Şimdi Ara

General Mobile GM 21 PLUS incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • General Mobile GM 21 PLUS incelemesi





    Selamlar,


    Uzun zamandır kullandığım telefonumu anneme verip kendime telefon aldım. Bütçem kısıtlıydı. Annemin telefonu çok eski (LG leon) ama efsane bir telefon belki defalarca yere düştü 3 kez koruma ekran camı kırıldı o kadar şiddetli asfalta taşa düştü yani. ama bana mısın demedi telefon hala sapasağlam bir kez reset atmadı bir kez işletim sistemi tekrar yüklemedi o derece yani. tek sorun artık hafıza yetmeme sorunları yaşadığı için benim kullandığım Sony Xperia XA1 Plus model telefonu verdim daha önce Sony Z2 modeli kullanmıştı menüler ona daha kolay geliyor yenileri çok karışık buluyor.


    Bende elimdeki sınırlı bütçe ile ne alsam karar veremiyordum 2600 - 2700 bu aralıkta neyi kime sorsam ya önermiyordu ya da daha pahalı modellere veya eski modellere yönlendiriyordu. Sıkıldım ve kararımı General Mobile GM 21 Plus alarak bitirdim.


    Vatan Bilgisayar'dan 2629 TL'ye mağazadan satın aldım yanında Samsung 32 GB hafıza kartı ek olarak aldım


    Ürünü 1 haftadır kullanıyorum. Öncelikle belirtmek istediğim ben telefonu değerlendirirken bazı özelliklere değinmeyebilirim oyun oynamıyorum öncelikle.

    Ve telefonu değerlendirirken yapacağım kıyas eski telefon Sony XA1 Plus'a göre olacaktır.


    Telefon flashy Black renk siyah ancak kutu içinden çıkan kulaklık şarj aleti beyaz renk.


    Kutu içeriği:

    Kendi koruma kılıfı.

    Kulak için mikrofonlu kulaklık.

    Şarj aleti + data kablosu

    Sim bölümünü açmak için iğne

    TELPA Garanti belgesi + Kullanım belgesi

    Kutusu çok şık güzel..


    Bana tam şarj 4 gün gitti 5050 mAh pile sahip. sosyal medya, müzik vs

    Android 11 ile geliyor menüsü oldukça akıcı hızlı takılma vs olmuyor.

    Ses ise benim ilk kriterimdi öncelikle hoparlörden gelen ses yüksek ancak son seste yüksek basslı müziklerde patlama yapıyor biraz. Bunu belirteyim. Ama bir tık altı iyi

    Şahsen telefonu net duyabiliyorum ses olarak Sony ile eşit seviyede bu telefonlar ölüyü kaldıran cinsten diyebilirim. Ancak Sony de patlama olmuyordu

    Mono hoparlöre sahip,


    Kulaklık performansı: kendi kulaklığı kötü değil ama kendi kulaklığım daha iyi olduğu için kullanmadım Sony mdr XB50ap yüksek bass kulaklık kullanıyorum

    Güçlü bass veriyor kulaklık ve şunu söyleyebilirim ki Sony de aldığım kaliteyi alabildim telefonda. Kalite olarak sorun yok fark ise Sony 1 tık daha yüksek ses. Benim kulak o kadar alışkın ki yüksek sese fark ediyor ancak ses kesinlikle yeterli bu ses seviyesine herkes dayanamayabilir.


    Sosyal medya: Sony'den bir tık daha iyi Instagram da Facebook da biraz daha hızlı ancak Chrome da daha iyi. Burada fark Android sürümleri olabilir Android 8.0 oreo var Sony de GM 21 de 11 var. İşlemci yanlış bilmiyorsam bir tık önde gibi Sony de ama fark yok gibi.


    Kamera: Sony XA1 Plus ile aynı diyebilirim. Ancak - olarak belirtmem gerekir ki gece modu diye bir şey var ama yok. 

     yani karanlık oda da çok az ışıkta açıyorum aynı kapatıyorum aynı Sony de bayağı fark ediyor bunda öylesine konmuş. Hiçbir şey değişmiyor. Kameralar makro mod seçilince değişiyor. Gündüz ve aydınlık ortamlar da güzel ancak karanlık ortamlarda vasat. Sony de vasat sayılır gece modu olsa da çalışsa da pek kalite yok. Ön kamerası Sony ile aynı yani güzel çekim yapıyor.


    Çekim kalitesi: Sony de biraz sorunluydu bu konu bunda gayet iyi net çekiyor evin içinde daha iyi çekiyor. Wi-Fi dede sorun yok. HD ses kalite görüşme yapıyorum.

    kesinti v.s hiçbir şey yok net ve temiz ses. bağlantı da öyle. çekim gücü iyi sony evde 1-2 diş iken 3-4 diş çekiyor bu telefon


    Dokunmatik ekran: ekran oldukça güzel ve büyük renkler canlı parlaklık yüksek. Temiz. Dokunmatik iyi.


