçlı makinelerin ihtiyaç duyduğu kalınlığa göre yeterli incelikte öğütüyor. elinizdeki kahveyi de sepete koyduktan sonra sıkıştırma işlemi sırasında fazla bastırmadan kullanabilirsiniz. yine de tavsiyem bir el değirmeni ve basınçsız sepet edinmeniz. başlıkta basınçsız sepet alan arkadaşlar var, onlardan yardım alabilirsiniz.

    Hocam , dediğim gibi makineyle çok haşır neşir değilim. Sepet dediğiniz filtre ve kaşık kısmı mı? Ben kahveyi soft ve şekersiz içmeyi seven birisiyim. Zaten aslına baktıgınızda sert bir içecek kahve. Şekersiz tükettiğim için bu acılık çok can sıkıcı bir durum alıyor. Yani filtreyi takıp çevirdiğimde daha mı az çevirmeliyim? Yapabileceğim tek çözüm bu mu? Ayrıca öğütme konusunda zaten starbucks 2 paket kahvesini çöpe attı. Yani onların espresso ayarı çok ince. İstediğim ayarda çekemiyorlar. Ya çok ince ya da daha kalın ortası yok. O de dediğiniz gibi delonghi kg79 la mümkün. Bu gün alacaktım ama eğer makinemden kaynaklı bir sorunca hiç onu da alıp bos yere kendimi yormak istemedim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iksir_33 -- 2 Kasım 2015; 22:49:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://www.amazon.com/KRUPS-Electric-Coffee-Grinder-Stainless/dp/B00004SPEU/ref=lp_289750_1_1?s=kitchen&ie=UTF8&qid=1446494247&sr=1-1

    işimizi görürmü acaba? amazonda best seller olarak seçilmiş.

    @iksir_33 'in sorduğu soruyu bende merak ediyorum acaba sadece bu çözüm acılık tadını yok edecekmi
  • iksir_33 İ kullanıcısına yanıt
    makine kaynaklı olduğunu sanmıyorum. zaten kahve dünyası kahvesinde sorun yaşamadığınızı belirtmişsiniz. sonrasında bir problem oldu ise bile makineyi garantiye yollayabilirsiniz.

    sepet aşağıdaki resimdeki kısım. yani içine kahve koyduğunuz bölüm. yani filtre


    kaşık ya da portafiltre(filtre taşıyıcısı) ise bu:



    quote:

    Yani filtreyi takıp çevirdiğimde daha mı az çevirmeliyim? Yapabileceğim tek çözüm bu mu?


    hayır. tamper ile kahveyi düzleyip bastırdığınız kısımda daha az baskı uygulamanız. yani eğer ayrı bir tamper almadıysanız aşağıdaki resimde kırmızı okla gösterdiğim kısımdaki işlemi yaparken.

    eğer zaten az bastırıyorum diyorsanız geçici çözüm olarak sepete daha az kahve koyun. yani normalde 1 kaşık koyuyorsanız 4 te 3 kaşık gibi deneyin.

    bir de yanık tat, akış problemi ile ilgili bu makinelerde sıkça yapılan bir hata aklıma geldi şimdi. makinenin buhar modunun kapalı olduğunu kontrol edin. eğer açıksa kapatın ve makinenin kahve yapılan kısmından 1 çay bardağı kadar su akıtın. bir de makinenizi fişe takıp açtıktan sonra en yaz yarım saat ısınması için bekleyin. ondan önce tam verim alamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbere -- 3 Kasım 2015; 0:07:24 >




  • dellopos kullanıcısına yanıt
    bu tarz makineler teknik olarak kahve değirmeni değiller. hatta bence değirmen de değiller rondolar. önceki sayfalarda konik değirmenler ile ilgili detaylı olarak anlatmıştım. bulursanız orada daha fazla bilgi var. acılığa gelince acılıkta tek faktör öğütme değildir. kavurma, demleme, kullanılan su hepsi önemli. çok koyu kavrulmuş bir kahveyi french press boyutunda bile öğütseniz çıkacak kahve acı olur. kahveye aşırı sıcak su vurursanız tam ayarında ve homojen öğütseniz, kahveyi doğru kavursanız bile kahve yanar, yine acı olur. kahve çekirdeği kalitesizdir, herşey yerindedir acı olur. kahve mükemmeldir, siz herşeyi çok doğru yaparsınız, su kötüdür, kahve yine acı olur. çünkü espresso'nun en az yarısı, americano yaparsanız veya filtre kahvenin yüzde 85'i sudur.
  • kbere K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tüm sorulara yılmadan cevap verdiginiz için teşekkürler.
    Delonghi 311 de espresso yaparken makinanin kendi akış zaman ayarı var mı göz kararı mı durduracagiz.youtobe de öyle gordum.makinayı hâlâ kullanmadim,şuan tamper ve porlex öğütücü peşindeyim.bunlar için ayrica yine sizleri rahatsız edeceğim kusura bakmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    kendiniz durduracaksınız. youtube'da espresso yapımı ile ilgili videolar seyrederseniz daha faydalı olur. mantık 25-30 saniye sürede 14 gram kahve ile 60 ml espresso almak. buna ne kadar yakın bir sonuç elde ederseniz o kadar doğru yoldasınız demektir. diğer konularda da sormaktan çekinmeyin. elimden geldiğince yardımcı oluyorum.
  • balcis kullanıcısına yanıt
    Üstadım bu ürünler için link atabilir misiniz rica etsem?
  • mavera71 M kullanıcısına yanıt
    basınçsızı kendi sepetlerinin alt kısımlarını çıkararak yaptım, elle sökülüp takılabiliyor, diğer naked sepet için ebay

