Şimdi Ara

Gençler hala neden üniversite okuyor, anlamak güç (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
3
Favori
5.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk 70-80 bine girmeden kazanacağınız hiç bir üniversite size berber veya bayan kuaförü olmaktan daha çok kazandırmaz benden söylemesi.

  • CyClopSx kullanıcısına yanıt

    İyi yerde, iyi kazanan Kadın kuaförü kadar güzel kazanan yoktur. Haftalar önceden sıra alınan, müşteri başı saatte en az 500tl bıraktıran, personel hariç en büyük gideri kira, kahve olan başka meslek tanımıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında çok söyledim çok savundum bu tezi akın akın başka şehirlere edebiyat, felsefe, kamu yönetimi vb.. bölümler okumaya insanlar varlarını yoklarını dökerek gittiler. Sonuç nedir? Piyasada orada burada asgari ücrete talim, onu da bulabilirsen tabi bu devirde.


    Mahallemde saymadım ama en az 5-6 tane erkek berberi var 1 gün olsun bir erkek berberini boş görmedim pazarları önden randevu almadan traş olmak mümkün değil. 2-3 ayda bir aracım için ustama giderim yine aynı şekilde randevu almazsan gidip işlerini halletmen mümkün değil. Kapısının önü değil 1 gün 10 dakika bile boş kalmıyor geleni gideni hiç bitmiyor, ona keza tesisatçılar, elektrik ustaları işin piri olmuş çevre yapmış herkes parmakla gösteriliyor. Çalıştığım iş yerinde ilkokul mevzunu kaynakçılar 6-7 bin tl aylık para kazanıyor ve adam bulamıyoruz bu paralara çalışacak işi bilen.


    Bu insanlar iyi bir şekilde bu piyasada iş yapıyor ve gün geçtikçe bu tip insanlar daha çok değerleniyor neden mi? Çünkü artık herkes üniversite mevzunu, herkes masa başı 09-18 haftasounu tatil iş peşinde ve zamanında da ustalık gibi işlerin çıraklığını yapmadıkları için bir yaştan sonrada zor geliyor. Millet olarak üniversite okumaz isek cahiliz, alt sınıf insanız, aciziz, kız verilmez, adam yerine konulmaz düşüncesi ile gelindi bu günlere.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbilker1907 -- 21 Eylül 2021; 9:24:11 >




  • Gençler üniversite falan uğraşmadan tesisatçılık, demircilik, çatı ustalığı vb gibi mesleklere yönelebilirler. Bu mesleklerin ustaları çoğu doktordan fazla kazanıyor, hayatını da daha rahat yaşıyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son kontenjan oranlarını görmediniz sanırım. Gençler artık yavaş yavaş akıllanıyor. Taşrada boş bir bölüm okuyacağına bir işe girip çalışmanın daha mantıklı olduğunu anlıyorlar yavaş yavaş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 21 Eylül 2021; 9:33:20 >
  • Hükümet için o şehrin ekonomisini canlandırma, okuyanlar için de askerligi erteleme kurumu olarak görülüyor üniversiteler. Boşverin alan mutlu veren mutlu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevzat.Yildiz

    Bu hükümetin yaptığı dogru atılımlardan biride üniversitelerin sayısını artırmak, verilen öğretimin kalitesi konusunda yorum yapamam ama artık üniversiteler ulaşılabilir oldu, herşey sadece okumak değil , sosyalleşmek, aktivitelere katılmak , kendini geliştirmek, bunun içinde boğaz içi ODTÜ okumana gerek yok. Bence her ile en az 1 tane büyük üniversite yapılmalı, ve herkes en az üniversite mezunu olması taraftariyim, meslek okuyacak olanlarada devletin daha fazla imtiyaz verip nitelikli eleman yetiştirmenin yollarını aramalı..

    Kardes bahsettigin yerler universite eglence parki degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında bu sene birçok bölüm boş kaldı taşradaki üniversiteler de boş kalmaya başladı ayrıca pc mühendisliği nedir bilgisayar mühendisliği demen lazım kusura bakma ama kötü okullarda hiçbir mühendislik okunmaz bilgisayar da okunmaz neden ? Çünkü bilgisayar mühendisi olacak kişinin kendi disiplinine sahip olması gerek kendini geliştirmek için okullar bomboş daha müfredatı her şeyi belli olan bir sınava düzgün hazırlanamayan adamdan bilgisayar mühendisi olmaz kardeşim he yazılımcı olmak ayrı bir şey onu 2 yıllık okuyupta yapan var

  • Türk insanının okumaması birilerinin tam da istediği şey aslında.


    Bu düşünce yavaş yavaş yerleştiriliyor Türk'ün beynine.


    Hem de el birliğiyle...

  • Ben de meslek liseleri varken lise 2de maaş kazanmaya başlabilecekken( gözlerimle gördüm, 1 gün okul 4 gün atölye çalışması yazıyordu resmi bilgilendirme yazısında) ailelerin gereksizce "4 yıllık üniversite okumazsan hayatın çöp olur" bakış açısını anlamıyorum.

    Birisinde 4 senede 9 bin dolar para biriktiriyorsun( en az, yaklaşık asgari maaş ile) + ara eleman ihtiyacı çok olduğu için beğenmezsen başka bir iş bulabiliyorsun

    Ötekinde 4 sene okuyorsun (iyi ihtimalle tabii) sonrasında genelde asgari ücret ile sıfırdan başlıyorsun.