    Dahili programlar: şimdi bunu normalde hiç kimse incelemez pek mantıklı da değil ama ben neden inceliyorum çünkü burada bir şok yaşadım diyebilirim. Evet telefon piyasasına çok aşina değilim çoğu markayı yeni duydum. 1 kez Samsung kullandım gerisi Sony. Burada yaşadığım olay telefonu ilk aldığımda müzik için program baktım general Music var neyse müzikleri filan yükledim programa girdim bir de ne göreyim reklam var. Tam boy video filan oynuyor geri sayım filan. Ben böyle bir şey bilmiyorum başka telefonlarda oluyor mu ama ilk defa gördüm. Bence bu büyük bir eksi puan gözümde? Neden kendi markanıza reklam koyarsınız ki? Ben standart bir Player kullanmak için reklam görüyorum telefonun kendi markası? Kullandığım diğer telefonlarda böyle bir şey görmedim. Böyle bir şey olmamalıydı bence acilen düzeltilmeli. Çok önemsemedim ama yanlış bana göre. Poweramp yükledim çok beğendim sorunsuz ve çok hızlı ve stabil çalışıyor 29 TL'ye de alacağım deneme sürümü bitince. Diğer programlarında reklam görmedim.


    Ek olarak: telefondan genel anlamda çok memnun kaldım beklentimi parasına göre karşıladı. Müzik performansı güzel, menüler takılmıyor akıcı, sosyal medya yeterli, ekran büyük canlı, çekim kalitesi iyi, kamera orta diyebilirim ama gündüz ve acemi ya da basit kullanımda sorun yok. Oyun oynamadığım için bir yorum yapamayacağım zaten internette fazlası ile oyun yorumları bulunabiliyor. Kılıfı olması güzel bir + en azından böyle bir arayış derdine girmiyorsunuz. Kulaklık olması da iyi ne yazık ki yeni adet olmuş firmalar artık kulaklık bile vermez olmuş. Şarj aleti USB - C type. PC'ye bağlanmak için bir programa ihtiyaç yok direk bağlanıyorsunuz.


    General Mobile'ın Türk markası olduğunu 2 hafta önce öğrendim ben hep Amerika markası sanıyordum 

     şaşırdım açıkçası

    Telefonu herkese tavsiye ediyorum. Ben memnunum burada tabii ki herkesin beklentisi farklı bir telefondan siz de kendi önceliklerinize göre değerlendirirsiniz.

    Benim önceliklerim ve beklentilerimi karşıladı YouTube'da forumlar da çok ön yargılı yorumlar var ama bana kalırsa gerçekten ya çok ön yargı ya da markacılık.


    Firmayı tebrik ederim Türk malı olması da beni ayrıca gururlandırdı.


    Sormak istediğiniz bir şey olursa sorabilirsiniz ilk defa inceleme yaptım acemi bir incelemedir. Yani eksiğim varsa eklerim sorularınızı bildiğim kadarı ile cevaplarım.


    Herkese iyi Forumlar.








  • Merhaba inceleme çok güzel olmuş ve benim için de isabet olmuş aslında... Çünkü bende beş yıldır xperia xa1 ultra kullanıyorum. Telefondan sıkıldım artık. O beni bırakmıyor ben onu bırakamıyorum. Hatta hanımda j6+ var değiştim değişiklik olsun diye fakat tekrar geri aldım.


    Gm 21 plus hep dikkatimi çekiyor. Malum fiyatlar yüksek işimi hayli hayli görür diye düşünüyorum. Mediamarktda incelemiştim ekran parlaklığı canlılığı gayet hoşuma gitmişti.



    Halen kullanıyorsanız memnun musunuz?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tkar

    Merhaba inceleme çok güzel olmuş ve benim için de isabet olmuş aslında... Çünkü bende beş yıldır xperia xa1 ultra kullanıyorum. Telefondan sıkıldım artık. O beni bırakmıyor ben onu bırakamıyorum. Hatta hanımda j6+ var değiştim değişiklik olsun diye fakat tekrar geri aldım.


    Gm 21 plus hep dikkatimi çekiyor. Malum fiyatlar yüksek işimi hayli hayli görür diye düşünüyorum. Mediamarktda incelemiştim ekran parlaklığı canlılığı gayet hoşuma gitmişti.



    Halen kullanıyorsanız memnun musunuz?

    Selam,


    Aradan 4 ay geçti şimdi yorumlar isem,


    Kamera kötü yani çok basit diyebilirim. hani fotoğraf çekimi ile sürekli uğraşan kamera için alıyor iseniz kötü. ama iş görsün yeter çekiyim yeter çok detay kalite bakmam diyorsanız sorun yok işini yapıyor.

    dediğim gibi gece modu v.s işe yaramıyor.


