Şimdi Ara

Geforce gt320m cuda sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ailem bana danışmadan Elektro worldden casper nirvana CN.DXM640B almışlar.özellikler şöyle:
    Intel Core
    i7 640M İşlemci 2,80 GHZ
    Geforce GT320M Ekran Kartı 1024 MB
    8 GB DDR3 1333 MHZ RAM
    500GB SATA HDD
    15,6" 1366x768 HD LED Ekran
    win 7 home premium
    marka casper olduğu için çok muzdaribim ayrıca sıkıntım ekran kartında. dün akşam pes 2011 yükledim görüntü kalitesi çok kötüydü. şu konularda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
    Cuda özelliği nedir?
    Optimus özellliği ne işe arıyor?
    Ekran kartının özelliklerini arttırabilmek için ne yapmalıyım?
    Ekran kartını yükseltebilme ihtimalim var mı?
    Ekran kartına overlock yapmalımıyım?
    HD film izlerken de sıkıntı yaşayacakmıyım?

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Benım yardımcı olabılecegım noktalar tabı bılerek degılde arastırarak oncelıkle 8gb ram'n war ama işletim sistemin 32bit ise kullanamazsın cunku 32bit max. 4gb ram kullanabılır 8gb'yi kullanabılmen için 64bit işletim sistemine ihtiyacın war...
    Cuda:http://www.chip.com.tr/forum/nvdia-cuda-nedir_t87976.html
    Optimus:http://www.langturk.com/nvidia-optimus-nedir/

    Buralardan okuyarak bılgı edınebılırsın... Wesselam..
  • Teşekkür ederim ama daha sorunlarım ve sorularım bitmedi :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhanbilgin

    Yawrûm ürkek ceylan1m .
    Pes te görüntü ayarlar1n1 dei_tirdin mi

    sen ne diyon lan?
    arkadaşın konusuna gelince, ekran kartının performansını artırmak için sürücüsünü, güncelleyebilirsin, overclock işi sakat laptoplarda ayrıca.
  • Benim herşeyden önce merak ettiğim şey ürüne ne kadar ödendiğidir...

    2 ay önce 1200 TL'ye CarrefourSA'da

    i7 2630QM CPU 2.00 - 2.9 GHZ Turbo boost
    6GB 1333MHZ RAM
    GTX 540M GPU
    500GB 5400 RPM HDD
    15.6" 1366x768 Monitör
    özelliklerine sahip CASPER marka, sizin ürününüzden daha iyi bir modelin kampanyası vardı...

    Aldığınız ürünün ekran kartı iyi değil. İşlemcisi de i7 serisinin başarısız ilk versiyonundan... Bu cihaza 1400 TL'den fazla ödemediyseniz bir nebze sorun etmeyeceğim fakat 1400 TL bile fazla iken üstünde bir rakam ödemediğinizi umuyorum. Electroworld bu tür ürünler almak için uygun bir yer değil ama özel bir kampanya yakalanırsa bilemem tabii...

    CUDA, video dönüştürme gibi grafik işlerinde işlemciye binen yükü azaltan bir özellik. Bendeniz cep telefonunda film izlemek için video dönüştürmekteyim fakat ekran kartımda CUDA olmadığı için hayati gecikmeler falan da yaşamış değilim.

    Optimus dediğimiz özellik: Yüksek grafik istemeyen (web - masaüstü - ofis işleri) işlerde işlemcinize entegre olan dahili ekran kartını kullanarak düşük güç tüketmek ve dolayısıyla daha az ısınmak gibi avantalara sahip olan cihazınızın, oyun HD film gibi uygulamalarda otomatik olarak harici ekran kartına geçiş yapması anlamına geliyor. İyi bir amacı vardır ama bendeniz hala OPTİMUS ile iligli sorunlar yaşamaktayım.




  • ben de bilgisayarın özelliklerinin vasat oldugunun farkındayım zaten 1250civarı bir fiyata almıslardı.
    cudayı hala çözebilmiş değilim ayrıca optimus konusunda büyük sıkıntılar yasıyorum. 1 gb ekran kartı olmasına rağmen call of4 bile oynayamıyorum. intel kendini otomatik güncelleme yapıyor zaten ama nvidia hiç güncelleme yapmadı ve tahmin ettiğim kadar ekran kartları kendi arasında uyuşmazlık yaşıyor ama çözümü nedir bulamadım bir türlü?
  • google'da EXPER NOTEBOOK KABUSU yazarsanız optimus konusunda yaşadığım sorunu görürsünüz. Eğer yüksek grafik gerektiren uygulama sırasında harici ekran kartına geçmiyorsa;

    1- Nvidia güncel sürücüyü yükleyin (nvidia'nın resmi sitesinde mevcut ekran kartı için en güncel sürücü otomatik olarak bulunabiliyor fakat mozilla kullanmamak - internet explorer kullanmak gerekiyor.

    2- en son sürücüyü kurmadan önce driver sweeper iimli programı indirip kurarak nvidianın mevcut sürücülerini notebook'tan kaldırmak tavsiye ediliyor sitede...

    3- Sürücü güncelleme bitince masaüstünden sağ tıklayıp nvidia menüsüne geçerek 3D settings kısmında hangi programları yüksek grafik seçeneği ile kullanmak istiyorsanız o programları harici kart ile aç türünden bir komut vardı. Bu komutu aktif edin.

