Şimdi Ara

Gelecek İstanbul depremi hakkında edindiğim bilgiler (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
9
Favori
30.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
102 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

    Ya arkadaşlar bu hayat üçgeni olayı bizim ülkede çalışmaz diyorlar.Amerika ve Avrupa'da duvarlar genelde alçıpandan yapıldığı için bu yöntem uygulanabilirde bizim duvarlar beton olduğu yıkılınca ortada pek üçgen kalmaz gibi geliyor bana.
    Duvar konusunda bilgim yok. Öyle olsaydı göçük altından birçok insan kurtarılamazdı. Bulunduğunuz bölgenin toprağından tutun, binanın durumuna kadar hatta hangi katta bulunduğunuza bağlı olarak vs birçok farklı senaryo oluşturulabilir. Bu yüzden işe yaramıyormuş diyerek hiçbir şey yapmamak bana mantıksız geliyor.


    Benim korkum kira ve ev satışlarının bazı yerlerde çok fazla artış göstermesi mümkün olabilir mi ? Bu işi başka bir ranta dönüştürebilirler mi ?



    Bir anekdot paylaşayım.

    Dedem inşaat ustasıydı ve inşatta olan birçok işi yapabiliyormuş (Ben herşeyi tam hatırlamıyorum). Bundan 45 50 sene önce bazı binaların yapılışını eleştiriyormuş ve kullanılan kumun ne kadar kalitesiz olduğuna ve az çimento kullanıldığını vs söylüyormuş. Onun yaptığı bir katlı eve sonradan mühendisler getirtip üstüne kat çıkabilir miyiz demişler. Mühendisler buraya 10 kat bile çıkılabilir demiş. :)

    Başka bir anım ise oturduğu evin bir odasına pencere açılacaktı küçüktüm hatırlıyorum. Duvarda o ölçüde delik açmak için adamların iflahı kesildi :)) Yan duvar yani düşünün.

    Büyük depremler sırasında da yaptığı binalara hiçbir zarar gelmemiş.




  • binaların çatlak olması bence çok bi manaya gelmez çünkü sadece sıva çatlağı olabilir, onun çok da bi önemi yok.

  • ne çabuk unutuldu ama.. hayrına up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.