    çekim olarak evde güzel çekiyor ancak ev biraz kapalı ise çok duvarlar v.s varsa arada iletişim zorluğu var sony dede biraz oluyordu ama bunda 1 tık daha fazla bulunduğum ev giriş kat ve çok kapalı pencere yanı yada balkonda görüşülebiliyor. dışarıda hiçbir sorun yok net temiz.


    müzik performansı sony çok daha iyi. ama buda yeterli denebilecek düzeyde. tek sorun sony de walkman gibi bir program vardı bunda kendi programı reklamlı ve diğer ücretli yada ücretsiz uygulamalar bakmak gerekiyor. poweramp vardı en iyisi o geldi ama ücretli daha almadım birde vlc player var daha standart ücretsiz ama poweramp ı satın almayı düşünüyorum.


    performans olarak bakarsak 4 aydır aynı performansı koruyor telefon yani ne yavaşlama nede başka bir şey var. sosyal medya akıcı rahat. ben bir problem yaşamadım.


    ekran en güzel tarafı gerçekten büyük parlak canlı.


    fiyat olarak bakınca bilinen markalarda bundan donanım olarak çok daha kötü modeller ile denk geliyor. e hali ile para olsa zaten daha üst modelleri almak isterdi herkes bu nedenle bence iyi bir telefon. alınabilir.





  • Ben mediamarktda incelemiştim. Ekranı hoşuma gitmişti. Net ve canlıydı. Kamerada idealdi. Tabiki bir Sony olacağını sanmıyorum. Mesela bendeki xa1 ultra ön kamera muazzam. Keşke onu arka kamera yapsaymış.


    Aslında bütçe 4000-5000 aralığı olsa şuan çok alternatif var. Mesela şuan alsam realme 8 almak isterim.


    Gm21 plusa bir alternatif de tcl 20 se diyorum ama ince eleyip sık dokudukça insanın canı sıkılıyor. Piyasada daha henüz tam bir f/p ürüne denk gelemedim. Bakalım....

  • dede gibi telefon kullanıyorsanız ,kamerayla navigasyonla işiniz yoksa alınır . yoksa kredi çekin düzgün bişey alın pişman olursunuz.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Ben memnunum dede gibi derken neyi kast ettiniz anlamdım ama sosyal medya akıcı ve hızlı fotoğraf çekiyor. Ses kalitesi iyi sistem akıcı ve hızlı takılma donma yok. Ekran canlı oyun v.s üst seviyeler hariç oynanıyor sorunsuz
  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    En sonunda yaklaşık iki hafta önce bende casper via e30 aldım. Biraz ön yargıyla yaklaşıyordum. Fakat yanılmışım ve memnunum. Bu piyasa şartlarına göre eğer sıkıntı çıkmazsa bence gayet yeterli bir telefon.. Bir önceki telefonum Xperia xa1 ultra idi. Yokluğunu yaşatmadı...

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt
    Tarayıcı da gezme hızlı mı? Donma, takılma yapıyor mu? Anneme düşünüyorum.
  • Lithium kullanıcısına yanıt

    tarayıcı kendi içinde chrome ile geliyordu onu kullanıyorum bir takılma v.s gibi durum yaşamadım. hızlı çalışıyor işimi rahat görüyor diyebilirim.


    hıza bir yorum yapamam. neden derseniz 10k 20k fiyatlı telefonlar kullanmadığım için onlarda hız nasıl hiç görmedim. bu yüzden kıyaslayamıyorum. diyebileceğim tek şey rahat kullanılabiliyor.

  • Lithium kullanıcısına yanıt

    tarayıcı kendi içinde chrome ile geliyordu onu kullanıyorum bir takılma v.s gibi durum yaşamadım. hızlı çalışıyor işimi rahat görüyor diyebilirim.


    hıza bir yorum yapamam. neden derseniz 10k 20k fiyatlı telefonlar kullanmadığım için onlarda hız nasıl hiç görmedim. bu yüzden kıyaslayamıyorum. diyebileceğim tek şey rahat kullanılabiliyor.


    ortalama 7 ay oldu daha bir yavaşlama ağırlaşma olmadı sistemde hala stabil telefon. facebook instagram youtube chrome, rahat bir şekilde kullanılıyor. daha hiç sıfırlama gibi bir şey yapmak zorunda kalmadım.

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt
    Hoparlörü, sesi nasıl? Annem genelde hoparlörü açıp konuşur, sesi yeterli yükseklikte mi? Bir de Pili ne kadar gidiyor?
  • Lithium kullanıcısına yanıt

    hoparlör görüşmede orta ses diyebilirim çok kullanmadığım için orta yükseklik. normalde telefon çalarken filan veya alarm da çok yüksek. gece alarm kuruyorum bazen zıplatıyor.


    pil 3 gün rahat gidiyor.

