Şimdi Ara

General Mobile discovery 2 Dokunmatik sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
4
Favori
46.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesut_2012

    Ben aldıktan 1 gün sonra aynı telefondan ablama da aldık onun dokunmatiğinde böyle bir problem yok gayet akıcı ve hassasiyeti çok iyi, ekran filmini çıkartmadım ancak ablamınkininde ekran filmi üzerinde filmden kaynaklanıyor desek aynı sorun onunkinde de olmalı ancak yok. Ben telefonu Vatan dan aldım ve söylediğim gibi servise gönderdim ancak cihaz 1 günlük olduğundan kesinlikle tamir kabul etmeyeceğimi belirttim, ya Sıfırını göndermelerini yada paramı iade etmelerini söyledim, Gerekirse tüketici mahkemesine kadar giderim. Şuan beklemedeğim bakalım servis ne diyecek, tekrar buradan paylaşıyor olucam.

    Evet arkadaşlar sorun ekrandan bende bugün aldığım yerle görüştüm değiştirdim,şimdi ekran iyi filmle bile akıcı,diğerinde sanki ekranı tutan birşey varmış gibiydi,bu sorunu yaşayanlar internetten aldıysa iade etsin yeni alıcaklarda kutuyu açtırıp denesin akıcı değilse almasın.Kesinlikle ekrandan kaynaklanan bi durum ekran koruyucuyla falan değil,servis birebir değiştiriyormuş,aldığım yer dedi ben değiştirdim darısı diğer arkadaşların başına.




  • Aynı sorun bende de var. Servisler bu konuda bilgili mi? Telefonu versek sorunu hemen anlayıp değiştirebilirler mi? Yoksa bekletip bekletip birşey yok diye aynı telefonu geri verirler diye teredddüt ediyorum.
  • Atak-1 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar Bugün General Mobile Servisi ile görüştüm telefonun dokunmatik sorunundan bahsettim, onlarda hiç ikiletmediler birebir değişimini yaparız dediler. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar geç kalmadan servis ile görüşsünler. Ben şimdi yeni telefonumun gelmesini bekliyorum inşll onda da aynı sorunu yaşamam.
  • Piyasada bulamayinca m.markt web üzerinden sipariş ettim. Dokunmatik tam bir hayal kırıklığı. Çok hassas ve tuşlar birbirine giriyor gibi.menude geziyorum uygulamaya giriyo. Boşluk tuşu yerine "v" tuşu basiyo vs. Jelatini çıkardım daha berbat oldu. Tam bir basbelasi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cnrvcl

    Piyasada bulamayinca m.markt web üzerinden sipariş ettim. Dokunmatik tam bir hayal kırıklığı. Çok hassas ve tuşlar birbirine giriyor gibi.menude geziyorum uygulamaya giriyo. Boşluk tuşu yerine "v" tuşu basiyo vs. Jelatini çıkardım daha berbat oldu. Tam bir basbelasi.

    ayarlardan erişebilirlik ayarlarından basılı tutma süresini değiştirip dene istersen belki düzelebilir.
  • Abdullah70 A kullanıcısına yanıt
    kısa - orta - uzun hepsini denedim ama nafile. elin hafif nemli olsun basmıyo. Bazen hafif bi dokunuş yeterken bazen çin malı telefonlar gibi bastırman gerekiyo. MediaMarkt a mail ile farklı bir cihaz ile değiştirmek istiyorum yazdım. Bugün servis ile de görüşücem. Verecekleri cevabı yine burada paylaşırım.
  • Pendik İst. servisi ile görüştüm daha ben söylemeden kendi kendine işlem mi yapıyor falan dedi yani cihazda bir sıkıntı olduğu belli kargo ile gönderi yapacağımı söyleyince beni merkez servise yönlendirdi. İstanbul Telpa Merkez Servis ile görüştüm. Elden getirirseniz hemen yardımcı oluruz kargo ile gönderirseniz 20 iş gününü bulur dedi. Cihaz yeni olduğundan tamir değil değişim istiyorum dedim. Talebinizi ilettiğiniz takdirde ona göre işlem yaparız dediler. Yardımcı olacağa benziyolar.

    Media Markt henüz cevap vermedi. Onlarıda arayıp direk değişim yapıyolarsa servis ile uğraşmadan onlara götürücem onlar uğraşsın.
  • telpaya verdim faturasıyla beraber, geri aradılar cihazınız değişecek diye değiştikten sonra yazarım buraya
  • Gerçekten bu dokunmatik bukadar sıkıntı mı? Kullanan arkadaşlar biraz yardimci olurlarsa minnettar olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gm discovery aldim. Bildiginiz uzere dokunmatik biraz sikinti olabiliyor. Hassasiyet falan. Ve bende de var. Garanti ye gondermeyi dusunuyorum fakst telefonu bir kere dusurdum ve kasada biraz hasar var kullanici hatasi derler mi. Bu sorun dusurmeden once de var idi. Ekranda herhangi bir hasar yok. Yardimlarinizi bekliyorum. Ekranda herhangi bir kirilma ve catlama yoktur sadece yere dustu ve kasasinda bi zedelenmr ve cizik var . yardimci olursaniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de alacaktım bu telefonu kız arkadaşıma ama almayayım mı millet? Ne bu herkes dert yanıyor dokunmatikten :s
  • Arkadaşlar Telpa Profilo avm deki servise telefonu verdim. Anakart arızalı olduğunu söylediler. Akşam 21:30 civarı olduğu için tamir sonrası testler bu güne yetişmez yarın gelin alın dediler. Telefonun daha 1 haftalık olduğunu ve değişim yapılması isteğimi belirttim. Yarın hepsini halledelim dediler ayrıldık.

