Şimdi Ara

Geely, elektrikli araçlar için yeni şarj teknolojisini duyurdu: 5 dakikada 300 km menzil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geely, elektrikli araçlar için yeni şarj teknolojisini duyurdu: 5 dakikada 300 km menzil



    Elektrikli araçlarla ilgili en büyük handikaplardan biri de hiç kuşku yok ki yavaş şarj olmalarıdır. Geely'nin teknolojisi uygulanabilir olduğunu kanıtlarsa, elektrikli araçların pazardaki konumunu büyük ölçüde güçlendirebilir.



    Ayrıca Bkz.iPhone 14'ün kaza algılama özelliği gerçek kaza yapılarak test edildi: İşte sonuç



    Geely, yan kuruluşu Viridi E-mobility Technology (VREMT) tarafından geliştirilen 600 kilovatlık şarj cihazını tanıttı. Cihaz zaten seri üretime hazır, ancak şimdiye kadar sadece bir elektrikli otomobil bu hızda şarj olabiliyor.



    Seri üretime hazır



    Bu tür bir şarjın, otomobilin 300 km'lik enerji rezervini sadece beş dakikada yenileyebildiği iddia ediliyor. Çin'de gerekli testleri çoktan geçti ve seri üretime hazır. Ancak çoğu modern elektrikli aracın pilleri bu kadar güçlü şarja uyarlanmamış durumda.



    Geely, elektrikli araçlar için yeni şarj teknolojisini duyurdu: 5 dakikada 300 km menzil



    Geely, yeni teknolojinin teknik ayrıntılarını açıklamadı. Buna karşılık, Çin'de Ağustos ayında tanıtılan XPeng Motors şarj cihazı 480 kilovat kapasiteye sahip ve aynı beş dakikada 200 kilometre menzil için enerji sağlayabiliyor. Öte yandan Tesla Supercharger'ların 150-250, Avrupa Ionity şarj istasyonlarının 350, ABB'nin ise 450 kilovat kapasiteye sahip olduğunu belirtelim.




    Kaynak:https://paultan.org/2022/09/20/geely-reveals-600-kw-ev-charging-technology-20-faster-30-more-range-300km-range-in-5-minutes/







  • Mevcut lityum pillerin yanıcı-parlayıcı özelliği olmasa güvenilirdir derim ama bu voltajda güç yüklenmesi yüksek ısı ve alev alma ile sonuçlanabilir diye düşünüyorum. Bence lityum bu işin çözümü değil gibi. Başka bir depolama bulunması lazım sanki.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bak şimdi olur.

    böyle çözümler geliştikçe elektrikli araç yaygınlaşır.

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Aktif su soğutmaları filan var bu bataryalarda yani içinde soğuk su dolaşıyor şarj olurken. Yada çok soğukta sıcak su dolaşıyor ki zarar görmesin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ABB istese hepsini tokatlar neden, çünkü bu işin membası orası. ABB'yi sen ne sanıyorsun.

  • isakoc kullanıcısına yanıt
    ayni bataryayi cebinde cildinin hemen uzerinde tasidiginin, sakagina koyup kullandiginin farkindasin degil mi? arabadaki guc yuklemesi cok fazla diyorsan bu kadar guc tek bataryanin tepesine binmiyor, icindeki yuzlerce bataryaya bolunup dagitiliyor. kullanim olarak cebindeki bataryadan farkli degil, hatta telefon bataryalarina birim basina cok daha fazla yukleme yapiliyor. bu yuzden araba bataryalarina gore omurleri ciddi oranda kisa.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.