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt
    Hızlı şarj yok değil mi? Ne kadar sürede şarj oluyor? Bir de hiç güncelleme film geliyor mu? Android 12 geldi mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lithium -- 13 Kasım 2022; 14:51:19 >
  • Lithium kullanıcısına yanıt

    hızlı şarj yok ama benim eski sony xa1 plus a göre daha hızlı şarj oluyor. fena değil süre tutmadım ama.


    güncelleme 2 kez geldi güvenlik ve performans güncellemesi.


    andorid 12 gelmedi ben general mobile a mail atıp sordum bana


    Değerli Müşterimiz,

    Teknolojik gelişmeler ile birlikte sürdürdüğümüz yazılım çalışmaları doğrultusunda, GM 21 Plus modelimize 2022 senesinde Android 12 güncellemesi çıkılması planlanmaktadır.

    Saygılarımızla


    diye cevap yolladılar ama galiba bu sene çıkmayacak gibi duruyor. net bir şey diyemiyorum.

  • Hellmonger kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam peki teşekkür ederim,
  • selamlar . 2 ay once aldım telefonu . ozellıklerı yabancı marka bır telefon gıbı 4 gb rem helio bılmem ne orta dusuk segment bır ıslemcı vb. yani diğerleri gibi normal akıcılıkta calısıyor olmalı idi düşünceme göre. hocam kamera acılıyor cekımde 1 sanıyelık bır gecıkme, on kamerasında 1 bucuk sn gecıkmelı bır kasma, galerıden fotograf sılmek ıstersın 10 adet fotografı sılerken takıla takıla eskı msdos kullanan pcler gıbı beklemelı kum saatlı bır sılme ıslemı , cagrı gecmısı sılersın 1 sanıye bekletme ıle sonuclanma yapar, duraspeed mıdır nedır sacma kapatamadgın mudahele eden bır uygulaması var , cagrı yaparken 1 2 ms bır gecıkme var. yanı 2022 yılında 4 gb rem kullanan herkesın kullandıgı bır ıslemcı kullanan telefonun yapmaması gereken gecıkmelerı ve kum saatı doner ok gıbı bır sımge ıle bahsettıgım ıslemlerı sonuclandıran bır olayı var. sinir bozuyor!!!! belkıde guncelleme belkıde yazılımsal bır hata bılemıyorum ınternette oyle bır seye deyınılmemıs, sızı kastedmıyorum ama vıdeolu ınceleme yapan arkadaslar saolsunlar hıc bahsetmezler bu durumlardan... kamerası ıyı cekıyor dıyorlar e cekıyor tabı hangı yenı telefonun kamerası kotu kı ... cekıyorda selfıe cekıyoruz kamerayı acarken bı gecıkme on kameraya gecıste bır gecıkme bastık tusa cekerken pozda kalman gerekıyo algılasında ceksınde galerı kısmına koysunda falan........ 800 tl dusuk dıye gerek yok dıye tr markası dıye oppo a16 almadım new edıtıon modelını aldım , hata!





  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    hocam merhaba, bu gm 21 plusta ana ekranda ekranı sola kaydırınca google sayfası çıkıyor ve bir türlü ayarlardan kapatmayı bulamadım siz biliyor musunuz çözümünü ?

  • ylmzkty Y kullanıcısına yanıt

    hocam dediklerinizin hiçbirini yaşamadım bilemiyorum belki telefonda bir arıza vardır servise gösterin derim yada yazılımı yeniden yükleyin.

  • newrophat kullanıcısına yanıt

    hocam o android in özelliği benim sony dede vardı


    üst sağ tarafta ayarlara giriyorsunuz genel kısmı var orada keşfet var onu kapatıyorsunuz. ancak bu sayfa kapansa da tamamen kapanmıyor yani size haberler vermiyor ama yinede oradan erişim için isterseniz açın diye uyarı veriyor yani komple yok edilmiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellmonger -- 30 Kasım 2022; 19:31:13 >
  • Hellmonger kullanıcısına yanıt

    aynen dediğiniz gibi hocam keşfeti kapattım fakat sayfa hala orada duruyor sadece haberler yok, ekranı sola kaydırıyorsun lüzumsuz bir google sayfası var çok saçma bir özellik xiaomilerde huaweilerde ve eski gm modellerinde kapatılabiliyormuş bir sürü video izledim fakat bu telefonda öyle bir kapatma yok yada var bulamıyorum. acaba google asistan vs... kaldırılsa kalkar mı kendiliğinden, diğer telefonlarda google feed olarak geçiyor bu sayfa fakat telefonda öyle bir uygulama bulamadım.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.