    Ertesi gün sanki başka bi yere gitmişim gibi cihazınızda bi sorun yok o yüzden işlem yapılmadı dediler. Daha dün akşam bunları söylediniz şimdi tam tersi bişey yok diyorsunuz diye çıkışınca, servisteki daha DONANIMLI bir arkadaşın baktığını ve cihazda problem olmadığını söylediler.

    Bu şekilde telefonu teslim almak istemediğimi belirttim. İncelemek için tekrar servise aldılar. 20.10.14 bugün arayıp cihazın hazır olduğunu söylediler. İşim nedeniyle almaya gidemeyeceğimi kargo ile gönderilmesini talep ettim. Yapılan işlem de ise yeni yazılım yüklendiği yazmaktaymış. Cihaz gelsin bakıcaz bakalım dokunmatik ne durumda.

    Bidaha GM almak mı... ASLAAAA... Kimseye tavsiye etmiyorum etmem de. Özellikle de servisin daha donanımlı arkadaş konusuna takılmış durumdayım. Tam bir rezalet. Kağıtta yazılan arızaya göre Media Markt ile haberleşip değişimini talep edicem.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SezZzaR

    Ben de alacaktım bu telefonu kız arkadaşıma ama almayayım mı millet? Ne bu herkes dert yanıyor dokunmatikten :s

    hala almayı mı düşünüyosun
  • cnrvcl C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz herşeyi bende bizzat yaşadım. Telpa öncelikle ürünün arızalı olduğunu ve birebir değişeceğini onayladı ancak 2-3 gün sonra aradım kargonuz bize gelmemiş görünüyor yanlış adrese gönderilmiş diye geçiştirdiler. Daha sonra vatan bilgisayara gittim ve durumu anlattım, Telpa ile onların yanında görüştüm. Telpa yine kargo gelmediğini iddia edince vatan bilgisayar yetkili servisinde ki arkadaş gelen mesajları mail atarak ispatladı ve konuyu genel merkeze taşıdık onlarda hemen dönüş yapıp paramı iade edeceklerini söylediler. Anlayacağınız Telpa tam bir dolandırıcı arkadaşlar, Telpa'ya karşı güvenim sarsıldı. Ayrıca General Mobile discovery 2 telefonlarının bir kısmı üretim hatalı olarak piyasaya sürülmüş ve bu telefonları bir çoğunuz almış olabilir arkadaşlar bilginize...
  • Gm 1 telefon aynı arzadan 5 kere gidince değişim istedim. Onayladılar.Fark verip gm 2 alabilecegimi söylediler.
    141 tl fark verdim aldım 0telefonu eve geldim kullanırken ekranın yarısı çöktü gitti. sabah bıraktım. değişim dedim tamam dediler gene 0 cihaz verdiler.
    -rehber olsun tarayıcı sayfası falan olsun alt sayfalara rahat inmiyor. sol elle daha seri iniyor yada sol elle turup işaret parmagıyla indirdiğinizde daha seri sanki sag tarafında birşey var cihazın algılaması zayıf.
    kamera anlık çekmiyor. 1 1,5 saniye geçikmeli çekiyor.
    sarja takılı kullanırsam temassızlık yapıyor sarj soketinde sıkıntı var sarjdan düşüyo zırt pırt lak lak lak lak ötüyor pespese defalarca.
    çok geç sarj oluyor tam sarj olması 3 saati geçiyor.
  • Yazdığım yorumu okuyabilirsiniz, Gm bir türk markası onu kötüleme gibi bi niyetim asla olamaz telefon ile ilgili ne sıkıntı yaşadıysam hepsi %100 doğru, hatta çoğu eksiğini yazmadım bile dokunmatik sorununu yazdım.. Tabi + ları da çok ama sorun yaşadığım telefonun isterse onlarca + olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaptan00 K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim malasef yazdıkların %100 doğru, telefonu hepsiburada dan aldım, dün 5gün kullandım ve aynı senin gibi sorun sadece bende diye düşündüm iade edip yeni bir Discovery2 alacaktım neyseki yorumunu gördüm ve direk para iadesi istedim..
    Benim anlamadığım okadar inceleme yapan siteler var bu insanlar bunu nasıl fark edemiyor, inanın. Mesaj yazamıyordum, telefonun alt ekran kısmı yani klavye açılınca boşluk koyma tuşuna bazen basmıyor bazen aşırı zor basıyordu ve arkadaşın yazdığı tüm sorunlar eksiksiz olarak var. Dokunmatigi ağır geç tepki veriyor, insanın parmağını yoruyor. Discovery 1 in yanından geçemez, 8 çekirdek olayını kullandığım süre içerisinde hiç fark edemedim.
    Alacak arkadaşlar iyi düşünsün derim.
    Kimse yanlış anlamasın evde aile bireylerinde 3 Adet Discovery var, onun güvencesi ile gözüm kapalı aldığım Discovery2 beni Hayal kırıklığına uğrattı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdullah70 A kullanıcısına yanıt
    Bende hepsi buradadan aldım, 14 gün koşulsuz iade hakkın var tüm aksesuarı ve kutusu ile gönder hiçbir sorun yasamazsin.. Hatta hiç bir arıza belirtmeden koşulsuz iade hakkımı kullandım!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce s2 veya s3 benzeri telefonlar kullandıysanız, KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE discovery 2 almayın. Aynen attan inip eşeğe binmiş gibi oluyorsunuz. Onlardaki hızı, akıcılığı, rahatı ve kaliteyi asla bulamazsınız. Maalesef ben öyle bir hata yaptım.
    ve yukarıda sayılan sorunların hepsi var.
    b'şey daha var kimse değinmemiş. uzun süreli görüşmelerde çerçevesi kulağı acıtıyor, birde biraz gürültülü bi ortamda ses duyulmuyor. anlayacağınız problem üstüne problem
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.