    4- CUDA dediğimiz özellik için tekrar söylüyorum: VİDEO DÖNÜŞTÜRME SIRASINDA İŞLEMCİYE BİNEN YÜKÜ PAYLAŞIR VE DÖNÜŞTÜRME İŞİNİ DAHA ÇABUK TAMAMLAR. cuda sorunu derken ne olduğunu mu bilmiyorsunuz yoksa video dönüştürme sırasında aktif duruma geçmediğini mi iddia ediyorsunuz.

    RESİMDE YAZDIKLARIMIN BİR KISMI MEVCUT... Resmesağ tıklayıp "Resme bak" diyerek görüntüyü büyütebilirsiniz.






     Geforce gt320m cuda sorunu


     Geforce gt320m cuda sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 8 Ocak 2012; 15:11:04 >




  • Hocam dediklerinize baktım. nvidia'nın sitesinde tarattım güncel driver bulamadı. ikinci oalrak oynamak istediğim oyunların ayarını sizin dediğiniz gibi yapıyorum ama yine sıkıntı oluyor. 3. ben oyunlara sağ tklama yaptığımda grafik işlemciyle çalıştır komutu cıkmıyor. oynamak sitediğim oyunlarda sıkıntı yasıyorum. örneğin bugün de nfs the runda siyah ekran sorunu yaşadım. sistem hep intelin onboard ekran kartını görüyor. nvidiayıd evreye sokmuyor galiba? nasıl düzelebilir ki?
  • O ekran kartı çok güçsüz yapabileceğiniz birşey yok. 2 sene önce falan almıştık, deneme amaçlı 1-2 oyun yükledim strateji oyunlarında rahat ama biraz grafik içeren bir oyun olsun en düşük detaylarda bile yetersiz performans.
  • yani bu ekran kartıyla nfs the run oynayamam, bu mudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ramco_55

    Hocam dediklerinize baktım. nvidia'nın sitesinde tarattım güncel driver bulamadı. ikinci oalrak oynamak istediğim oyunların ayarını sizin dediğiniz gibi yapıyorum ama yine sıkıntı oluyor. 3. ben oyunlara sağ tklama yaptığımda grafik işlemciyle çalıştır komutu cıkmıyor. oynamak sitediğim oyunlarda sıkıntı yasıyorum. örneğin bugün de nfs the runda siyah ekran sorunu yaşadım. sistem hep intelin onboard ekran kartını görüyor. nvidiayıd evreye sokmuyor galiba? nasıl düzelebilir ki?

    http://www.laptopvideo2go.com/drivers/win7x64/285.62/disclaimer

    ÜSTTEKİ LİNKE TIKLAYARAK RESİMDEKİ ADIMLARI TAKİP EDİN... (RESME SAĞ TIKLAYIP: RESMİ GÖSTER DEDİKTEN SONRA GÖRÜNTÜYÜ BÜYÜTEBİLİRSİNİZ)

    Büyük bir ihtimalle sorun düzelecek. Bu arada resimde son adımı söylemeyi unutmuşum, içine INF dosyası atılmış kurulum klasörümüzün içindeki setup dosyasını yine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Bitince Nvidia'nın son sürücüsünü kurmuş olacaksınız fakat optimus özelliğini ve onboard ekran kartını devre bırakıp sadece harici kartı kullanır duruma geleceksiniz. Bu şekilde oynu testi yapın hoşunuza gitmezse bu sürücüyü kaldırıp cihazı tekrar eski haline getirerek teknik servise gönderin... Optimus özelliğinin çalışmadığını söylerek sorunun çözümünü isteyin, gerekirse iade hakkınızı da isteyebilirsiniz.

    Yine söylemeyi unuttum bu işlemleri yapmadan önce cihazdaki EKRAN KARTI SÜRÜCÜLERİNİ KALDIRIN: Önce denetim masasından sürücü kaldırın sonra kalan klasörü de kaldırın. Garanti olsun derseniz DRIVER SWEEPER programı ile kaldırabilirsiniz



     Geforce gt320m cuda sorunu




  • Hocam teşekkür ederim yardım için, deneyeceğim. öncelikle sunu söyleyeceğim. yine nvidanın stesinden driver ya da güncelleme buldum yukledim. oyun acıldı. bu sefer de nvida denetim masasında "physx yapılandırması" cıktı. Bu tam oalrak ne işe yarıyor? büyük ihtimal burda anlattıgınız işlem gibi bir durum galiba ama öyle mi?
  • Eğer sorun çözüldüyse ilk olarak önermiş olduğum yöntem başarılı olmuş ve son önerimi uygulamaya gerek yok demektir.

    Physx denilen durum, bu özelliği destekleyen oyunlarda, birşeyler yıkılıp parçalanırken ortalığın daha fazla toz duman olması ve bol kıymıklı parça efekti oluşması gibi bir durumdur. GT 320M gbii bir kartta da bu özellik vardır ama bu özellik açıkken bu kartta oyunda akıcı görüntü elde etmek güç olur.

    youtube'da "nvidia physx" yazın izlemesi okumasından daha anlaşılır olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 10 Ocak 2012; 21:06:32 >
  • Gerginx, yardımlarınız için çok teşekkür ederim yüzbaşım
  • Rica ederim. Bu arada rütbe meseleleri önemli değildir. Rütbe, konuya hakimiyeti değil, sitede ne kadar aktif olunduğunu ölçer...
  • Casper mı yapmayin bunu hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.