Şimdi Ara

Gelin size bir başarısızlık hikayesi anlatayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar,

    Bugün size bir başarısızlık hikayesi anlatacağım. Hikayenin öznesi 3.senesinde sınava girmiş olan şahsımdır. İlk senemde ve ikinci senemde işin ciddyetinin farkında olmayan ben, işi buraya kadar getirdim ve son kurşunumun kaldığını biliyordum. Bu sefer istediğim yeri kazanmakta kararlıydım, kazanacaktım.

    Çok hızlı başladım, fırtına gibi estim senenin başında. Planlarım o kadar iyi işliyordu ki kazanacağımdan şüphem yoktu. Ancak unuttuğım bir konu vardı... Siz plan yaparken Tanrı yukarılarda bir yerlerde size acıyarak gülerdi. Sene başında başıma gelmeyen kalmadı. Aklınıza gelebilecek her şey. Ölüm, ayrılık, kavga, ailesel mevzular, psikolojik problemler, yalnızlık, dost kazığı... Beni bambaşka biri yaptı bunların hepsi. Artık eskisi gibi hayatta kalma isteği yoğun değil içimde.

    Sınava gelelim. Nispeten başarılı bir TYT sonrası nokta koyacağımı düşünüyordum AYT'de. Ha unutmadan birkaç ekleme yapmak istiyorum. Onca dershaneye gittim, onca okul değiştirdim yine de Edebiyat'ı benden daha iyi birisi bulamadım. Edebiyat denince parmakla işaret edilirdim. Aklınıza gelebilecek her detaya, her konuya hakimdim. Edebiyat benim yıkılmayan kalemdi.

    Peki AYT'de ne yaptım ? En güvendiğim dersten yarı yolda kaldım. Bundan önceki sıralamalarım ortalama bir düzeyde geldiyse bunun sebebi Edebiyattır. Ama artık o da yok. O kadar rezalet ki Edebiyat netlerim... Sadece o da değil Tarih ve Coğrafya'da iki şık arasında kalıp her seferinde yanlış işaretlemeyi başarmışım. Matematik derseniz Allah'a emanet ne yaptığım belli değil.

    Batırdım dostlarım. Süreci yönetemedim. Ama umrumda değil yazıyorum ve gidiyorum neresi gelirse. Bundan sonraki süreçte daha fazla çaba sarf etmem gerekecek biliyorum. Ortalama bir öğrenciden daha fazla şey bilmem gerekecek, daha donanımlı olmam gerekecek. Aslanın midesine girmeye çalışacağım o ekmeği elde etmek için. Olmadı işte dostlar... Bilmem benim gibisi var mıdır, yaşama dair hevesini kaybeden. Bu sınav benden çok şey aldı götürdü ve karşılığında hiçbir şey elde edemedim.

    Sonucum geçen iki seneden daha kötü gelecek ama kimin umrunda ? Ortalama bir bölümde ortalama bir insan olarak yaşamıma devam etmek durumundayım. Elbet bir gün...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.