Şimdi Ara

General Mobile Discovery Çift Batarya ile kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Elimde discovery nin orjinal yanında gelen bataryası var ve extra bir adet daha batarya aldım cebimde taşıyorum. Bu iki bataryayı da üst üste yapıştırarak ve pin kısımlarını (+ yı + ya) (- yi - ye) lehimleyerek bağlayarak kullanılabilinir mi? Telefona bir zararı olur mu? İki bataryada orjinaldir.
    Teşekkürler



  • Napıyorsun öyle telefon mu kullanılır. Nasıl tutturacaksın, elektrik bandıylamı dolayacan.

    Şaka bi yana. İki bataryayı birden bağladığında amper değeride ikiye katlanacağı için telefona zarar verebilirsin. Ufak bir powerbank alarak şarj sıkıntını çözebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaddir_ank

    Napıyorsun öyle telefon mu kullanılır. Nasıl tutturacaksın, elektrik bandıylamı dolayacan.

    Şaka bi yana. İki bataryayı birden bağladığında amper değeride ikiye katlanacağı için telefona zarar verebilirsin. Ufak bir powerbank alarak şarj sıkıntını çözebilirsin.

    Strec düşünmüştüm ben

    Bataryalar kagit gibi olunca bi şey uyduracam
    Merak ettiğim konu amper degeri artinca bi problem olup olmayacagi bunu detaylandirabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hiç bir zararı olmaz kapasite artar çift pil ömrün olmuş olur ama tek problem estetik sıkıntısı
  • fizik dersinden taze taze öğrendiğim bilgilerle yazıorum.siz iki bataryayı uc uca bağlayınca üreteçleri seri bağlamış oluyosunuz.burda ömrün uzamasının aksine iki batarya da aynı anda kullanılacağı için telefona 2 kat fazla akım iletmiş olursunuz,cihaz ısınır,yanabilir.pil ömrüne bu şekilde katkı sağlayamazsınız.benim bilgim böyle..
  • Bataryalar seri değil paralel bağlanıyor arkadaşın tarifide paralel bağlama dikkatli bak ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seri bağlantıda akım değil voltaj artar sen konuyu bir daha oku istiyorsan taze ama yanlış sadece doğru bil diye söylüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralel bağlantıda voltaj sabit çekilecek akım artar 10 tane bataryayı paralel bağlarsan telefon yine ihtiyacı kadar akım ceker buna bağlı olarak kapasite artar ve 10 tane batarya ömrün olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrtcklk06

    fizik dersinden taze taze öğrendiğim bilgilerle yazıorum.siz iki bataryayı uc uca bağlayınca üreteçleri seri bağlamış oluyosunuz.burda ömrün uzamasının aksine iki batarya da aynı anda kullanılacağı için telefona 2 kat fazla akım iletmiş olursunuz,cihaz ısınır,yanabilir.pil ömrüne bu şekilde katkı sağlayamazsınız.benim bilgim böyle..

    Merhaba
    uc uca bağlayın dediğiniz şey herahlde seri bağlantıdan kastediyorsunuz ben paralel bahsetmiştim. Teşekkürler cevabınız için yapınca fotolarını atacam :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: adnangsm

    hiç bir zararı olmaz kapasite artar çift pil ömrün olmuş olur ama tek problem estetik sıkıntısı

    Teşekkürler adnangsm :) Dediğimiz gibi paralel bağlayınca problem olmaması lazım.
    ben ortaokul yıllarımda ki aldığım bilgiye dayanarak 1 adet 1.5 voltluk pille 5 dk yanan bir lamba 5 tane paralel bağlanmış pille 25dk yandığını görmüştüm. Bunun basit bir lamba işleminde sorun olacağını düşünmeyerek yapmıştım. Nasıl olsa lamba 50 kr ama şimdi olay 500 600 tl lik bir telefon . Bilgiler doğru ama çekiniyorum. Forum isminize bakarak bir telefoncu olduğunuzu görüyorum. Siz kendiniz denediniz mi çift batarya taktınız mı? Bilgilendirirseniz seviniirm.




  • dediğiniz mantıklı ama maceraya gerek yok evet sonuçta 1tl lik bir malzeme değil ben duvar saatinin pilinin çabuk bitmesinden bıktım 5 tane kalem pili paralele bağlamıştım telefon içinde olur ama takoz bir şey olur telefonda hiç denemedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.