    Bence lise sistemi çok az sayıda Fen lisesi, az sayıda Anadolu liseleri(İmam hatip veya normal olması fark etmez önemli olan bir adet yabancı dili konuşarak mezun olabilmek) ve geri kalan bütün liseler ara eleman ihtiyacını dolduracak meslek lisesi ve tarım - hayvancılık lisesi ile doldurulmalı.

    Fen, Anadolu liseleri için çift sınav, meslek liselerinden üniversite okumak isteyenler için tek sınav + isterlerse DGS olmalı.

    O M. L. sınavlarının birini de %10 barajı koymalı ki gerçekten hak edenler girsin.

    Fikrim bundan ibaret ve benzeri bir uygulamanın hiç denendiğini de görmedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kaportacılık öğrenip, pert araç tamir edip satsanız. Eczacıdan, Diş hekiminden fazla para kazanırsınız.

  • senin gibi cehapeliler milletin okumasını engelliyor. Eskiden daha az üniversite mevzunu vardı sayemizde herkesler mevzun oldu. Alamanyayı bile geçtik, artık oradan buraya işci geliyor, Bu algı operasyonları ile akpye zarar vermeye çalışıyorsunuz ama yemezler, üniversite bilimdir, eğitimdir, ekmek kapısıdır bla bla...

  • Kardeşim kusura bakmada bu ülkede YTÜ, İTÜ, Boğaziçi mühendislik gibi bölümlerden okuyup mezun olanlarda işsiz kalıyor.


    Kusura bakmayında ülkemde o kadar mülteci varken siz zannedebiliyor musunuz meslek öğrenilebileceğini?


    Her yerde afgan, suri çalışıyor, kaçak işçi çalışıyor, iş veren 1000 TL'ye 3 kişi çalıştırıyor asgari ücrete neredeyse 3 kişi sigortasız çalışıyor.


    Sen zannediyor musun ki okunmayınca iş bulunabileceğini?


    Forumda kuru sıkı delikanlılığı yapıp boş konuşmak serbest, burada önüne gelen herkes zaten bir anda her haltalog olabiliyor.


    Üniversite okumanın temel sebebi kendini geliştirmektir, ancak ülkemizin ehonomisi çoh eyü olduğundan şahlandığından bir android tablet 2000 TL-1500 TL ortalama bilgisayar laptop 7000-9000 TL ki bunlar en osuruktan cihazlar, bunlarda uygulama geliştirmek için senin aşağı yukarı 10-15k 'yı gözden geçirmen lazım ki bu sadece android platformu için.


    Web geliştirmen için ise en aşağı 2000 TL'yi gözden çıkarman lazım ki düzgün bir şekilde ağır web uygulamalarında bile PC sorun yaşamasın.


    Hadi IOS geliştireceksin bir mac 15k civarı, IOS bir cihaz alsan 4-10k para ödeyeceksin ortalama 19-25k gibi bir fiyat çıkıyor ortaya.


    İnsanlar vasıfsız işlerde iş bulamıyorsa bu üniversite okuyanların sorunu değildir bu elini kolunu sallaya sallaya gelen mültecileri göndermeyenlerin yüzündendir.


    Benim 2017'de aldığım msi gp62m 7rd leopard 4k iken şimdi 9k'ya ikinci el satıyorlar, geçen sene dolar yükselince 20k'ya satanı gördüm.


    Adi plastik alt kasası 1200 tl civarı, adaptörü 1000 TL civarı, klavyesi olmuş 1200 TL üst kasa ile beraber. Sen neyin tatavasını yapıyorsun bana?


    Şoka, migrosa giren birisi kiraya çıksa geçinemiyor bile. 1+0 dairelere çıksa 2k boş daireye kira veriyor İstanbul dışında ki kiralar bile uçmuş ne dediğinin farkında mısın?


    Kimse öyle kolay kolay iş vermiyor versede insanlar asgari ücrete iş yapmak zorunda kalıyor bu ülkede.


    Sebebi ise çok basit, zamanında çoğu yere lise-ortaokul terk adamlar yerleştiği için yetkili olduğu için ADAMLAR TAHSİLLİ ELEMAN İSTEMİYOR. Neden? Üniversite okumuş adam onların 100-0 ilerisinde, ileride bir gün çok hızlı şirket içerisinde yükselme potansiyelleri var kısacası birilerinin değirmenine çıkarına çomak sokuyor.


    Bu tip başlıkların bilinçli yapıldığını düşünüyorum, amaç ülkeyi afganistan gibi bir yere çevirmek, gençler cahil olsun, din ile uyutulsun ÇOK BEKLERİSNİZ!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 21 Eylül 2021; 13:0:27 >




  • CENG okumadıktan sonra ne anlamı var? Yazılım öğrenin.

  • fbilker1907 kullanıcısına yanıt
    Tamamen katılıyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bugün okulumuzda Arapça dersi vardı genelde her hocayla sohbetim iyi oluyordu benide arkadaşları gibi görüyorlar konuşuyoruz işte bayandı bizim Arapça hocası sordum ona hocam sizin önünüze Arapça ne koysam tercüme edebilir misiniz dedim ederim dedi konuşmaları falan çevirir misiniz dedim çevirebilirim dedi sonra dedim ona hocam bu iş yerine tercümanlık yapsanız daha iyi kariyer yapabilirsiniz oda dediki onuda düşündüm ama Arabistanda nikah meseleleri falan olduğu için kadın tercüman kabul etmiyorlar şimdi şöyle diyim okuyacağınız üni 4 yıllık ve düşükse gidin erkekseniz 4 yıl Arapça öğrenin başka bir dilde olabilir en azından tercüman olursunuz ve iyi paralar alıyorlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.