    http://www.ebay.com/itm/Coffee-Machine-2-Cup-51mm-Filter-basket-fit-for-Breville-Delonghi-Krups-/181911739355?hash=item2a5ac8dbdb:g:Y1EAAOSwDk5UCDHb
  • balcis kullanıcısına yanıt
    eyvallah, teşekkür ederim
  • chai tea latte için şurup nerede satılır bilen, daha önce alan var mıdır
  • Merhaba arkadslar
    Delonghi kg79 ogutucu aldim. Filtre kahve icin almistim. İnternette okudugum.kadariyla kimisi medium kimisi medium.fine arasi ayarlayarak filtre kahve icin cekirdek cekin diyor. Kullanan arkadaslarin tecrubesine gore bu cekim ayari ne olmali ? Ayrica yine uzerindeki fincan adeti icin; eger buyuk bir kupaniz var ise iki fincan olarak secilmesi gerektigi yonunde yorumlar okudum. Sizin gorusunuz nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akakın kullanıcısına yanıt
    hay allah ya. o zaman ben de eskisi gibi rakı bardağına döneceğim veya 51mm tamperi tornacı bulup küçülteceğim :(
  • Hocam bütün tavsiyelerinizi deneyeceğim. En iyi kahveye ulaşana kadar başınızı ağrıtmaya devam.. Keşke 311 kullanıcıları olarak yakın bölgelerde olsakta deneme yanılmayla ve yanlışlarımızı görerek barista kıvamında kahveler hazırlayabilsek :D
  • ugurel kullanıcısına yanıt
    bu sorularınızın cevapları tamamen sizin damak tadınızla alakalı. onun dışında kim ne derse yalandır. hadi yalandır demeyelim de boştur diyelim.
    bilmeniz gerekenler:

    - kahvenin kavrulma derecesi arttıkça tadı sertleşir
    - ne kadar ince öğütürseniz o kadar yavaş bir akış elde eder ve yoğun bir kahve elde edersiniz.
    - fazla ince öğütme filtrenin tıkanmasına ve aşırı yavaş akmaya neden olur. bu da kimsenin beğenmeyeceği bir tat ortaya çıkarır.
    - tersinden fazla ince öğütürseniz da su musluktan akar gibi filtreden akar gider.
    - üzerindeki fincan adeti sadece rehber olması için konulmuştur. kahve su oranınız yine sizin damak tadınıza kalmıştır.
    - en çok kabul edilen ölçü, orta kavrulmuş 16 gram kahve(2 silme kahve ölçü kaşığı 14 gramdır), 235 ml su.
  • Baristasepetinden 1 kg eko blend harman denedik. 3 kahve müdavimi arkadaşla birlikte ortak kararımız; bu kahve alınmaz. Fiyat olarak uygun fiyatlı ve kavrulma tarihi yeni olan bir kahve denemek istedik. Fakat içilemeyecek derecede kötü. Biz french press'te birkaç deneme yaptık. Tat neredeyse hiç kahve tadına benzemiyor. Sanırım fiyatı uygun hale getirmek için Arabica kahve çekirdekleri yerine yoğun olarak Robusta çekirdekler kullanılmış. İçimi sert, lezzeti yok, koku oldukça az ve farklı. Eko harman türk kahvesi yapacaklar için belki uygun fiyatlı bir çözüm olabilir. Fakat diğer metodlarla pişirecekseniz almayın. Tavsiye etmiyorum.

    Firmanın kavurma tarihi, ilgisi, hızlı gönderimi ve kilitli, valfli güzel paketlemesi tam not alıyor. Bu konuda hiçbir site eline su dökemez. Diğer kahvelerini deneyebilirsiniz.
  • KorkutSA K kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    eko blend espresso harmanı. bu yüzden french press ile veya diğer frip metodları ile uyum sağlamaması normal. evet içinde robusta var. (tahminim yüzde 30) robusta koymalarının sebebi espresso'da güzel bir görüntü ve krema yakalamak. gerçekten de espresso yaparken çok güzel bir görüntü oluşuyor. kahvenin demlenmeden çekirdek halindeki kokusu da inanılmaz çekici. tadına gelince çok güzel değil ama bence ortalama üstü. kilosu 60-80 liraya aldığım bazı taze kahvelerden daha iyi. 250 gramı 20 liraya olan starbucks vb. bayat kahvelerden kat kat iyi. fiyat olarak yanına yaklaşabilecek tek kahve olan metroda 30 liraya satılan rioba espresso(bayat) harmanlarından da çok daha iyi. bunlar tabi kendi görüşlerim. fiyat çok önemliyse bence kötü bir espresso harmanı değil. keyif önemli 2 tane az içerim iyisini içerim deniliyorsa beklentileri karşılamaz. ben sistemden orta kavrulmuş seçip, sipariş notunda "fc plus olsun" diye özellikle belirttim. gelen kahve benim 35 liralık kahve için beklentilerimin üstündeydi.




  • Arkadaşlar ben delonghi eco310r modelini almak istiyorum internetten alamadığım için mediamarkttan almayı dusunuyorum 400 lira galiba fiya iyi mi?Brezilya kahvaiyle espresso yapılır mi?bir de cezve ile süt köpürür mü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kbere

    ..... kilosu 60-80 liraya aldığım bazı taze kahveler ........

    Merhaba, bana bir iş için kilosu 60 TL civarında kahve satan bir yer lazım. Bonarri ve Tchibo dışında önerebileceğiniz bir yer veya kahve çeşidi var mı? Teşekkürler,
  • 
Sayfa: önceki 261262263264265
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.