Şimdi Ara

Genis aile aracı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Pejo 3008 almadan önce grand picasso, grand scenic, 5008 lere çok baktım, edc nin ikinci elde patlama ihtimalinden dolayı scenici eledim, picassoyu frenlerde yığılıyor diye kullanıcılarından duymuştum ama içi 5008 e göre çok dolmuş gibi, kağıt üzeinde de yakıt tüketimi daha yüksek ve daha hantal gözüküyordu, 5008 in içi ve tipi daha iyidir, makyajdan sonra motor değiştiriyor ama o da bütçe dahilinde değil, en mantıklısı 5008 gibi duruyor, Premiuım pack iyi olur.
  • Tavsiyeler için çok teşekkürler. Bu araçlarda yerden yükseklikleri sebebiyle yol tutuşa olumsuz bir etkisi var mı ? Şu anki aracımın yol tutuşundan çok memnunum. Çocuklar için güvenlik birinci sırada. Donanım açısından daha zengin ve daha güvenlidir araç olarak ancak büyüklüğü hakimiyet ve yol tutuş açısından biraz düşündürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol tutuş SW yada sedan gibi olmaz, ancak otoyol hız sınırları içinde sıkıntı yaşamazsınız... Şehir içi zaten sıkıntı olmaz... Zaten çocukların içinde olduğu herhangi bir arabayla 200 de basılmaz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: geoxid

    Tavsiyeler için çok teşekkürler. Bu araçlarda yerden yükseklikleri sebebiyle yol tutuşa olumsuz bir etkisi var mı ? Şu anki aracımın yol tutuşundan çok memnunum. Çocuklar için güvenlik birinci sırada. Donanım açısından daha zengin ve daha güvenlidir araç olarak ancak büyüklüğü hakimiyet ve yol tutuş açısından biraz düşündürüyor.

    2009 Grand Picasso için konuşuyorum.



    Yol tutuş biraz göreceli bir kavram. Dilim döndüğünce anlatayım.



    Grand Picasso yüksek ve ağır bir araç. Düz yolda yan rüzgar falan pek hissetmiyorsunuz. Yanal rüzgarları eski B sınıfı aracimda çok hissederdim mesela köprülerden geçerken rüzgar varsa tedirgin ederdi. Picasso da bunu hiç yaşamadım.



    Virajlarda arac boşsa yumuşak süspansiyon ile birlikte yatma oluyor. Tıpkı otobüs gibi ancak dingil mesafesi, geniş profilli lastikler ile eğer şerit değiştirmeye kalkmazsaniz fayda gider gibi gidiyorsunuz. Henüz arka veya önden kayma yaşamadım bu şekilde.



    Picasso makas atılacak bir araç değil çünkü resmen karoserin yayalandigini hissediyorsunuz. Ancak bir keresinde çok ciddi bir kaza atlattım ve görevini çok iyi yaptı. Geceyarısı sonrası Sakarya merkezden Hendeğe gidiyorduk arkadaşımla. 90km sabitlemistim ve yol dümdüz ve boş olduğu için ayaklarım gaz ve fren pedalında bile değildi. Sağ şeritten böyle giderken birden yola köpek fırladı o an fren veya gaza dokunma fırsatı olmadan önce sola sonra sağa kontra yaptım. Yani bir nevi geyik testi (moose test) yaptım. Araç ESP devreye bile girmeden yolunda devam etti. Lastiklerim Goodyear Efficient Grip Performance modeldi 215 55 16.



    Bir de limitler haricinde bir durumdan bahcedeyim. Kışlık lastiklerim çok dişli modeldi Toyo Gsi-5 . Yol yeni islandiginda hep ESP devreye sokuyordu. Ben tabi bunu bilmiyordum. Sarıyer tüneline 60-70 km hızlarla yılan gibi girerken hafriyat kamyonundan dökülen su ve çamurun üzerinden geçmemle birlikte aracın kafası birden tünel girişine doğru donuverdi. Direksiyonu içgüdüsel olarak diğer tarafa çevirdim.ESP sağlam bir hamle yaptı ve yeniden yoluma geri döndüm.



    Araçla en fazla 185km hıza çıktım. Hem de bu yaz. Yer Gerede - Bolu arası parasız yoldu. O hıza çıktığımı eşim uyarınca fark ettim ben 140 falandır diye düşünüyordum. Yan rüzgar yoktu. Olsa belki saklayabilir di. Müzik sesi açık olduğu için yol ve rüzgar sesini duymamıştım.



    Son örnek de 90-120 km hızlarla giderken kamyon veya tır gibi büyük araçların yanından geçerken arabanın bundan etkilenmemesi.



    Sonuç olarak ani hamle sevmeyen kıvrak olmayan bir araç. Ancak limitler dahilinde ve yan etkenlere karşı oldukça rijit ve güvenli bir sürüş sergiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yol tutuş açısından her aracın limitleri vardır, Tabi MPV lerin yol tutuşu sedanlar gibi olmaz, çünkü aynı şase üzerine yüksek bir araç yapılıyor. Ancak bir aile aracında zaten limit dışı gitme isteği olmamalı diye düşünüyorum, 2002 yılından bu yana MPV (scenic 1, scenic 2, S-MAX, Galaxy) kullanan biri olarak bu konuda hiç bir sıkıntı yaşamadım.Mekaniği çok benzer olan S-MAX ile Galaxy arasında bile yol tutuş arasında farklar var, çünkü Galaxy daha yüksek bir araç,daha ağır, aerodinamiği farklı, süspansiyonlar konfora yönelik daha yumuşak seçilmiş vb. Ancak hiç bir aracı limitlerinde kullanan biri değilimdir, mümkün olduğunca hız sınırlarına uymaya çalışırım, yani günümüzdeki geçerli hız sınırlarında size ekstra bir dezavantaj oluşturmaz bu araçlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 30 Aralık 2017; 9:23:42 >
  • Yeni kasa Octavia 1.2 TSI DSG Ambition, genişlik,bagaj,konfor ve yakıt tüketimi olarak kesinlikle size iyi gelebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yine 60-70 arası geniş dizel SUV lar nasıl sizce? Aynı rahatlık ve konforu verir mi? Chevrolet captiva makyajlilar çok hoşuma gidiyor ama yakıt ve marka olayı soğuttu. Muadili araçlara da bakabilirim. Bir de 0 olmayınca test sürüşü gibi bir şans yok maalesef, özellikle picasso, 5008 ve scenic karşılaştırmak isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer işlevsellik ve ferahlık araıyorsanız tercihiniz kesinlikle picasso olsun. 5008'in kokpiti ergonomik olabilir ancak iç hacmi öldürüyor. Çok kaba. Onun haricinde zaten picasso ile aynı araç.

    2 evladım var 500-600 km uzun yollara gidiyorum. Memleketten ne varsa geitiryorum. Arabanın içini ev gibi kullanıyorum. Çok konforlu ve ferah bir araç.
  • dizel otomatik arıyorsanız, c4 picasso ve 5008 in rakibi yok o bütçede, ikisi arasında da 5008 bir tık önde içi dışı daha güzel, bende ikisi arasında kalıp euro 5 motor 3008 almıştım performansı daha iyi diye manuel derseniz grand scenic te iyi bir alternatif.

    Daha öce de yorum yapmışım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ostrah -- 25 Ocak 2018; 16:36:9 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.